Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A lázgörcs mindig eszméletvesz...

A lázgörcs mindig eszméletvesztéssel jár? Milyen pontosan?

Figyelt kérdés
Kisfiam nagyon beteg volt, és az első lázas éjszaka arra keltem, hogy a keze és a lába nagyon durván remeg,ráng és a teste tüzel. A rángás kb. 5 percig tartott, aztán a fiam ájultan vissza aludt. Az 5 percben kapott kúpot és sírt is, így nem volt eszméletvesztés(szerencsére). A lázát nem tudtuk levinni(39,5), inni nem akart, így kórházba mentünk. Ott azt mondták, hogy ez csak hidegrázás volt, mert a lázgörcs mindig tudat vesztéssel, és ismétlődéssel jár. Nem tudom elhíni, hogy a hidegrázás ilyen típusú rángást hozz létre. Örülnék, ha tényleg nem lenne lázgörcsös, de ha viszont az, akkor jobb ha tudok róla. Nekem is volt gyerek kórómba, így hajlama is megvan.
2011. márc. 17. 07:34
 1/9 A kérdező kommentje:
A fiam 1,5 éves.
2011. márc. 17. 07:48
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen volt a barátnöm kisfiánál is. Ez attól van hogy a láz gyorsan felmegy és test görcsbe rándul. De ez is veszélyes, és ez nem tudat vesztéssel jár. Èn erre tuti rögtön mentöt hívtam volna.
2011. márc. 17. 07:57
 3/9 A kérdező kommentje:
Neki is hidegrázást mondtak? Vagy lázgörcsöt állapítottak meg?
2011. márc. 17. 08:25
 4/9 anonim ***** válasza:
A kisgyerekeknél a görcsközpont még nagyon közel van a hőközponthoz, ezért a lázgörcs. Szerintem a te babádnak is az volt, nagyon figyelj oda, hogy ne hagyd felmenni a lázát magasra. Ha lázas, jöhet a gyógyszer, de amíg az hat (kb fél óra, a kúp kevesebb) addig a hűtőfürdő a megoldás. Ha ilyen van bizony be kell vágni a gyereket a hűvös vízbe vagy zuhany alá, hogy hamar csillapodjon a hője. A hűtőfürdő hőfoka megegyezik a gyerekével, lassan hűtöd a lába felől 36 fokig.
2011. márc. 17. 08:25
 5/9 A kérdező kommentje:
3 óránként kapott kúpot és nurofent felváltva. Közben hűtőfürdő és borogatás is volt 2 óránként, de amint lement 38-ra rá félórára megint 39 volt. Mentőt hívtunk és bevittek a kórházba minket. Tegnap jöttünk haza.
2011. márc. 17. 08:35
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

2 hónapja volt a bölcsiben a kisfiamnak az első lázgörcse,37.9-es láznál,alvás közben.

Amikor 20 perc múlva kiért a mentő,már 38,9 volt a láza,és 11 fölött volt a cukra.

Nála nem volt rángás,csak kimeredt a szeme,belilult az arca,és merevek voltak a kezei,lábai.

Előtte semmi nem utalt arra,hogy beteg lesz.

2011. márc. 17. 15:14
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

szia,

sajnos én nagyon tapasztalt lázgörcsös anyuka vagyok :S kisfiam 2 éves és már 4 rohamon vagyunk túl, most tapossuk a második kivizsgálásunkat is. nálunk minden alkalommal eszméletvesztéssel járt, a leghosszabb 4 perces volt eddig. mindig alacsony, 37,5-88-as láznál jelentkezett. először voltunk kórházban, azóta van otthon Diasepam kúp és várjuk, hogy végre kinője...:S a kivizsgálásból már "csak" a neurológia maradt hátra, de sajnos úgy sem fognak tudni semmit sem mondani, mert nem gyógyítható.

Ági

2011. márc. 17. 21:15
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

jaj ne haragudj, lemaradt a másik fele a válasznak. szóval a görcs alatt a végtagok megfeszülnek, általában hátra és erős rángás veszi kezdetét, a szemek fenn akadnak, a légzés kimaradozik, a kicsi nincs eszméleténél. szörnyű állapot!! ahogy elkezdődik az oldalára fektetjük és várjuk, hogy csillapodjon, azután jön a Diasepam kúp majd a lázcsillapító!! mindig felhívom a védőnőt, gyerekorvosunkat, de Ők sem tudnak mit mondani. akkor kell mentőt hívni vagy kórházba menni ha 15-20 percnél hosszabb a roham vagy nincs légzés. az első után természetesen azonnal rohantunk az ügyeltre, mert fogalmunk sem volt róla, hogy mi történt... sajnos sosem fogom elfelejteni, mert egy pillanatig azt hittem meghal a férjem kezei között... iszonyatos volt. ma már sokkal higgadtabban kezeljük, de mindig szörnyű végig nézni tehetetlenül. és ahogy 37 a láza, már csillapítunk is és jön a gyomor göcs és a rettegés, az átvirrasztott éjszakák. most van egy kis remény, mert a fül-orr-gége kivizsgálás után kiderült, hogy a folyamatos gyulladások miatt ki kell venni az orrmanduláját (tegnap volt a műtét), a doktornő szerint a fül gyulladás generálta a lázat. reméljük nem lesz több!!

Ági

2011. márc. 17. 21:26
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, akkor tényleg enyhe dolog volt. Jobbulást a gyermekednek Ági! Remélem hamar kinövi.
2011. márc. 18. 07:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!