Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Megharapta mit tegyek?

Megharapta mit tegyek?

Figyelt kérdés
Kisfiam ma megharapta egy kislány a homokozóban.Mivel nem hordok magammal fertőtlenítőt, így nem tudtam sem megmosni sem lefertőtleníteni,itthon jól lemostam.Lehet valami baja ebből a kisfiamnak?(elfertőzhet e ilyesmi, hogy csak félóra után mostam meg neki?
2011. márc. 20. 20:38
 1/3 Silber ***** válasza:
Ugyan már :) Nem kell ennyire félteni a kölyköket. Sokkal jobban teszed ha simán csak megtörlöd/lemosod a kezét. Semmi baja nem lesz tőle. Ha mégis lenne benne valami aprócska bacifertőzés, azt meg könnyedén legyőzi az immunrendszere (ami erősödik). Csigalom nyugavér, annó én is sok sebet szereztem, mégis itt vagyok.
2011. márc. 20. 20:42
 2/3 anonim ***** válasza:

Semmit.

lesz még rajta, harapás, seb..és egyéb sérülés.

2011. márc. 20. 20:54
 3/3 anonim ***** válasza:

Az emberi harapás veszélyesebb,mit egy állaté,mert változatosabban eszünk,és így több kórokozó is megél a szánkban.Nemigen lesz semmi baja,de ha dagad és pirosodik a megharapott terület,akkor vidd orvoshoz.Sőt legközelebb egyből tehetsz rá valamilyen gyulladáscsökkentőt.(pl betadinos kötés,tetrán)Ez még most sem késő.A félelmed nem alaptalan....

(egy traumatológiai nővér anyuka lennék)

2011. márc. 21. 09:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!