Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 16hónapos kislány nem hajlandó...

16hónapos kislány nem hajlandó meginni se a tejet, se az esti junior tejitalt. Mit tegyek? Kétségbe vagyok esve kicsit.2napja ezt csinálja?!?

Figyelt kérdés
2011. márc. 15. 10:13
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:

Ne erőltesd, ha nem issza. Nem ez a legfontosabb tápláléka már.

vagy ha te nagyon ragaszkodsz hozzá próbálj neki kakaót adni, vagy karamella italt, vagy vaniliás tejet. - bár ezek sem a legegészségesebbek.

2011. márc. 15. 10:45
 2/18 anonim ***** válasza:
Ha a tápszert szerette, és nemrég hagytátok abba, adjál neki fele tápszer fele tejet. Vagy a tej helyett kakaót.
2011. márc. 15. 10:45
 3/18 A kérdező kommentje:
Már mindehogy próbáltam sajnos sehogy nem kell neki! Gond ha ilyen hamar leszokik róla? Mert ha nem akkor nem is erőltetem.
2011. márc. 15. 11:01
 4/18 anonim ***** válasza:

Ha egyéves kora után nem kap tápszert azzal semmi gond!

Itt olvastam előbb, hogy a macikávét megisszák, azok a gyerekek, akik nem szeretik a tejet... Ezt nem tudom, csak egy ötlet.

Nálunk szerencsére még nem volt gond. De a tápszer abbahagyása bizos nem baj!!!

2011. márc. 15. 11:04
 5/18 anonim ***** válasza:
100%
Lányom 1 éves volt, mikor ugyan ezt "játszotta". Se tej, se kakaó, se semmilyen junior ital, ami tejes. Én is kétségbe voltam esve, de azt javasolták adjak napközben minél több tejterméket P.: joghurt, puding, túrókrém, tejbegríz stb. és a reggeli meg az esti italokat váltsam ki teával. Azóta is a Milupa gyümölcsteáját isszuk tejes dolgok helyett, nem erőltetem a tejes dolgokat. A kakaót reggelire úgy issza, hogy kanalazzuk, de így is max. 1 deci megy le. Ne ess nagyon kétségbe, sokan nem szeretik a tejet, kakaót, és sokan allergiások is rá. Tudja, hogy neki mi jó és mire van szüksége a szervezetének. Vannak ilyen gyerekek is!
2011. márc. 15. 11:04
 6/18 anonim ***** válasza:
Mindkét gyerekem tejfehérje allergiás volt, a tápszert sose fogadták el, nem kaptak se reggel se este semmilyent tejes cuccot, nincs is rá szükség. Igaz 20 hónapig szoptak, de az utolsó hónapokban az már nem volt mennyiség.
2011. márc. 17. 09:47
 7/18 gica04 válasza:
Már vannak olyan tápszerek amiket 3 éves koráig fel lehet iratni, én is tegnap tudtam meg.Ha szüksége van rá szerintem add neki nyugodtan. 16 hós kisfiam van ő is kap még naponta 2-szer.
2011. márc. 17. 10:30
 8/18 A kérdező kommentje:
De nem akar meginni semmiféle tejes dolgot. Se tejet, se az 1éves kortól adható junior tejitalt.Eddig ugy kapta hogy este tejital reggel tej...de már nem kell neki!!
2011. márc. 17. 10:34
 9/18 anonim ***** válasza:
Adj neki joghurtot, tejberizst,tejbegrízt, túrót. Közbe néha próbálkozz a tejjel, nálunk is volt ilyen időszak amikor nem kellett neki, aztán egyszer elfogadta,azóta imádja,reggel-este három decit bevág. Ha nem akarja később se,próbáld ki a kakaót, maci kávét, vaníliás tejet.
2011. márc. 17. 10:41
 10/18 A kérdező kommentje:

Köszi:)

De nem megy se a kakaó se a maci kávé se a vaniliás tej:(:(

De eszik joghurtot, túrót szóval minden olyat aminek köze van a tejhez de a tejet a világért nem inná meg!

Semmi gond nem volt eddig itta a kakaót, igaz nem sokat 60ml-t, de most 1hete nem kell neki!

2011. márc. 17. 10:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!