Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nagyon nagyon anyás gyereketek...

Nagyon nagyon anyás gyereketek, hogy viselte a bölcsit?

Figyelt kérdés
Előre parázok mert a lányom brutális anyás.Van h az apja hozzá se érhet és még zuhanyozni se tudok elmenni mert neki ott kell lennie.
2011. márc. 3. 14:25
 1/10 anonim ***** válasza:
Akkor még nagyon nem érett arra, hogy külön legyen tőled. A helyedben nem adnám bölcsibe, megvárnám az ovit.
2011. márc. 3. 14:46
 2/10 A kérdező kommentje:
Elveben jó ötlet de a gyesből sajnos nem lehet megélni így muszáj dolgoznom.:(
2011. márc. 3. 14:48
 3/10 anonim ***** válasza:
Kisfiam is iszonyat anyás. Pisilni is együtt jártunk. Ő is bölcsis, már 3. hete (ebből a 2. hetet kihagytuk mert beteg lett). Reggel sírdogálva megy be. Volt 4 nap kegyetlen üvöltés is, nyakamba kapaszkodás stb. Most már jobb a helyzet, szépen besétál a gondozónénivel. Gyorsan meg is nyugszik már bent. Kedd óta ott is alszik, azzal első naptól nem volt gond. Szóval nekünk csak az elválás nem megy sírás nélkül.
2011. márc. 3. 17:36
 4/10 anonim ***** válasza:
Szia.Tavaly júniusban kezdtük a bölcsit 2 évesen és végigsírta reggelente az egész nyarat az őszt,és idén januárba,hogy vittem már könnyezés nélkül megy be a terembe szerencsére,de nagyon hosszú és fárasztó időszak volt mindkettőnknek,de attól még a mai napig borzasztóan anyás.
2011. márc. 3. 18:28
 5/10 anonim ***** válasza:

ne aggódj az én fiam is anyás. a mai napig nem enged zuhanyozni. de a bölcsibe szépen . igaz kb 100x kérdezi meg mikor jön anya, de nem sir és szeret járni.

pláne azért se aggódj, mert ha érzi, hogy te nem vagy biztos a bölcsibe ez öt is elbizonytalanitja.

2011. márc. 5. 14:43
 6/10 anonim ***** válasza:
Tapasztalatom nincs, csak örülök, hogy kiírtad a kérdést, nálunk is ugyanez a helyzet, és én is nagyon tartok ettől a bölcsi kérdéstől. Most 16 hónapos. Apját ő is nehezen tolerálja néha. Szorítok nektek, hogy sikrüljön.
2011. márc. 5. 16:08
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

az én lányom 2 éves, rettegtem. az a kategória, akire ha csak ránéz egy idegen, sírvafakad. egy családi napközivel kezdtük, ahol elég kevés gyerek volt. első négy nap vele voltam bent 1-2 órát. ha csak egy zsepkendőért is akartam kimenni az előtérbe, kétségbeesetten sírt, hogy anya ne menj! otthon meséltem neki mesét egy kislányról, aki bölcsibe ment, míg dolgozott az anyukája, sokat beszélgettünk a témáról, stb., szóval kapott lelki felkészítést. aztán azt vettem észre, hogy már nem játszik olyan szabadon, amikor együtt bent vagyunk. folyton a lábamhoz bújt, nem tágított mellőlem. éreztem, hogy ha sokáig húzzuk még ezt a közös bölcsilátogatást, az többet árt, mint használ. vettem egy nagy levegőt, és elkezdtem magyarázni neki, hogy most kimegyek. elmeséltem a mesét, aminek a végén a kislány elengedte az anyukáját dolgozni. kaptam tőle puszit, elköszöntem, és felálltam. ekkor kezdődött az ordítás, de már nem volt visszaút, ha egyszer elköszöntem, akkor elköszöntem. az ajtóból hallgattam. 10 perc múlva már önfeledten játszott. másfél órát álltam az ajtóban, egyszer sem sírt, nem hiányolt, végig jókedvű volt. másnap 5 percet sír elváláskor. harmadnak egyet. negyednap nem sírt. se elváláskor, se odabenn. sok kedve ugyan nem volt bölcsibe menni, de nem sírt már ezután, és amikor ott volt, akkor már jól érezte magát. olyan kő esett le a szívemről, hogy csak na. szó szerint rettegtem az elválástól. egyedül nevelem, és néha még a nagymamára sem tudtam ráhagyni, annyira sírt nélkülem.

