Orrmandula műtét után mire számítsak?
kedves Válaszoló,
már itthon is :) minden a legnagyobb rendben zajlott, a kicsi iszonyat ügyes volt, semmivel sem volt gond!! tegnap mindössze 2-3 órát volt fent, amit ivással és evéssel töltött, a szobában pedig még TV is volt, így a Minimax lekötötte. este 6-kor beájult és ez tartott reggel fél 6-ig :) én 8-kor dőltem ki, évek óta nem aludtam ennyit. mindent rendben találtak, reggel 8-kor már itthon reggeliztünk. az evéssel nekünk is szerencsénk volt, mintha mi sem történt volna, eszik egész nap. már volt széklete is, a pisi is vissza állt, itthon is szépen iszik, szóval nagyon ügyes!! lenne pár kérdésem, ha nem teher:
- akkor is szívjam az orrát, ha nincs váladék?? mert semmi nem jön ki belőle, nem folyik
- este fürödhet/tusolhat e??
- kimehetünk e a hétvégén a friss levegőre??
- fájdalomcsillapítót ma éjszakára adjak e neki?? (bár azt mondja nem fáj semmije :)
kedden kell mennünk kontrollra, csak azt felejtették el megmondani hányra, majd felhívom a kórházat. olyan gyorsan raktak ki bennünket, hogy kérdezni sem volt időm semmit... viszont minden mással elégedett voltam, még a nővérek is nagyon kedvesek és segítőkészek voltak egytől-egyig.
nagyon köszönöm az újabb segítséged!!
Ági
Szia!
Nagyon örülök, hogy minden rendben zajlott. Te kisfiad is olyan lehet akkor mint az enyém! Jó korán haza is értetek :) Tv-vel szerencsétek volt, én nem tudom milyenek a szobák, mert ugye mi ott aludtunk ahol a műtétre vártatok, meg ahova mútét után vitték....
Igazából az orrszívásra nem tudom mit mondjak, mi aznap reggel voltunk lent az ambulancián amikor hazaengedtek, ott adták a zárót és az orvos rá is írta a papírra, hogy nasivin orrcsepp+orrszívás. Szóval én fujtam neki az orrcseppet biztos ami biztos, meg fujtuk, szívtuk az orrát, bár ő se volt olyan náthás. gondolom ez azért van hogy ne rakódjon le.
Mi kádba fürdettük, erről senki nem mondott semmit. Nálunk anyni volt, hogy a fülébe nem mehetett víz, mert szúrtak egy kis lyukat a dobhártyájába. Nyugodtan fürödjetek :)
Kimenetelről nagyon megoszlanak a vélemények, valaki nem viszi ki 2 hétig se. Én erre rákérdeztem, azt mondta udvarra menjünk ki nyugodtan, sőt lassú tempóban biciklizhet is:) Mi kimentünk hétvégén. Őt pénteken engedték haza, szóval másnap más udvaron voltunk. Hétfőn volt mikulás ünnepség az oviba, nagyon várták, hisz akkor kezdte az ovit, ezt is megkérdeztem a dokitól, azt mondta nyugodtan elmehet. Szóval én kiokíttattam magam ilyen témában, mert sokmindent lehet hallani.... dehozzáteszem nem volt semmi baja a fiamnak ettől hogy nem raktam búra alá :)
Állítólag az 5dik nap a legkritikusabb mert akkor válik le a seb, és vérezhet. Hát én halálra aggódtam magam hogy az állandó rohanásban lévő fiam, aki mindig ugrál mindenhonnan tuti korházba jut emiatt, de még egy várcsepp se volt...
Konkrét dolgokkal most nem tudtam neked segíteni, csak az én tapasztalatomat tudtam leírni. Remélem segít valamelyest :)
Látod milyen gyors eltelt ez a pár nap, hihetetlen ugye? :)
Kimaradt a fájdalomcsillapító. Én azt hiszem 2szer adtam neki amikor láttam nehezen nyel. Egyébként ő sem kérte, mert hát nem fáj..már hogy is fájna:) Lehet este fele vagy holnap neki is picit fájni fog, de ezt ugyis látni fogod. nálunk se egyből jött a fájdalom.
Szerintem adj neki fájdalomcsillapító szirupot éjszakára.
DEHOGY NEM SEGÍTETTÉL!! :))) az orra nem folyt, így hagytam, mert megnéztem kicsit jobban, totál száraz belülről, így nem piszkáltam. fürdöttünk ma egy nagyot, alig akart kijönni :) még nem vittem ki, de csak a szél miatt, holnap már megyünk levegőzni, mert követelte a sétát :) volt már 4 kaki, ennek külön örülök, úgy látom az emésztésbe nem kavart bele az evés hiánya. a közösséget sem veszem véresen komolyan, mert hát hétvégén jönnek a Keresztszülei pár napra és hát a család és a barátok alig várja, hogy láthassák. mintha 2 hétre és minimum egy szívátültetésre mentünk volna :)))) jövő hétvégén van egy lagzi meghívásunk, azt azért lehet, hogy kihagyja a fickó már csak azért is, hogy végre elindulhasson a bölcsibe!!
MINDENT NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖK!!!! :)
Ági
Sziasztok!
Mi most állunk orrmandulaműtét előtt Szegeden. A lányomat is Dr.Fekete-Szabó Gabriella műti majd. Amikor megbeszéltük a műtétet, igyekeztem mindent észben tartani, de most mégsem emlékszem arra, hogy előtte EKG-ra kell-e vinni? Beutalónk elvileg csak vérvételre van.
A másik: ti adtatok pénzt a műtétért? Ha igen, mennyit?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!