Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Inkább ne menjünk bevásárolni...

Inkább ne menjünk bevásárolni 4 évesünkkel, ha vásárlás közben elszalad, nem hallgat ránk, hogy nem szabad elszaladni (sokszor alig érjük utól)?

Figyelt kérdés
Hiába mondtuk el ezerszer,kiszakítja a kis kezét az enyémből és már szsalad is nevetve,hiába kiabálok utánna,azt vele nem lehet,hogy szépen jön mellettünk,próbáltuk,de életveszélyes ,mert elszalad,volt olyan,hogy a hipermarketben éppen jöttek be az ajtó befelé nyílott ő valahogy visszafelé kiment rajta,úgy kiabáltam idegeneknek kétségbeesetten,hogy fogják meg,mivel az ajtón kimenni visszafelé én nem tudtam utánna.
2011. márc. 15. 10:31
1 2
 11/19 bucibabuci ***** válasza:

Én sem viszem 4és fél éves lányom. követelőzik.

2 éves fiam még szót fogad, ő jöhet velünk, persze a nagy nem tudja hová megyünk, ő mamájával van addig.

2011. márc. 15. 12:32
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Az én fiam is ilyen szaladgálós volt, nála bejött az, hogy feladata van. A bevásárló kocsiba ő teszi be a százast, segít megkeresni a termékeket, sőt, sokszor kérem a "tanácsát", hogy mondjuk ezt vagy azt a virslit vegyük-e meg, és hasonlók. Ami eleinte nagyon fontos volt, hogy állandóan lekössem a figyelmét, és persze percenként valami mással. Nálunk kb. olyan volt a vásárlás, hogy folyamatosan beszélnem kellett hozzá: "Légyszíves hozz nekem onnan egy üveg étolajat, köszönöm szépen, szerinted sajtos vagy sima párizsit vegyünk most, nézz csak oda, kiégett az egyik lámpa, szerinted fagyasztott vagy konzerves borsót vegyünk, nézz csak oda, folyik az egyik tejesdoboz, akkor azt nem vesszük meg, keressünk egy másikat, segíts nekem megnézni, hogy nincs-e a tojástartóban repedt tojás, nahát van egy új fajta joghurt, vegyünk ilyet, vagy jó lesz a szokásos, kérlek vedd le az alsó polcról azt a dobozt, te jobban eléred... stb" Ezt tényleg folyamatosan nyomattam neki, mindig más dologra hívtam fel a figyelmét, és közben folyamatosan hangsúlyoztam, hogy ő bizonyos dolgokat jobban is meg tud csinálni, mint én, pl. alsó polcról dolgokat levenni. A legrosszabb mindig a sorbanállás volt, de ott is próbáltam lekötni a figyelmét, pl. hogy keressük ki a táskámból a pénztárcát, készítsük elő a pénzt vagy a bankkártyát, vegyük sorra, hogy mit vásároltunk és hogy mi készül majd belőlük vagy mire valók. Egy idő után már sokkal jobb lett a helyzet, most pedig már a kezét sem kell fognom, jön szépen mellettem és segít.
2011. márc. 15. 12:41
 13/19 A kérdező kommentje:

11:47 -nek

A nagyszülők már nem vállalják,azt mondják ezt nem kívánhatom tőlük,hogy egy hiperaktív gyereket a nyakukba sózzak,valóban nagy kihívás vele az élet.

Legtöbbször énvelem kettesbe jön vásárolni,ha a kezemre venném,nem maradna szabad kezem magához a vásárláshoz,ha a kocsiba teszem végig üvőlt,úgy hogy mindenki kikerekített szemekkel néz bennünket.

Mivel a férjem sokat dolgozik így muszáj magammal vinnem,nincs kire hagyni.

2011. márc. 15. 12:55
 14/19 anonim ***** válasza:
66%

Ne haragudj, de akkor minek tetted fel a kérdést, ha másra nem tudod hagyni, és mindenképpen vinni kell?

És igenis tedd a bevásárlókocsiba, hidd el, minden ember látott már üvöltő gyereket, ne zavarjon, hogy bámulnak. Én biztos nem zavartatnám magam, ha ez az ára a gyerek biztonságának.

2011. márc. 15. 13:23
 15/19 anonim ***** válasza:
Nincs tapasztalatom hiperaktív gyerekekkel, ezért elnézést kérek, ha butaságokat írok, de ha a figyelemelterelés segít, mi lenne, ha otthon bevásárlólistát készítenétek, amolyan gyerekeknek való listát. A megveendő dolgok képével. Aztán a boltban az alapján neki kellene megkeresi a termékeket. Ha nem lehet vele együtt készíteni a listát, akkor készítsd el te, s add oda neki a boltban. Ha apa is veletek megy, akkor egyikőtök csak vele foglalkozzon. Menjetek a játékosztályra, s próbáljátok ki az ott kiállított csúszdát, motorokat, traktorokat stb. Tudom, hogy elvileg nem lenne szabad ezeket használni, de szinte mindig játszik vele egy két gyerek, ha arra járok.
2011. márc. 15. 13:33
 16/19 A kérdező kommentje:
Ha a férjem is velünk jön,akkor van kint kialakítva egy kis játszórész,müanyag házikóval,egy-két kis párnás mászóka,oda szoktam kimenni a picivel amíg a férjem befejezi a vásárlást,de nagyon gyakran kell egyedül megoldanom a vásárlást olyankor nagy bajban vagyok.
2011. márc. 15. 13:55
 17/19 anonim ***** válasza:

Egyik gyerekem sem hiperaktív, de azért vannnak megoldások.

Tedd a bevásárló kocsiba, vigyél babakocsit, ha nincs bevásárlókocsi,ahol vagytok. Hidd el, nem gáz, és úgy nem tud rohangálni sem.

Nekem a nagyobbik gyerekem olyan, hogy folyton rohangálni akar. Nálunk olyan nincs, hogy a kezét kirántja a kezünkből. Ha azt mondjuk, fogod a kezünket és kész, akkor csinálhat akármit, fognia kell. Ha ki akarja húzni, nem engedjük. Ha meg elkezd üvölteni, kit érdekel, nem ő az első és utolsó, aki a hiper közepén üvölt.

Légy határozott és ne az legyen amit ő akar!

2011. márc. 15. 13:57
 18/19 A kérdező kommentje:

13:57-esnek

Köszi,ez kifejezetten hasznos hozzászólás volt!

2011. márc. 15. 14:28
 19/19 A kérdező kommentje:
Pozitív fejlemények vannak,határozott vagyok vele,beültetem a bevásárlókocsiba,nem megyünk vásárolni,ha fáradt és minden sokkal jobb :-) .
2011. márc. 29. 10:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!