Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mondjátok meg nekem, ti hogy...

Mondjátok meg nekem, ti hogy tudtok gyerek mellett főzni?

Figyelt kérdés

Ne ítéljetek el, én minden nap rendelem az ebédet. Nagyon nagy adag. A gyerek is abból eszik, ha nem ízlik, akkor bontok neki egy üvegeset. Egyszerűen nem értem ti hogy csináljátok. Mi felkelünk reggel, reggelizünk, aztán elmegyünk csavarogni, csak ebédre érünk haza. Ha hajnalban felkelnék főzni, mindenkit felvernék a zörgéssel. Ha akkor főznék, amikor alszik, akkor csak másnap ebéd tudnák ugye megenni. Meg az az igazság örülök ha pihenhetek egy kicsit. Este meg már kinek van kedve főzőcskézni, amikor végre együtt van a család.

Próbáltam már egyszerű dolgokat csinálni a gyerek mellett, de még egy vajas kenyeret is nehezen tudok megkenni, mert lehúzza rólam közben a nadrágot, hogy ő is lássa az eseményeket.

2011. márc. 20. 23:20
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
13%
Pontosan így van utolsó. Mint írtam mi is szinte mindennap étterembe járunk a két gyerekkel, és tényleg több idő marad velük játszani is. Nem menzás kajába kell csak gondolkozni, ahol rossz a kaja, mi sem ilyenekbe megyünk, hanem előkelő éttermekbe, ahol nagyon is jó a kaja. A házimunka, kerti munka is más arra szakosodott emberekre van bízva, így még több az idő másra, aminek a gyerekek örülnek leginkább. Tény hogy ez az egész közel 400 ezer forint havonta, de nagyon megéri. Persze azért van otthoni sütés, főzés is, csak ritkán.
2011. márc. 21. 12:35
 22/37 anonim ***** válasza:
400ezer? :D Tényleg, hogy megéri! :D
2011. márc. 21. 12:39
 23/37 anonim válasza:
60%
Én akkor oldom meg,amikor lehet. De minden nap főtt kaja van. Járókába rakom addig a kisfiamat. Vagy kiságyba. Vagy ha napközben alszik,akkor is tudok főzni,azért nem igényel olyan sok időt a főzés. Nem kell egyfolytában ott lenni,közben lehetsz a gyerekkel is.
2011. márc. 21. 12:41
 24/37 anonim ***** válasza:

Szerencsére 11 felé alszik el és én akkor főzök, aztán ha felkel, ebéd.

Most is szunyál a drága :)

2011. márc. 21. 12:44
 25/37 anonim ***** válasza:
19%
Ma 12:39 - nek: Ne haragudj, de megéri, persze csak ha megteheti valaki. Mi 1,5 millióból élünk havonta, így ez nem egy nagy összeg. Nem a minimálbérből élőkre gondoltam. Más emberek is élnek az országban. És ehhez nem feltétlen kell tolvajnak, csalónak lenni, mint ahogy mindjárt erre gondol mindenki ha valaki nem él szarul. Kérdező, ha megteheted, ne szégyellj ebédet rendelni, attól nagyon jó anya vagy még, főleg ha a többi időt a gyerekkel töltöd. Én biztos nem ítéllek el. Egy 47 éves APA.
2011. márc. 21. 12:51
 26/37 anonim ***** válasza:
67%
Csak irigykedik:-) Más ennyiből él egész évben:-) Ha nálunk is ennyi lenne a havi jövedelem, biztos nem főznék:-)
2011. márc. 21. 13:04
 27/37 anonim ***** válasza:

Hú, és most jön az, hogy essünk neki a gazdagnak, mert megtehet olyat, amit az átlag nem....:) Szegény gazdagok, de komolyan mondom/írom. Le sem merik írni, hogy mennyit keresnek! :)

Hú, kicsit elkalandoztam, bocsi!

Aválasz: kedves kérdező, arra van időd, amire akarod! Ezt én sem gondoltam komolyan, de így van. Mivel mi rettentő korán kelünk, így 10-re ki van takarítva és meg is főzök. Bár nem minden nap, 2-3 naponta, szoktunk rendelni is, mikor nincs kedvem főzni.

Egyébként ha ez jó nektek, hogy rendelitek a kaját, és megengedhetitek magatoknak, akkor miért ne?

2011. márc. 21. 13:12
 28/37 anonim ***** válasza:
100%
A nem tud, és a nem akar főzni között azért van különbség. A kérdező nem tud, tehát akarna, csak nem tudja hogyan ossza be az idejét. Aki gazdag az nem azért nem főz, mert nem tud, hanem mert nem akar. Ha nem lenne gazdag, akkor meg mindegy lenne, hogy akar e vagy sem, mert muszály lenne neki :)
2011. márc. 21. 13:27
 29/37 anonim ***** válasza:
40%
Ma 13:12-nek: Ez így van, a lepontozásból már látom hogy mekkora utálat van valaki felé aki nem azt írja hogy minimálbéres. De hát ez Magyarország, ezt el kell fogadni. Bár ettől nekem nem lesz rosszabb az életem, és odaültetnék valakit a helyemre és végignézném ahogy tönkreteszi a céget és csinál legalább 60 munkanélkülit. Igaz nem várnék odáig, mert nem vagyok a magam ellensége. Attól él jól valaki normális esetben hogy sokat dolgozik és tudás van a birtokában, nem mindenki Gyurcsány és társai. Egyébként meg mindenki úgy étkezzen ahogy neki jó, nem kell ebből ekkora vitát csinálni. Most is csak azért írogatok mert éppen beteg az egyik lurkó és alszik, és ráérek itthon csevegni. De sok értelme nincs, ahogy elnézem.
2011. márc. 21. 13:37
 30/37 anonim ***** válasza:
100%

Másfél éves volt a fiam, mikor meghalt édesanyám, addig ő főzött, mert én nem tudtam, együtt is laktunk.

Utána bizony én is hozattam a kaját egy darabig, mert nekem is nehéz volt megszokni, h nem csavargunk, hanem boltba megyünk vásárolni, és jövünk haza főzni...

Ez egy fél évig ment, én meguntam, h vacakok a kaják, azt kell enni, amit ők kitaláltak, hiába, h előre választhattam a menüt, mire jött, már nem volt ahhoz kedvem, és kicsik is voltak az adagok. (Gastroyal).

Szépen lassan beletanultam, konyhatündér nem vagyok, van, h elmarad a mosás, porszívózás, felmosás, mert elcsábulunk, és inkább sétálunk, biciklizünk, de főtt kaja már minden nap van.

Nekem is segít, van egy alsó konyhaszekrény, az az övé, pakolgat, kever ő is, ha megunja, bemegy játszani. Nehezen érette meg, h anyának főzni kell, nem ér rá vele foglalkozni, de bekapcsoljuk a zenét, és táncolunk, verset, mesét mondunk addig. Így az idő is jobban telik nekem is, ha már ilyen utálatos dolgokat kell csinálnom:)

Nem szerettem meg a házimunkát, mindig is anyu elkényeztetett kislánya voltam, de ma már ehető, amit főzök:)

2011. márc. 21. 14:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!