Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kisgyerekes anyukák, nektek...

Kisgyerekes anyukák, nektek szokott fájni hátatok, vállatok, derekatok a cipeléstől?

Figyelt kérdés

Nekem a váll-ízületeim durrantak be, több mint egy hete. Nagyon fájdalmas, a válllaim, a hónaljam, a csuklóm, nem tudom ökölbe szorítani a kezemet egy hete.

Fájdalomcsillapítót és gyulladáscsökkentőt kaptam rá, és hogy ne cipekedjek.. Köszi... 2,5 éves lányom már nem babakocsizik, 4. emeleten lakunk, lift nélkül, és az utcán is sokszor ölbe kérezkedik. Sosem fogok meggyógyulni és nagyon fáj!!! Ti hogy vészeltek túl ilyesmiket? (Tudom, ez legyen a legnagyobb bajom az életben, de mégis)?

2011. márc. 16. 14:35
 1/9 anonim ***** válasza:

Megértelek. Második lányom 3 hónapos volt (a nagy két éves), amikor bordaközi ideggyulladást kaptam. 3 napig mozdulni sem tudtam szabályosan. Majd 6 hét volt, mire jobb lett, de a hátfájásom megmaradt. Az orvos azt mondta, majd elmúlik. Fél év múlva is csak fájdalomcsillapítóval tudtam létezni, egyet éjjelre, egyet nappalra be kellett vennem.

Ekkor kivizsgáltattam magam, kiderült, hogy gerincbeteg vagyok (egy olyan típus, ami a 60 éveseknek szokott lenni...)

Hát mit mondjak, és ez pont a 33. születésnapomon derült ki. A béka feneke alatt voltam. Nem szabad semmilyen sportot űznöm, ami a gerincet terheli, és elvileg nem emelhetek. Két kisgyerekkel jó vicc.

Aztán elmentem egy három hetes kezelésre kórházba, és tünetmentessé váltam. Naponta gyógytornáznom kell 25 percet (legalább), így egész elviselhető, már nem szedek gyógyszert.

ha érzem, hogy kezd beállni a nyakam/vállam, akkor beveszek reggel egy izomlazítót (mydeton), és nem macskásodik el.

Hetente 1x járok masszőrhöz (SZTKba).

Hátam mögött egy párnával alszom.

Számos orvos véleményét kikértem már, és úgy döntöttünk, szeretnénk még egy babát is. :o)

Tudom, hogy borzasztó kilátástalan, de ezek a dolgok lassan javulnak, és sokszor hullámvölgyek/hegyek váltják egymást. Számítanak a frontok is, és az általános közérzet.

Tarts ki, jön a tavasz is, az biztos segít!

2011. márc. 16. 14:48
 2/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm!! :) Aranyos vagy. Nagyon rossz a fájdalommal babázni, hiszen élni sincs kedvem, nemhogy ugrálni és "rosszalkodni", a kislányom pedig ezt várja tőlem, mint ahogy eddig is megszokta :)

Én 2. babát nem is merek vállalni, hiszen ha ilyen "roncs" leszek, az még ok, de a férjemnek meg lumbágója van, dolgozik ugyan, de a gyereket nem sokszor tudta még femelni születése óta. (És még olyan öregek sem vagyunk, nem tudom, miért kaptuk ezt). De kitartok!!! Köszönöm, és Neked is minden jót! :)

2011. márc. 16. 15:08
 3/9 anonim ***** válasza:
Nekem a derekam szokott fájni, de ennyire nem vészes. Nekem elég rá néhányszor bekenni svédkeserű krémmel, valamint elmenni masszőrhöz.
2011. márc. 18. 09:59
 4/9 anonim ***** válasza:

Sziasztok!Tavaly nyáron az akkor 4 éves kisfiam izületi gyulladást kapott a házon belűl a karomon hordtam,a csuklóm rettenetesen fájt,illetve az egész alkarom a könyököm feletti részig,egy gyógymasszőr maszírozgatta,olyan ügyesen eltalálva,hogy hol fáj,mert egyértelmű volt ,hogy az ilyen megerőltetés mit okoz.

Szedtem fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő gyógyszereket is,nagyon nehezen javultam.

2011. márc. 18. 10:18
 5/9 anonim ***** válasza:
Dettó,2 éves lányom,rengeteget cipelem,lift nincs 4. emelet...próbálom rávenni hogy kezemet fogva jöjjön fel már csak egy emelet aztán felérünk,biztatom,kint lehetőleg viszünk valamilyen járgányt és akkor nem cipelteti magát,ha mégis akkor óriásul törpéül pipiül békául járunk ugrálunk s akkor az tetszik neki s nem akar ölben lenni,nekem a derekam fáj,mióta megszületett 2szer kaptam gyógyszert és tilalmat a cipelésre...sajnos sokat nem tudsz tenni nekem az a szerencsém hogy legtöbbször terelhető a lányom és a férjem sokat itthon van s akkor a cipelés rá marad.kitartás!
2011. márc. 18. 14:04
 6/9 A kérdező kommentje:

Köszi, aranyosak vagytok! :)

Akkor kitartok. Mostmár lassan 2. hete fáj a felsőtestem (karom, hátam, derakam) úgy érzem leszakad. De majdcsak elmúlik! :) Nektek is minden jót!

2011. márc. 18. 14:18
 7/9 anonim ***** válasza:

Én Heat Lotion krémmel szoktam kenni a nyakam és a vállam, az hamar bedurran, elég egy kis huzat is, vagy ha sokat cipelem a lányomat.

De javul különben a helyzet, nemrég mentem vissza edzeni és azóta jobb.

2011. márc. 18. 14:49
 8/9 anonim ***** válasza:
Nem cipelem. Sosem cipeltem és nem is áll szándékomban. Nagylányom 3 éves, 20 hós kora óta csakis sétáll mellettem. A kicsi egy éves, ő még babakocsiban, ha jobb idő lesz tricikliben. Lépcsőzni meg már mindkettő tud és szeret is, csak idő kérdése:-)
2011. márc. 18. 15:32
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm, ezt a krémet kipróbálom! :) Nálunk sajna nem vált be a kismotor, bicikli, stb. Egy darabig jön rajta, majd feláll róla, és húzza maga után, majd felkérezkedik. Így vihetem őt is, meg a járművet is. :( Amúgy 70%-ban sétál, 30%-ban cipelteti magát, de úgy látszik, nekem ennyi is elég a lerobbanáshoz.
2011. márc. 19. 09:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!