Verekedős kisfiú jön látogatóba! Mit tehetek?
Szia! Szerintem amikor csak tudod fogd a gyermekedet vagy ülj mellette, hogy kivédhesd az esetleges "támadásoktól". Egyszer eljött hozzám a barátnőm a kislányával, aki majdnem egyidős az én lányommal (másfél évesek voltak akkor). Az a kislány nagyon szereti ölelgetni, puszilgatni a gyerekeket, az én kislányom pedig pont az ellentettje...szereti megtartani a három lépés távolságot. Teljesen ki volt borulva, amikor meg akarta ölelni őt. A vendég leányzó a szőnyegen játszott, az enyém pedig a kanapéról figyelte. Én pedig ott ültem mellette....
Remélem azért jól fog elsülni a vendéglátás!
Tapasztalat, hogy még az ilyen égedelem lurkók is meg tudnak szeppenni, ha idegen szól rájuk. Magyarán: legyél határozott, és ha bármilyen jelét látod annak, hogy a nagyfiú bántani akarja a kicsit, szólj rá! Nem kell lekiabálni a haját a fejéről, de tudatosítsd vele, hogy nálatok a ti szabályaitokat kell betartania a vendégeknek. Magyarán, aki verekszik, az hazamegy, vagy legalábbis beáll a sarokba. Az anyukának ezen nincs joga felháborodni, hiszen az ő felelőssége, hogy verekedős a gyereke...
Az, hogy a fiú a kisebbeket bántja, abszolút nevelési hiba, amit sosem lett volna szabad tolerálni. Mert még ha a nagyobbal szemben megvédi magát, azt valahol értem. No de egy kicsivel erősnek lenni - az gyáva dolog... (Írom ezt úgy, hogy az én 3 évesem is "verekedős" sajnos (bár ő inkább lökdös, mint üt), de kizárólag a nagyokkal, a kicsikre és a lányokra vigyáz, sőt, megvédi őket.)
1.vagyok.
Ne parázz előre, nem is biztos, hogy meg fogja ütni a gyermekedet :)
Figyelj, hogy ne hagyd őket kettesben, mindig legyetek körülöttük.
Ha megüti, akkor szólj rá, hogy ilyet nem szabad csinálni, aztán vigasztald meg a tiedet.
Köszi, én is remélem, hogy nem lesz gond.
Egyik szomszéd gyerekre már rászóltam egyszer, mert közelről a gyerekemre üvöltött, hogy megijessze, az anyja teljesen kiakadt, hogy miért avatkozok bele, ez normális, és az ő gyerekét majd ő neveli...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!