Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mondjátok meg nekem, ti hogy...

Mondjátok meg nekem, ti hogy tudtok gyerek mellett főzni?

Figyelt kérdés

Ne ítéljetek el, én minden nap rendelem az ebédet. Nagyon nagy adag. A gyerek is abból eszik, ha nem ízlik, akkor bontok neki egy üvegeset. Egyszerűen nem értem ti hogy csináljátok. Mi felkelünk reggel, reggelizünk, aztán elmegyünk csavarogni, csak ebédre érünk haza. Ha hajnalban felkelnék főzni, mindenkit felvernék a zörgéssel. Ha akkor főznék, amikor alszik, akkor csak másnap ebéd tudnák ugye megenni. Meg az az igazság örülök ha pihenhetek egy kicsit. Este meg már kinek van kedve főzőcskézni, amikor végre együtt van a család.

Próbáltam már egyszerű dolgokat csinálni a gyerek mellett, de még egy vajas kenyeret is nehezen tudok megkenni, mert lehúzza rólam közben a nadrágot, hogy ő is lássa az eseményeket.

2011. márc. 20. 23:20
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
100%

Én reggel főzök , 9-ig kész is van, a fiam az előkészítés alatt a tűzhely tetején üldögél, majd ha felteszem főni a kaját, akkor meg a pulton. Kap fakanalakat, meg edényeket, és segít főzni.

Fél 10-től csavargunk ebédidőig, meg délután vagy kt órát ha jó az idő.

Szerintem ez nem nagy ördöngösség, ne hagyd lent a földön, hanem tedd fel, hogy ő is lásson.

Mi is megtehetnénk, hogy rendelünk kaját, de én spórolós típus vagyok, szerintem iszonyat pénzpocsékolás rendelni az ételt.

2011. márc. 21. 07:08
 12/37 anonim ***** válasza:
100%
Egyetertek az elottem szolokkal,tedd fel a pultra o is lassa hogy mit csinalsz,kozbe beszelj hozza mondd el neki mit csinalsz vagy mit fogsz csinalni,vagy barmit. En is igy csinaltam ez nekem bevalt.Este keszisd elo a nagyjat,hogy masnapra ne legyen olyan sok,pl;hagymat megpucolni megpiritani stb.....
2011. márc. 21. 08:20
 13/37 anonim ***** válasza:

Kelj fel 30-35 perccel hamarabb,mint a gyerek! Így jut magadra is reggel időd, esetleg elő tudod készíteni az ebédet. Készíts olyat,amit csak be kell tenni a sütőbe vagy az edénybe és magától elkészül, nem kell mellette állni! Ha meg bonyolultabbat akarsz, csináljátok a kicsivel együtt, ahogy már sokan írták előttem! Ugyanígy minden házimunkába bevonhatóak ám... Mi is megtehetnénk,hogy hozzuk az ebédet... de ez nem olyan ízléetes, mint a házi.. Mindennap főzök, a gyerekek és a párom hozzá van szokva a friss ebédhez.. 6-an vagyunk (4 gyerek), baromi soklenne a mindennapi hozott kaja. Bár megtehetnénk, én inkább azt a pénzt másra használom.. Ja!Sétálni délután is lehet, én délelőtt max. a boltig megyek, mgfőzök, ebéd, majd utána megyek sétálni... akkor se 3-4 órát..

Persze, ha neked így jó, a te dolgod, döntésed :)

2011. márc. 21. 08:41
 14/37 anonim ***** válasza:
Délelőtt főzök, Őt rászoktattam, hogy addig játszon a szőnyegen, vagy segít. Én délután szoktam vele csavarogni.
2011. márc. 21. 09:47
 15/37 anonim ***** válasza:
78%

Hogy csináljuk? Mint minden más anyuka, aki nem teheti meg, hogy csavarogjon meg menzás kajára költse a kevéske pénzét. Nálunk mindhárman (férjem vállalkozó) itthon esszük az ebédet (meg minden étkezést itthon költjük el), iszonyat pénz lenne három emberre kaját rendelni. Nem kell órákig és naponta főzőcskézni! Én 2-3 naponta főzök, kapunk mamától, anyutól zöldséget, nekem kell feldolgozni, fagyasztásra előkészíteni, de ha tudunk megyünk segíteni kapálni, permetezni, leszedni, stb.

