Nevelési tanácsot kérnék verekedős 3 éves kisfiamhoz. Mit tegyek?
Már több mint egy hónapja tart a verekedős időszak. Mihelyst valami nem az ő kedve szerint alakul,rögtön odajön és teljes erőből üti a fejünket ott ahol éri. Akár azért mert szólok hogy menjünk haza a játszótérről, akár azért hogy ne rohangáljon a boltba...
Már mindent próbáltam.Sokáig nem veszekedek vele csak lefogom mert már fáj annyira üt,de ez méginkább felidegesíti őt ésjobban üt. Itthon beviszem a büntisarokba és megnyugszik 1-2 perc alatt és odajön puszit, bocsánatot kérés minden ok. A városba mit csináljak vele (mondjuk a bolt kellős közepén mikorelkezd verniés földhöz csapja magát? Tegnap amikor a pénztárhoz álltunk sorba és kivettem a kezéből egy csom. cukrot hogy kifizessem elkezdte az apját ütni, de apa feje teljesen piros lett tőle.Én elvettem az öléből és kiszaladtam vele a boltból ahol megnyugodott.)De mit gondolhatnak rólunk? Tiszta ciki már a gyerekemmel menni bárhová.
Tudom hogy rám fog zúdulni a népharag, de én soha sem engedtem meg a gyereknek, hogy kezet emeljen rám.
Rácsaptam a kezére. Nem kezdetem el lelkizni. Nem láttam értelmét a "beszéljük meg", vagy a "gyerek értelmére kell hatni" stratégiáknak.
Eddig nem találkoztam olyan szülővel akinél működött volna.
A fiam most már felnőtt de nem lett lelki törése emiatt.
Ismerek több olyan fiatalt, akit a széltől is óvtak a szülei, megrugdalhatta apukát anyukát, mert neki szabad.
Hát még mindig beilleszkedési problémákkal küzd a gyerek. Nem érti, hogy mások miért nem tolerálják a deviáns viselkedését, amikor otthon mindent lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!