Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nevelési tanácsot kérnék...

Nevelési tanácsot kérnék verekedős 3 éves kisfiamhoz. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Már több mint egy hónapja tart a verekedős időszak. Mihelyst valami nem az ő kedve szerint alakul,rögtön odajön és teljes erőből üti a fejünket ott ahol éri. Akár azért mert szólok hogy menjünk haza a játszótérről, akár azért hogy ne rohangáljon a boltba...

Már mindent próbáltam.Sokáig nem veszekedek vele csak lefogom mert már fáj annyira üt,de ez méginkább felidegesíti őt ésjobban üt. Itthon beviszem a büntisarokba és megnyugszik 1-2 perc alatt és odajön puszit, bocsánatot kérés minden ok. A városba mit csináljak vele (mondjuk a bolt kellős közepén mikorelkezd verniés földhöz csapja magát? Tegnap amikor a pénztárhoz álltunk sorba és kivettem a kezéből egy csom. cukrot hogy kifizessem elkezdte az apját ütni, de apa feje teljesen piros lett tőle.Én elvettem az öléből és kiszaladtam vele a boltból ahol megnyugodott.)De mit gondolhatnak rólunk? Tiszta ciki már a gyerekemmel menni bárhová.

2011. márc. 14. 19:30
 1/6 anonim ***** válasza:
75%

Tudom hogy rám fog zúdulni a népharag, de én soha sem engedtem meg a gyereknek, hogy kezet emeljen rám.

Rácsaptam a kezére. Nem kezdetem el lelkizni. Nem láttam értelmét a "beszéljük meg", vagy a "gyerek értelmére kell hatni" stratégiáknak.

Eddig nem találkoztam olyan szülővel akinél működött volna.

A fiam most már felnőtt de nem lett lelki törése emiatt.

Ismerek több olyan fiatalt, akit a széltől is óvtak a szülei, megrugdalhatta apukát anyukát, mert neki szabad.

Hát még mindig beilleszkedési problémákkal küzd a gyerek. Nem érti, hogy mások miért nem tolerálják a deviáns viselkedését, amikor otthon mindent lehet.

2011. márc. 14. 20:16
 2/6 anonim ***** válasza:
Meg kellene értetni vele,hogy ezt semmilyen körülmények között nem szabad! Következetesség és büntetés. Ez a kettő segíthet. Ha neki nincs önkontrollja a szülőnek kell,hogy legyen. Úgy ahogy rászokott kellene leszoktatni erről. A lényeg,hogy ezzel a viselkedéssel semmit ne érjen el nálatok. Még a figyelmeteket sem!
2011. márc. 14. 21:28
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha ütni kezd, azonnal dobd le igen nagy lendülettel az öledből és hagyd ott. Ilyet nem tehet veletek! Leteszed, mondod neki, hogy igy nem viselkedünk, ne üss meg!!! És hátrébb lépsz. Ha boltban vagy, ugyanezt tenném, letenném azonnal, hogy ne érjen el, de kirángatnám a boltból az utcára lehiggadni, ahogy te is tetted. Fizikailag ne érjen el, ha ütni akar, ne engedd! Elvileg a verekedős gyereket azért felesleges csapkodni, mert ugye az agresszióval hogy lehet agressziót kezelni? De azzal lehet, hogy azonnal hideg és elutasitó leszel vele.
2011. márc. 14. 22:22
 4/6 anonim ***** válasza:
51%
Ti lehetnétek a Nanny-s filmek alanyai... Üti a fejeteket egy 3 éves gyerek, és hagyjátok? Hát meg is érdemlitek! Nevelni kell, kedves Anyuka, nevelni! És lehetőleg már most, mert 6 évesen már nem ér semmit a nevelés...
2011. márc. 14. 23:55
 5/6 anonim ***** válasza:
0%
Ez az utolsó!
2011. márc. 15. 15:45
 6/6 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó kettő! Hol olvastál olyat az írásomban hogy én hagyom hagy verjem minket? Ha nemérted mit írok inkább ne válszolj.
2011. márc. 16. 21:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!