GYED kérdés? Akinek több, mint 2 év van a két gyermek között (pár hónappal a 2 év után), nektek miből számolták a TGYÁS-t, GYED-et?
Arra lennék kíváncsi, hogy aki a 2. baba megszületése előtt a szabijukat vették ki, azoknak miből számolták a 2. babára a TGYÁS-t, GYED-et?
OEP oldalán azt olvasom, hogy ebben az esetben a minimálbér 70%-a lesz a TGYÁS, GYED alapja. Vagy rosszul értelmezem? Minden könyvelő azt mondta, hogy ugyanannyit kapok, mint eddig, a tgyás maximálva lesz. De az OEP oldalán nem egészen ezt olvasom.
Akkor alap a minimálbér, ha nem érvényesül az előnyszabály.
Ha pár hónap van a két gyerek között, akkor neked azért nem volt 180 bérezett napod, mert nagyobbrészt gyedben részesültél. Ilyen esetekben az alap a szerződés szerinti bér.
Köszönöm a válaszodat.
2009. januártól- 2011. januárig kaptam gyedet (max. gyedet).
2011. januártól-febr. végéig a szabijaimat vettem ki, ekkor született meg a 2. baba.
Fizetésem br. 218 e ft/hó
Akkor ezek szerint megnyugodhatok, hogy megint max gyedet fogok kapni, a tgyás eddig is maximálva lesz, és most is?
Jól értem, ugye?
Köszönöm mégegyszer
Igen, megnyugodhatsz:)
Mivel neked az irányadó időszakod 2010, amikor végig gyeden voltál, így a tgyás is és a gyed is a maximális lesz.
Köszönöm:)
Csak az a mondatrész zavart meg, hogy "illetve KÖZVETLENÜL megelőzően táppénzben, tgyás-ben....... részesült és ezért nincs meg a 180 nap"
Ebben az esetben ugyanaz a járandóság, mint az 1. babánál.
Mert én közvetlenül előtte szabin voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!