A lázgörcs mindig eszméletvesztéssel jár? Milyen pontosan?
Szia!
2 hónapja volt a bölcsiben a kisfiamnak az első lázgörcse,37.9-es láznál,alvás közben.
Amikor 20 perc múlva kiért a mentő,már 38,9 volt a láza,és 11 fölött volt a cukra.
Nála nem volt rángás,csak kimeredt a szeme,belilult az arca,és merevek voltak a kezei,lábai.
Előtte semmi nem utalt arra,hogy beteg lesz.
szia,
sajnos én nagyon tapasztalt lázgörcsös anyuka vagyok :S kisfiam 2 éves és már 4 rohamon vagyunk túl, most tapossuk a második kivizsgálásunkat is. nálunk minden alkalommal eszméletvesztéssel járt, a leghosszabb 4 perces volt eddig. mindig alacsony, 37,5-88-as láznál jelentkezett. először voltunk kórházban, azóta van otthon Diasepam kúp és várjuk, hogy végre kinője...:S a kivizsgálásból már "csak" a neurológia maradt hátra, de sajnos úgy sem fognak tudni semmit sem mondani, mert nem gyógyítható.
Ági
jaj ne haragudj, lemaradt a másik fele a válasznak. szóval a görcs alatt a végtagok megfeszülnek, általában hátra és erős rángás veszi kezdetét, a szemek fenn akadnak, a légzés kimaradozik, a kicsi nincs eszméleténél. szörnyű állapot!! ahogy elkezdődik az oldalára fektetjük és várjuk, hogy csillapodjon, azután jön a Diasepam kúp majd a lázcsillapító!! mindig felhívom a védőnőt, gyerekorvosunkat, de Ők sem tudnak mit mondani. akkor kell mentőt hívni vagy kórházba menni ha 15-20 percnél hosszabb a roham vagy nincs légzés. az első után természetesen azonnal rohantunk az ügyeltre, mert fogalmunk sem volt róla, hogy mi történt... sajnos sosem fogom elfelejteni, mert egy pillanatig azt hittem meghal a férjem kezei között... iszonyatos volt. ma már sokkal higgadtabban kezeljük, de mindig szörnyű végig nézni tehetetlenül. és ahogy 37 a láza, már csillapítunk is és jön a gyomor göcs és a rettegés, az átvirrasztott éjszakák. most van egy kis remény, mert a fül-orr-gége kivizsgálás után kiderült, hogy a folyamatos gyulladások miatt ki kell venni az orrmanduláját (tegnap volt a műtét), a doktornő szerint a fül gyulladás generálta a lázat. reméljük nem lesz több!!
Ági
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!