A családi napközi csak átmenet volt. Most kezdjük az állami bölcsit. Sokat mesélek neki. Eddig egyszer voltunk, nagyon bújt. Aztán mindketten betegek lettünk. Jövőhéten kezdjük újra. De biztos vagyok benne mostmár, hogy nem lesz semmi gond. A rengeteg mesén át mindent meg tudunk beszélni, úgy érzem.

2011. márc. 5. 23:45
 8/10 anonim ***** válasza:
Utsó előtti vagyok, utolsó, tök jó, hogy ezt leírtad, köszi.
2011. márc. 6. 12:46
 9/10 anonim ***** válasza:

hát én meg kell mondjam, nem is csak félek , de tényleg rettegem.

a kisfiam látszatra nagyon laza és barátságos,

most lesz márciusban 2 éves.

januárban elmentünk egy magánbölcsibe, szerettem volna , ha heti pár alkalommal kicsit a korosztáylával van.

ne tudjátok meg mi volt. hisztiroham. meg kellett mossák az arcát, mert azt hitték el fog ájulni a hiszti közben, csapkodta, dobálta a játékokat. ilyet itthon én se láttam még.

2 hét alatt nem sikerült beszokni,

úgyhogy nem erőltettem tovább, szeptemberben újra próbálkozunk, de már félek...

sok sikert nektek, illetve, többet!

2011. márc. 6. 21:00
 10/10 anonim ***** válasza:

ez voltam én:

A válasz megírásának időpontja: 03-05 23:45

ma volt az első nap, hogy az állami bölcsiben kimentem a

csoportszobából. előtte négy napig együtt ismerkedtünk a bölcsivel.

sírásra számítottam, de csak lehelt egy puszit az arcomra és ment is

játszani. másfél órával később, mikor kijött a gondozónő, azt mondta,

olyan, mintha mindig ide járt volna. egy percet sem sírt. már reggel

mondtam neki, hogy anya ma elmegy, és ő ott marad a gyerekekkel és

gondozónénivel, de töretlen jókedvvel jött bölcsibe.

egy hónapja ezt el se tudtam képzelni.

mindenféle őrült toporzékolásokat vízionáltam magam elé, hogy ha én

kimegyek. január végén pl. a nagyival együtt babakocsiztunk, amikor

el kellett volna intéznem egy fél órás dolgom, de annyira

vigasztalhatatlanul sírt a nagyival is, hogy végül inkább

elhalasztottam. Ha a szomszéd kisfiú szülinapi zsúrjára mentünk

januárban, egyszerűen le sem tudtam tenni az ölemből, ijesztette őt a

sok gyerek, a felnőttek meg mégjobban. játszótéren nem merészkedik el

az öt méteres körzetemből. még ma is jön utánam pisilni, zuhanyozni,

együtt alszunk, a szopit is csak januárban hagyta abba, szóval igen,

ő a brutál anyás kategória, és mégis olyan simán ment minden...

azt hiszem több összetevős a dolog:

1. családi napközivel kezdtünk, nem rögtön a mélyvízbe dobtam, tehát a kulcs: fokozatosság

2. rengeteget meséltem neki az egész helyzetről egy kitalált kislányon keresztül, nagyon-nagyon sokat beszélgettünk minderről

3. megérett rá

4. sosem mutattam a fenntartásaimat a bölcsivel kapcsolatban, sem a szomorúságomat. alaptétel, hogy a bölcsi jó hely.

igazi sikertörténetként élem meg a mienket, épp itt ülök a bölcsi előterében a laptopommal, hallom a kis csilingelő hangját, és megyek be érte mihelyst befejezte az ebédet :)

2011. márc. 11. 11:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!