Miért lehet az, ha kisfiamhoz szólnak utcán, akár ismerös akár nem morog rájuk hogy hagyják békén? Pedig csak a szokásos "jajj de szép, és stb .. most másfél éves, szerintem lehetne kedvesebb is
szia
erre még 1-2 évet várni kell. Még éretlen a bájcsevegéshez.
Még véletlenül se büntesd meg!!!
Az én fiam 3 éves, hangulatától függ, h köszön, beszélget, válaszol vagy sem. Persze ciki, h nem köszön, de nem büntetem. Inkább elmagyarázom neki ezredszer is, h mi az amit a környezete elvár tőle.
Biztos, hogy ilyen a habitusa, nem tudsz mit csinálni vele. Ha ilyen hát ilyen. Nem lesz kellemes egyéniség, sőt inkább morgós, utálatos ember. Nem egy ilyen van. Gondolom ők is így kezdték.
De ha erőlteted, akkor szerintem csak rosszabb lesz és még jobban fogja utálni az embereket.
Dackorszakban van, türelmesnek kell lenni vele, át kell élnie (persze van, amikor muszáj, hogy a felnőtt elvei érvényesüljenek, de csak amikor feltétlen muszáj ilyenkor!). Szükséges az én-tudata kialakulásához, tehát meg kell tapasztalnia a határokat önmaga és mások között, ennek egyik módja az öncélú ellenkezés, nemtetszése egyértelmű kinyilvánítása; ekkoriban könnyen válik frusztrálttá, ez is oka a gyakori -és olykor nem éppen visszafogott- "hisztizésnek".
Nem szükséges elvárni kb. a 4. életévig, hogy köszönjenek; ebből csak felesleges "automatizmus lesz", a szocializáció bár szükséges, de ekkor még inkább csak PÉLDAMUTATÁSSAL lehet eredményt elérni, hiszen a kisgyermek számára a felnőtt: modell értékű, utánozza.
Egyébként még annyit (egy beíró jelezte, hogy megérzik a képmutatást a picik) : egy kisgyermek még kifinomult érzékeléssel bír pl. mások érzelmei kapcsán, így nehéz becsapni, gyakran "átlát a szitán"; sajnos csábítani könnyen lehet őket, hiszen nem rég óta ismerkednek a világgal, és a kellemes ingereknek olyankor is nehezen állnak ellen még sokszor olyan esetben is, amikor érzik, hogy gyanús az illető (pl. ha érzik: netán rossz szándékból kínálják meg).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!