Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért ilyen a párom kislánya?...

Miért ilyen a párom kislánya? (6 éves)

Figyelt kérdés
Fél éve összeköltöztünk a párommal,másfél éves kora óta ő neveli a kislányt,mert az anyukája eldobta magától!A sztori pedig az h itthon játszanak az én gyerekeimmel,de ami az övé,azt mindig elveszi az én gyerekeimtől,de ami az én gyerekeimé,azzal játszik!Vagyis ami az övé,az csak az övé,ami a másiké,az mkijé!Már többször rászóltunk,h ne irigykedjen...sőt nem is irigykedik,ha nem inkább "lebeszéli" őket arról a játékról ami az övé,és ez nem csak a gyerekeimmel van így,ha nem tőlünk felnőttektől is, elveszi azt ami az övé...volt olyan is h az 1 éves kicsi elől eldugta a játékot!Többször előfordult már h eldugdosta a játékokat magának,ami az én kislányomé!Az én kislányom nem irigykedik annyit,de melyik "testvér " pár nem szokott veszekedni!Csak én már sajnálom a saját gyerekeimet(és NEM elfogultságból)h "elnyomás" alatt vannak!Természetese a párom is ugyanúgy áll mindegyik gyerekhez,nem tesz különbséget!Tnap ismét előfordult ez az irigység,és megígértem a nagylánynak az utóbbi alkalomnál,h még egy ilyen és szét lesz mden válogatva....na és amikor neki álltam volt ám kaffogás rendesen!Gonosz vtam,vagy ez talán segít?Mindegyik gyerek ugyanúgy van szeretve,babusgatva,szóval sztem nem lehet erre sem fogni!
2011. márc. 4. 09:35
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
A másik,h állandóan ellentmond a lányomnak...kifigyeltük a párommal,ha a lányom azt mondja h kék az ég zöld a fű,ő pont az ellenkezőjét mondja,mert látja h ezzel kihozza belőle a hisztit,és tudja h azért le van szidva...pontosabban csak bólogat,h őt ne halljuk,csak a kicsit!A kicsi persze még butácska és ő nyilvánosan szokta szekálni a nagyot,aki ennek örül,mert akkor is a kicsi van leszidva!
2011. márc. 4. 14:59
 12/20 anonim ***** válasza:

12:08 vagyok.

Azzal hogy ugymond megregulazod nem ersz el semmit,parszor leirtam miert viselkedik igy a gyereked,latom nem jott le.

Gondolkodj egy kicsit az o fejevel,talan rajossz mekkora valtozas ez az egesz neki.

Csak zarojelben jegyzem meg hogy 6eves kor a legkritikusabb tesoszempontbol,ezt nekem a psichiater mondta,akkor fogadjak el legnehezebben az uj elethelyzeteket mint pl testver.

2011. márc. 4. 15:03
 13/20 A kérdező kommentje:
Nem az h nem jött le,nem kell támadni!Elég nagy kislány és nem mindig regulázva van,sőt először beszélgetünk vele,mert ő már van annyira nagy h felfogja így a dolgokat!Volt olyan h napokig kaffogot,sírt mindenen,mki(a család mden tagját beleértve) idegeivel játszott...addig volt ilyen még én rá nem förmedtem,rá 2 percre teljesen kicserélték,180fokot fordult!És akkor nem azt "tesztelte" h nálam meddig mehet el?Én mindig megértőbb vok vele,mint az apja és ezt ő is tudja,mert először nekem mondja el ami bántja,nem az apjának!
2011. márc. 4. 15:11
 14/20 anonim ***** válasza:

Lehet hogy nem mutatod ki hogy o nem a gyereked de o eleg nagy ahhoz hogy felfogja te nem az igazi anyukaja vagy.

Most te es a gyerekeid betolakodtatok az o kis eletebe,es felti ami az ove,pluszba meg azt is ami nem is az ove,mindent maganak akar.

Idovel ez elmulik es jol ki fognak jonni a gyerekek ha jol csinalod,csak meg ido kell neki.

A tesomat mikor hazahoztak a korhazbol anyu letette az agyra,nemhogy nem neztem meg,hanem konkretan azt mondtam vigyek vissza oda ahonann hoztak,nekem nem kell o.Mindig azt neztem mivel tudnam megbantani ocsit,nem szamitott az hogy utanna en lettem lecseszve.Ugy ereztem elvette tolem anyut.