Nem kell órákat csavarogni, naponta kétszer 1-2 óra nem elég?

Túl kényelmes vagy, nem gondolod? Nekem 27 hónapos a kislányom, a dackorszak közepén vagyunk és érdekes módon meg tudok főzni, sőt, sétálni is eljutunk naponta kétszer és alvásidőben még magammal is tudok foglalkozni.

Időbeosztás

2011. márc. 21. 10:12
 16/37 anonim ***** válasza:
100%

Nekem két gyerkőcőm van,igaz a fiam már ovis,de a kislányommal még itthon vagyok,ő 2 éves.A fiam is most itthon volt múlt héten,mert beteg lett,ma vittem oviba előszőr.Szóval nekem nem 1 hanem van hogy 2 gyerek mellett kell megoldanom a főzést.Általában minden másnap főzők,mert az előző napi kaját megesszük másnap is.Tegnap pl. főztem,igy ma nem kell,csak egy kis rizst csinálok a husihoz majd.Csavarogni nem szoktunk délelőtt,vagy ha mennem is kell valahova,előtte nap úgy főzők,hogy amikor hazaérünk,ne egyből azzal kelljen kezdeni,hogy még főzőcskézzek,hanem megmelegitem és tudok adni ebédet a lányomnak.Sokszor csinálom én is azt,hogy felkelek amikor a párom elmegy-5 óra után-és akkor előkészitek pár dolgot a főzéshez,a levest akár meg is főzőm,aztán kisebb része marad már csak későbbre.Nálunk is működik az amit irtak előttem páran,hogy amikor kint vagyok a konyhában a kislányom is ott van velem,kihozza a kis főzőcskéjét-van neki játékserpenyője,edénye stb.-vagy adok neki műanyag edényeket,kanalat és ő is főz velem. :)Próbáld ki te is,főleg ha kiváncsi a gyerkőc.

Ebédet én sosem rendeltem,mindig magam főzők,azt meg jó nézni és hallani,ha dicsérik a kaját és izlik,jóizűen megeszik.:) Ősszel megyek vissza dolgozni,akkor elképzelhető,én sem fogok mindig főzőcskézni,hanem rendelek a munkahelyemről,ott finoman főznek,de az még odébb van.Addig meg elfőzőcskézek itthon,van rá időm és lehetőségem.

2011. márc. 21. 10:22
 17/37 anonim ***** válasza:
66%
10.22-es vagyok,az kimaradt,hogy a főzés mellett én még vasalok is,takaritok,felmosok stb.. gyerek mellett és mindent meg tudok csinálni.Ahogy előttem is ecsetelték már,az időbeosztás nagyon fontos,valószinű,rosszul osztod be az idődet kedves kérdező!
2011. márc. 21. 10:25
 18/37 anonim ***** válasza:
100%
Mi úgy, hogy kelünk, reggelizünk, megyünk boltba, hazajövünk, főzök, addig néz valami mesét, vagy játszik, aztán ebéd, utána játszótér, hazaérve alszik, addig lehet takarítani, vasalni stb. Felébred, és onnantól könnyebb, mert addigra hazaér apa is. :)
2011. márc. 21. 11:08
 19/37 anonim ***** válasza:
Ha nektek úgy megfelel délután megfőzheted a másnapi ebédet. Elég friss az úgy is. A,,csavargás" nagyon hasznos, szabad levegőn vagytok, élményeket gyűjtötök. Aki sosem megy az megpunnyad otthon.
2011. márc. 21. 11:34
 20/37 anonim ***** válasza:
54%
Így legalább több időt tudsz tölteni a gyerekkel! :) A mai kor nagy előnye, hogy LEHET kaját rendelni. Én sem nagyon érek rá, lustaság is van benne egy kicsi, mert most pl. alszik, így főzhetnék éppen (tök halkan), de tegnapról maradt mára. Mi úgy szoktuk csinálni, hogy fél hónapig rendelünk, fél hónapig meg én főzök. De pl. a most a kajarendelős 2 hétben tanultam amíg aludt.
2011. márc. 21. 11:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!