Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mondjátok meg nekem, ti hogy...

Mondjátok meg nekem, ti hogy tudtok gyerek mellett főzni?

Figyelt kérdés

Ne ítéljetek el, én minden nap rendelem az ebédet. Nagyon nagy adag. A gyerek is abból eszik, ha nem ízlik, akkor bontok neki egy üvegeset. Egyszerűen nem értem ti hogy csináljátok. Mi felkelünk reggel, reggelizünk, aztán elmegyünk csavarogni, csak ebédre érünk haza. Ha hajnalban felkelnék főzni, mindenkit felvernék a zörgéssel. Ha akkor főznék, amikor alszik, akkor csak másnap ebéd tudnák ugye megenni. Meg az az igazság örülök ha pihenhetek egy kicsit. Este meg már kinek van kedve főzőcskézni, amikor végre együtt van a család.

Próbáltam már egyszerű dolgokat csinálni a gyerek mellett, de még egy vajas kenyeret is nehezen tudok megkenni, mert lehúzza rólam közben a nadrágot, hogy ő is lássa az eseményeket.

2011. márc. 20. 23:20
1 2 3 4
 1/37 anonim ***** válasza:
76%
Le kell foglalni valamivel. Az enyém a födőkkel koncertezik.
2011. márc. 20. 23:25
 2/37 anonim ***** válasza:
70%
A csavargás helyett lehetne ebédet főzni.... A gyereket beteszed etetőszékbe és a kezébe adsz valamit, amivel lefoglalja magát. Nem bonyolult, az anyák 99%-a képes megoldani ezt a problémát
2011. márc. 20. 23:28
 3/37 anonim ***** válasza:
35%
Mi is csak étterembe járunk a két gyerekkel. Ez a legkényelmesebb. Ha valaki megteheti, ez a legjobb megoldás.
2011. márc. 20. 23:29
 4/37 anonim ***** válasza:
71%
Én is nagyon sokáig rendeltem az ebédet,majd 1évig,több helyről is.Most meguntuk és én főzők.Általában ül a pulton és segit,valamivel mindig eltudom foglalni.De sokszor csinálom azt,hogy amit lehet azt este elkészitem.Meg pucolom a krumplit,kipanirozom a hust stb és igy hamarabb kész vagyok.Csavarogni mi is szoktunk,ilyenkor veszek valahol ebédet.
2011. márc. 20. 23:31
 5/37 anonim ***** válasza:
100%

Nézd, ha megengedhetitek magatoknak, hogy rendeljétek a kaját, akkor nem értem, mi a problémád.:)

Én egyébként úgy oldom meg, hogy közben lefoglalom, adok neki kanalat, műanyagedényeket stb., és eljátszik velük. Ha nem bírja már tovább, akkor az etetőszékből néz, végül felültetem magam mellé a pultra, ha már minden kötél szakad. Nem egyszerű, de meg lehet oldani, még úgy is, hogy közben már várjuk a Testvérkéjét...

Ha esetleg bonyolultabbat akarok főzni, akkor azt viszont este csinálom meg, akkor is együtt vagyunk, ha közben csinálom a dolgomat.

Ja, igen, és nem főzök minden nap, csak minden másnap, a csavargással ugyanez a helyzet, de ha megyünk, akkor sem egész délelőttre.

2011. márc. 20. 23:34
 6/37 anonim ***** válasza:
48%
Lehet én vagyok maradi.Szinte még nem is hallottam ilyet,hogy egy kicsi gyerek mellett,ráadásul otthon GYES-en kaját rendelne az anyuka.Az nem lehetséges,hogy nem fér bele az idődbe a főzés,arról nem beszélve a rendelt kaja,azért mégsem házikoszt.De a bébiétel sem.Valamit nem jól csinálsz.És a párod ehhez mit szól?Ő is a menzát eszi?Ez gáz.
2011. márc. 21. 01:24
 7/37 anonim ***** válasza:
100%

Hát az elején nehezen ment, de mi nem tehetjük meg, hogy rendeljünk. Az én babám még csak öt hónapos, de három hónapos koráig csak segítséggel boldogultam.

Most már megy egyedül is és a későbbi időkre is vannak ötleteim: biztos, hogy én is bevonom a munkába valahogy, ha már járni tud és okosodik, persze nem balesetveszélyesen.

(Egyébként már most is csak úgy marad el, ha látja, hogy mit csinálok, ezért az előszobában rakom le plédre és addig ő ott játszik a konyha bejáratánál, vagy pihenőszékben van, vagy hordozóban...egyelőre nálunk ez bevált, de ahogy nő mindig egyre találékonyabbnak kell lenni és akkor van idő mindenre.

Nem kell mindennap délelőtt úton lenni. Egy keveset a délutáni alvás előtt vagy után is ki lehet mozdulni és akkor máris felszabadul egy csomó idő, ja és nem kell mindennap főzni sem. 2-3 napra el lehet készíteni a kaját!

2011. márc. 21. 06:27
 8/37 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Egyszerű a válasz:mi mindent együtt csinálunk.

Kisfiaim vannak(6,5 és 2,5 évesek),de nagyon szeretnek segíteni,felültetem a kicsit a pultra,amíg főzök ott motoszkál mellettem,adja a zöldségeket,a nagyobb segít pucolni,vagy lemosni,vágni stb. Nálunk már játékból is segítenek,szeretik a szerepjátékokat.

Én csak kismama koromban rendeltem 2 hétig ebédet,amikor a nagyobbik oviba volt,apa pedig dolgozott,nekem pedig orvoshoz kellett mennem,vagy egyéb ügyeket intézni.

Az a baj,hogy én olyan céget még nem találtam,aki olyan változatos étlapot csinált volna,és olyan minőségű ételeket főzött volna,amit én nem tudok,és persze az ár is korrekt lenne.

Abból a pénzből,amit 4 emberre költenék a rendeléssel,itthon 3-4 napra is elég.

A családom szereti,amit főzök,így nincs is nagyobb öröm,mint amikor mindent megesznek:)

Emellett természetesen nem ítéllek el:)!

2011. márc. 21. 06:29
 9/37 anonim ***** válasza:
100%
Minden áldott nap reggelitől ebédig csavarogtok? Gondolom aki főz, az nem. Itt a titok nyitja. Ha meg tudom, hogy másnap délelőtt dolgom van, akkor főzök előző este olyat, ami melegítve is finom.
2011. márc. 21. 06:59
 10/37 anonim ***** válasza:
Kicsit irigyellek, hogy nem kell főznöd, mi anyagilag nem tehetjük meg ezt. Mondjuk nem panaszkodom, mert szeretem csinálni. Minden nap főzök, be van iktatva a napirendbe. Olyan is volt, hogy 2X főztem egy nap, hogy másnap csavaroghassunk büntetlenül.
2011. márc. 21. 07:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!