15 hónapos oltás, tényleg nagyon kell tartani tőle? Nagyon magas láz, lázgörcs?
Szia!
Az én kislányom anafilaxiás lett a 15 hós oltástól, mert senki nem tudta, hogy érzékeny az állati fehérjékra.
Egyébként semmi húsfélére nem az, sőt a vizsgálatok sem mutattak allergia hajlamot sem.
Mi azóta ha oltást kapunk először elmegyünk egy szakemberhez, aki a védőoltásokkal foglalkozik, vért vesz, és ennek az eredménye után kaphat meg bármilyen oltást.
Tehát nem a magas láz az ami a 15 hónapos oltásban veszélyes, hanem a csirke fehérje, ami a vivőanyagot szállitja.
Persze megfelelő lázcsillapitásról gondoskodj előtte.
14:00 vagyok, és a tojásra sem allergiás :-)
ezt lehagytam
Szerencsére én csak utólag tudtam meg, hogy ez egy mumus oltás. Nálunk 10 nap múlva volt néhány pötty az arcán, illetve tizenvalahanyadik napon 2 napra belázasodott, 38,4 -ig ment fel "csak". A 4 hónapos, nem mumus oltás után meg 39,3 volt a láza...
Ne izgulj azért annyira, szerezz be legalább 2féle különböző lázcsillapítót és kész:) Ez a melléklhatás sem azonnal várható, hanem kb. 10 nap múlva, majd a doki elmondja.
Szia4
Én is féltem tőle, mert utánaolvastam, meg a doki is mondta, hogy a szúrás után felléphetnek a betegségek tünetei is (így jelzi ugye a szervezet, hogy megkezdte a védelmet). Hát be is lázasodott rá 1 hétre, folyt az orra. (Sose előtte) Akkor kétségbeestem, de már visszagondolva semmi extra. Adtam kúpot, szívtam az orrát, ha kellett orrcsepp és 4 nap alatt átment rajta. Lázgörcstől ennyire ne aggódj, nagyon jó kúpok vannak ma már !:)
az enyémnek egyik oltástól sem lett semmi baja, kivéve ezt az egyet, de ez cudarul elbánt szegénykémmel, az oltást követő 7. napon 39.2-re felment a láza, borzasztóan nézett ki, szerintem estére alig volt magánál
másnap már csak hőemelkedése volt, aztán kész
germicid C-t szerezz be, az a legjobb szerintem
mi még nem kaptuk meg az oltást, így arra nem tudok válaszolni.
lázgörcstől nem kell félned ha a családban senkinek nem volt. ne görcsölj ennyire, nyugi, minden rendben lesz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!