16hónapos kislány nem hajlandó meginni se a tejet, se az esti junior tejitalt. Mit tegyek? Kétségbe vagyok esve kicsit.2napja ezt csinálja?!?
Figyelt kérdés
2011. márc. 15. 10:13
1/18 anonim válasza:
Ne erőltesd, ha nem issza. Nem ez a legfontosabb tápláléka már.
vagy ha te nagyon ragaszkodsz hozzá próbálj neki kakaót adni, vagy karamella italt, vagy vaniliás tejet. - bár ezek sem a legegészségesebbek.
2/18 anonim válasza:
Ha a tápszert szerette, és nemrég hagytátok abba, adjál neki fele tápszer fele tejet. Vagy a tej helyett kakaót.
3/18 A kérdező kommentje:
Már mindehogy próbáltam sajnos sehogy nem kell neki! Gond ha ilyen hamar leszokik róla? Mert ha nem akkor nem is erőltetem.
2011. márc. 15. 11:01
4/18 anonim válasza:
Ha egyéves kora után nem kap tápszert azzal semmi gond!
Itt olvastam előbb, hogy a macikávét megisszák, azok a gyerekek, akik nem szeretik a tejet... Ezt nem tudom, csak egy ötlet.
Nálunk szerencsére még nem volt gond. De a tápszer abbahagyása bizos nem baj!!!
5/18 anonim válasza:
Lányom 1 éves volt, mikor ugyan ezt "játszotta". Se tej, se kakaó, se semmilyen junior ital, ami tejes. Én is kétségbe voltam esve, de azt javasolták adjak napközben minél több tejterméket P.: joghurt, puding, túrókrém, tejbegríz stb. és a reggeli meg az esti italokat váltsam ki teával. Azóta is a Milupa gyümölcsteáját isszuk tejes dolgok helyett, nem erőltetem a tejes dolgokat. A kakaót reggelire úgy issza, hogy kanalazzuk, de így is max. 1 deci megy le. Ne ess nagyon kétségbe, sokan nem szeretik a tejet, kakaót, és sokan allergiások is rá. Tudja, hogy neki mi jó és mire van szüksége a szervezetének. Vannak ilyen gyerekek is!
6/18 anonim válasza:
Mindkét gyerekem tejfehérje allergiás volt, a tápszert sose fogadták el, nem kaptak se reggel se este semmilyent tejes cuccot, nincs is rá szükség. Igaz 20 hónapig szoptak, de az utolsó hónapokban az már nem volt mennyiség.
7/18 gica04 válasza:
Már vannak olyan tápszerek amiket 3 éves koráig fel lehet iratni, én is tegnap tudtam meg.Ha szüksége van rá szerintem add neki nyugodtan. 16 hós kisfiam van ő is kap még naponta 2-szer.
8/18 A kérdező kommentje:
De nem akar meginni semmiféle tejes dolgot. Se tejet, se az 1éves kortól adható junior tejitalt.Eddig ugy kapta hogy este tejital reggel tej...de már nem kell neki!!
2011. márc. 17. 10:34
9/18 anonim válasza:
Adj neki joghurtot, tejberizst,tejbegrízt, túrót. Közbe néha próbálkozz a tejjel, nálunk is volt ilyen időszak amikor nem kellett neki, aztán egyszer elfogadta,azóta imádja,reggel-este három decit bevág. Ha nem akarja később se,próbáld ki a kakaót, maci kávét, vaníliás tejet.
10/18 A kérdező kommentje:
Köszi:)
De nem megy se a kakaó se a maci kávé se a vaniliás tej:(:(
De eszik joghurtot, túrót szóval minden olyat aminek köze van a tejhez de a tejet a világért nem inná meg!
Semmi gond nem volt eddig itta a kakaót, igaz nem sokat 60ml-t, de most 1hete nem kell neki!
2011. márc. 17. 10:44
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!