Hogy viselte otthon kb 2 éves ANYÁS gyereketek a szülési távollétet?
Nekem a szobatársam (a kórházban) volt ilyen. 2 éves volt a Fia, amikor jött az öcsi. Megorrolt az anyjára, mert "elhagyta".
A barátnőméknél a nagyobbik lány (3 volt, amikor húga született) szintén megsértődött az anyjára.
Idővel megbékültek mindketten.
Nálunk nem volt semmi baj. Látszólag. Kicsit hisztisebb lett utána egy darabig.
Amikor bejöttek látogatni, nagyon édes volt. Mindig odatolt apához, és mondta, hogy szeresd, adj neki puszit. Mondtam, hogy szeretem. Mire ő, akkor jó, akkor anya gyere haza velünk. Szóval valahogy azt gondolta, hogy haragszom az apjára, és azért hagytam el őket.
Aztán mutattuk neki az öcsikét, hogy majd holnap visszük haza. Erre ő elkezdte tolni kifelé az öcsikét, hogy akkor menjünk most.
Egyébként azt mondta az apja, hogy nem volt semmi baj. Sőt, utána is sokáig őt hívta éjjel, ha felébredt. Nem tudom, hogy megsértődött-e, vagy inkább csak megértette, hogy most anya nem elérhető.
De előtte nagyon sokat meséltünk neki a kistesóról. Vettünk is neki könyvet, amiben lerajzolták, hogy mi lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!