Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért ilyen a párom kislánya?...

Miért ilyen a párom kislánya? (6 éves)

Figyelt kérdés
Fél éve összeköltöztünk a párommal,másfél éves kora óta ő neveli a kislányt,mert az anyukája eldobta magától!A sztori pedig az h itthon játszanak az én gyerekeimmel,de ami az övé,azt mindig elveszi az én gyerekeimtől,de ami az én gyerekeimé,azzal játszik!Vagyis ami az övé,az csak az övé,ami a másiké,az mkijé!Már többször rászóltunk,h ne irigykedjen...sőt nem is irigykedik,ha nem inkább "lebeszéli" őket arról a játékról ami az övé,és ez nem csak a gyerekeimmel van így,ha nem tőlünk felnőttektől is, elveszi azt ami az övé...volt olyan is h az 1 éves kicsi elől eldugta a játékot!Többször előfordult már h eldugdosta a játékokat magának,ami az én kislányomé!Az én kislányom nem irigykedik annyit,de melyik "testvér " pár nem szokott veszekedni!Csak én már sajnálom a saját gyerekeimet(és NEM elfogultságból)h "elnyomás" alatt vannak!Természetese a párom is ugyanúgy áll mindegyik gyerekhez,nem tesz különbséget!Tnap ismét előfordult ez az irigység,és megígértem a nagylánynak az utóbbi alkalomnál,h még egy ilyen és szét lesz mden válogatva....na és amikor neki álltam volt ám kaffogás rendesen!Gonosz vtam,vagy ez talán segít?Mindegyik gyerek ugyanúgy van szeretve,babusgatva,szóval sztem nem lehet erre sem fogni!
2011. márc. 4. 09:35
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
A 6 éves kislány fél éve ismeri azt az érzést, hogy valamit -ami nem az övé- meg kell osztania másokkal. Eddig azt tapasztalta meg, hogy ami az övé az az övé, azzal nem játszik senki. Mindez nem az ő hibája, hanem az élet helyzeté. Ezt nektek kell megtanítani neki.
2011. márc. 4. 09:51
 2/20 A kérdező kommentje:
Nem hiszem,h ez az oka(mert a leírásból kihagytam) h az édesanyjának született még egy gyereke(akivel csak akkor van mikor az anyukájánál van,és ez havi szinten 1 hétvége,mert nagyon nem kíváncsi rá)és ő róla mindig áradozik,h így a tesó,úgy a tesó...
2011. márc. 4. 09:57
 3/20 anonim ***** válasza:

Szerintem tok normalisan viselkedik a gyerek,pont azert ahogy az elso is leirta.Eddig egyke volt,most lett neki testvere.

Ha eleg kiratoak vagytok szepen meg fogja tanulni hogy osztozkodni kell.

2011. márc. 4. 10:16
 4/20 A kérdező kommentje:
Azon nem osztozkodik csak ami az övé,ami az én gyerekeimé azon osztozkodik,de NEM mindig,van h azt is elveszi a gyerekeimtől,sőt van h eldugja...tök mindegy h hova(ágy alá,a nadrágjába),csak legyen eldugva előlük...
2011. márc. 4. 10:40
 5/20 anonim ***** válasza:
Persze mert feltekeny,szeretne mindent maganak.
2011. márc. 4. 10:51
 6/20 A kérdező kommentje:
De miért féltékeny?Soha nem lett neki szólva ha játszott pl a kislányom játékával,soha nem volt különbség téve geyerek és gyerek között!Tnap lettem nagyon mérges h az 1 éves gyerekkel szembe irigy és dugja előle az évesnek való csörgőt,löki el!Párom is leszidta emiatt,de nem egyszer...semmi nem használ:(Talán ez h most külön lett válogatva,fog,mert rájön,h ő húzta a rövidebbet!
2011. márc. 4. 10:55
 7/20 anonim ***** válasza:
Hát azért nem hiszem, hogy ez a megoldás. Aztán majd jön a következő kérdés, hogy miért nem szeret a párom lánya? Hát ezért, mert egy 6 éves gyereket úgy büntetsz, hogy "ő húzza a rövidebbet". Attól, hogy te úgy érzed, hogy nem lett vele éreztetve bárminemű különbség, a gyerek olyan dolgoknak tud akkora jelentőséget tulajdonítani, amire te nem is gondolnál. Ki tudja mi jár a kicsi buksijába. No de sebaj, jól megbüntettétek!
2011. márc. 4. 11:13
 8/20 anonim ***** válasza:

10:51 es vagyok.

Feltekeny mert gyerek,ez egy emberi tulajdonsag.nektek kell megnevelni,ja es ehhez rohadt keves fel ev.6eves es megvaltozott az elete(6eves voltam mikor szuletett az ocsem,ennel furabb dolgokat is muveltem vele).

Ha edestesoja szuletett volna akkor is ezt csinalna hidd el,testverfeltekenyseg mindenhol van,es ez nem azert van mert nem jol bantok vele egyszeruen van es kesz.

Turelem,neveles,ido.

2011. márc. 4. 12:08
 9/20 anonim ***** válasza:
azt írod nem teszel különbséget a gyerekek között,. ahogyan írsz a 6 éves kislányról abból viszont az jön le, hogy nem tekinted sajátodnak. magadnak és a párodnak is hazudhatod, hogy nem így van de a gyerek ezt érzi és mivel féltékeny ezért viselkedik így.
2011. márc. 4. 13:29
 10/20 A kérdező kommentje:
Igen,azért írok így,mert dühít,a viselkedése!Az én kislányom nem volt 2éves amikor születettet a tesója,egy darabig benne is benne volt a féltékenység,még el s verte a tehetetlen öccsét,de neki el lehetett magyarázni,h ő a tesó,ha tetszik ha nem az is marad és a világon lesz amíg élnek!
2011. márc. 4. 14:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!