2011. márc. 4. 15:23
 15/20 A kérdező kommentje:
Utolsó,amit leírtál nálunk is így volt,mármint az én gyerekeimmel!De én nem vettem el a kislány anyukáját,a nő hagyta ott az apának 1,5évesen,azóta párom neveli,az anyja havi szinten 2 napra viszi el!Múltkor is elvitte,de alig várta h lepasszolja,mivel estére volt megbeszélve h hazahozza a kislányt,én sétáltam a városba az én gyerekeimmel,vagyis nem talált minekt itthon...bevitte a 6éves kislányt a párom munkahelyére(pultos),a füstbe!Hozzám mindig bújik,az anyját nem is keresi...
2011. márc. 4. 15:26
 16/20 anonim ***** válasza:
Te nem az anyukajat vetted el hanem az apukajat,mostmar nemcsak ot szereti az apukaja hanem teged es a te gyerekeid is.
2011. márc. 4. 15:46
 17/20 anonim ***** válasza:
Szerintem meg figyelem felkeltes a cel. Eszrevette, hogy ha elvesz egy jatekot vagy eldugja akkor egybol a kozpontba kerul. Nem erdekli kulonosen, hogy veszekedes, elpakolas, bunti lesz miatta a kozpontba kerules a lenyeg. Szerintem a figyelemterelest probald meg a "te gyerekeiddel". Amennyiben elvesz tolluk egy jatekot, fogd meg a "sajat gyerekedet" es mond azt neki, hogy "nincs semmi baj, hadd vegye el gyere talalunk valami erdekesebbet anyaval es jatszunk azzal" vagy "gyere inkabb olvas neked anya meset vagy gyere segiteni anyanak, beszelgessunk..." Igy az a gyerek kerul hirtelen a kozpontba ki aldozat o meg magara marad a jatekkal amit elvett es senki sem figyel ra. Sok erofeszites de elobb utobb rajon, hogy ha valamit elvesz senkit sem erdekel es ki van rekesztve. Rajon, hogy jobb ha osztozik mert maskent egyedul marad a jatekkal es senki sem figyel ra. A buntetes semmit sem er. :( Bolcsodei megoldas a hasonlo gyerekeknel, egy ido utan bevallik. :))))
2011. márc. 4. 16:49
 18/20 A kérdező kommentje:
Utolsó!Erre is volt példa!A kislányom soxor hívta be játszani a szobájukba(mert a 2 lánynak saját szobája van),de ő nem ment,pedig ott van nekik külön tv,dvd,még azok miatt se megy be,itt kinn nézné,de itt meg apa dönt:)És egyszer fogtam bementem a lányommal játszani,ő kinn maradt...folyton jött be érdeklődni h mit csinálunk,ne azzal,hanem azzal játszunk(persze ezt azért mondta,mert pont az ő játéka volt a kislányom kezébe)0... én direkt elhajtottam,h ha nem akartál bejönni,ne is érdekeljen,azzal játszunk amivel akarunk!Gonosz dolognak éreztem,de azt hittem okul belőle...TÉVEDTEM!:(
2011. márc. 4. 16:54
 19/20 anonim ***** válasza:

Nem vagyok a gyereknek mindent szabad nevelés mellett. Kifejezetten idegesít, amikor egy anyuka azt mondja, hogy "jajj csak meg ne sérüljön a gyerek lelke". Úgy gondolom, hogy egy gyerek nevelése során óhatatlan, hogy bele ne tiporjunk a lelki világába. Hiszen egy puszta "nem szabad" is tekinthető akár ennek.

Mindezek ellene nagyon sajnálom a párod kislányát. Úgy gondolom, hogy amíg a te hozzáállásod nem fog változni a dolgokhoz, addig ő is ilyen marad. Nem hiszem, hogy egy második házasságban ennyire szabadna élni az én gyerekem, te gyereked kifejezésnek. Igenis ha bevállaltad a párodat egy kislánnyal a múltában, és azt a kislányt együtt is nevelitek, akkor el kell fogadnod sajátodként.

Szerintem annak a kislánynak egy jó nagy pofon se fájna annyira, mint az, hogy bevonulsz a saját gyerekeddel játszani a szobába és rá nem figyelsz amikor odamagy hozzátok. Mindezek mellé még kis "gonosznak" is titulálod.

Ne érts félre nem bántani akartalak, csak rávilágítani arra, hogy lehet, hogy ha te/ti átértékelnétek néhány dolgot hatalmas változás menne végbe. Úgy érzem nagyon nagy odafigyelésre van szüksége a kislánynak.

2011. márc. 5. 07:27
 20/20 A kérdező kommentje:
Isten ments!!Vmit félre értettél!Nem őt tituláltam gonosznak,ha nem arra írtam h gonosz volt,h bevonultunk játszani a szobába,és őt kirekesztettük!Az én lányom,mindig hívja játszani,dvd-zni,de aztán ő mindenre azt mondja h nem szeretném...de tényleg mindenre!És én erre fel mérgesedtem be,h itt van 2 gyerek és nem képesek játszani egymással,akkor ha ő semmit nem szeretne,majd én játszok vele!
2011. márc. 5. 09:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!