Óvódás gyermekek anyukái! Nálatok is volt már rá példa az oviban, hogy hallottátok az óvónénit kicsit erélyesebben beszélni, esetleg kiabálni, vagy ingerülten beszélni a gyerekekkel?
Szia!
Nálunk is előfordult már,hogy hangosabban szóltak a gyerekekre,de a csoport,ahova fiam jár,egyébként is olyan,akiknek kell a fegyelem.19 fiú van és 5 lány,gondolom eltudod képzelni mi lehet ott:)
Ráadásul a 4 év alatt elment tőlük 4 óvónő,már egy sincs ott,akivel kezdtek 4 éve,szegények mire megszoknak valakit,az elmegy.Elég szerencsétlen egy csoport,sokszor kezelhetetlenek.
Köszönöm a válaszokat.Kicsit meglepett,hogy némely anyuka azt irta,ő meg is kérte az óvónőt,hogy erélyesebben szóljón rá a gyerekére,ha kell,meg többen irták, nem baj ha az óvónők néhanapján felemelik a hangjukat,hisz a gyerekek közt rendet kell tartani.Én viszont úgy gondolom,hogy az óvónőknek nincs ahhoz joguk,hogy durvábban beszéljenek a gyerekkel,mivel nem a szülője,csak felügyel rá félnapon keresztül,meg a gyereknek lehet pont ez miatt lesz rossz élménye az oviban és esetleg ne akar menni,mert az óvónéni "csúnyán" beszél...
Nálunk 24 gyerek van a csoportban,nagyon jó csoport,jók az óvónők is,de megütötte a fülemet most már nem 1 alkalommal,amikor hallottam az óvónénit kicsit kiabálva beszélni,ill. ingerültebben a megszokottnál.1 nagyon kedves,aranyos óvónéniről beszélek,akitől nem ezt szoktam meg..Az én fiammal még nem beszéltek erélyesen,legalábbis nem tudok róla,mivel ő az oviban nagyon jó kisfiú és itthon tombolja ki magát.
Tény,hogy én is beszélek ingerültebben a gyerekemmel,sőt van hogy rákiáltok,de én az anyja vagyok,de egy olyan személy aki tul.képp valamilyen szinten "idegen" ne emelje fel a hangját akár más,akár az én gyerekemmel szemben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!