Milyen gyakran adtok édességet egy 2évesnek? Gondolok itt mindenre csoki sütemény, kakaóscsiga palacsinta stb.
Minden nap kap valamit. Túró rudi, puding, tejszelet stb.Egyet megeszik ebéd után. Tesója is aki 4 éves. Hálistennek mindkettőnek egyelőre gyöngyfogai vannak. Egyébként nem hiszek benne, hogy csoki ront a fogakon ha ápolva vannak. Én gyerekkoromban szó szerint faltam a tábla csokikat. Borzasztó sovány voltam, nem is tiltották. Most múltam 30 és 1 fogam lyukadt ki tavaly. ennyit erről. Ez genetika inkább. Meg a vitaminbevitel is számít szerintem.
Anyunak gyönyörű fogai voltak, és amikor elköltöztek egy másik helyre elkezdtek sorra romlani a fogai. Kiderült a víz minősége miatt. Valami ásványi anyaggal volt probléma. Nem az édességgel.
Túlsúlyban sem hiszek, hogy a csoki okozná. Én a mai napig nem vagyok 50 kiló. A gyerekeim 11 a másik 15 kiló. Napi egy édesség bőven belefér. Plusz hozzáteszem elég gyakran sütök, abból mindig annyit esznek amennyit akarnak.
2 éves a kisfiam és nem igazán adok neki édességet.
Neki sajnos nagyon megfogja a pociját és szorulása van még egy szelet kinder szelettől is.
Én inkább gyümölcsöket adok neki, joghurtot.
Naponta nincs édesség, egyrészt anyagi okokból sem.
Három gyerekünk közül a kettő éves a legkisebb.
Hetente egy-két alkalommal van tejcsoki, abból kb. 4 kockát eszik meg. Egy-egy alkalommal kap croissant-t, havi egyszer sütök palacsintát, bármilyen töltelékkel imádja. Szereti a sütiket is, heti egyszer eszik. Néha veszek pudingot, túró rudit, kekszeket, van, hogy megeszi, van, hogy otthagyja az asztalon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!