15 hónapos oltás, tényleg nagyon kell tartani tőle? Nagyon magas láz, lázgörcs?
Ha mégis lázas lesz, akkor először kúppal próbálkozz, de csak 38 fok fölötti mérésnél. Ha nem viszi le kb. 1-1,5 óra múlva, akkor hűtőfürdő. Szokásos hőmérsékletű vízbe ülteted és 10 percen keresztül folyamatosan lassan hűtöd a vizet 32 fokosig. Tuti leviszi, nálunk bevált, bár nem az oltás kapcsán volt rá szükség.
Mi pont 7 napja kaptuk meg az oltást, valamiért én is féltem, de csak ettől az oltástól. Ma mértem, nincs láza, remélem túl leszünk rajta láz nélkül. A lázgörcstől tényleg nem kell félni, én is olvastam róla, ha mégis bekövetkezik, az első esetnél azért el kell vinni orvoshoz.
bele ne ültesd hideg vízbe a lázas babádat!!!
csinálj neki pont olyan vizet mint máskor! ültesd bele, játsszál vele és pár percenként önts hozzá egy-egy tál hideg vizet, így szépen lehűtve 32-33 fokra a vizet. ha szeret pancsolni akkor ne siesd el, közben hűl is ugye a víz és észre se veszi, hogy már langyos :)
én beülök vele hűtőfűrdőzni, akkor gyorsan elszalad az a fél óra :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!