Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Milyen gyakran adtok édességet...

Milyen gyakran adtok édességet egy 2évesnek? Gondolok itt mindenre csoki sütemény, kakaóscsiga palacsinta stb.

Figyelt kérdés
2011. febr. 27. 15:14
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Én sajnos azt adtam neki amit megkívánt. Meg is látszik a fogán... :S Ha újra kezdhetném szigorúbb lennék
2011. ápr. 29. 22:16
 12/18 anonim ***** válasza:
2 éves,és naponta kap édességet.ha boltba sétálunk sose kér semmit csak egy túrúrudit.ha mamákhoz megyünk 1 kis kinder csokit kap,aminek a felét eszi meg.a párom csinálja a péksütiket,de ennek ellenére nagyon ritkán eszünk péksütit.mondhatni havonta 1.van hogy 1,2 db sos krékert is kap.pudingot nagyon ritkán kap,és az édes sütiket se eszi meg.szóval azért kap is,de mindig odafigyelve a mennyiségre és az időpontra,hogy hány óra van,mikor lesz a rendes étkezés illetve evett e rendesen ebédet vagy reggelit.A fogai nagyon szépek.szerintem nincs az édességekkel semmi baj,csak mértéket kell betartani és az időpontokat figyelni.
2011. ápr. 30. 06:56
 13/18 anonim ***** válasza:
19 hónapos a fiam,nem eszik kimondott édességet.Nekem a puding,krémtúró nem édesség.Azt szokott kapni uzsonnára.Csokit,nyalókát cukrot ilyeneket nem eszik.Fornettit szokott minden nap egyet séta közben,de én ezt sem tartom édességnek.Házi sütit ha alkalom van,akkor eszik,kb két hetente egy kis darabot.Szerencsére nem édesszájú.És sajnos a fogak romlása tényleg genetika nagy százalékban,de rendszeres ápolással lehet rajta javítani illetve rendszeres fogászati ellenőrzéssel később.
2011. ápr. 30. 06:58
 14/18 anonim ***** válasza:
78%
Mind fogszakorvos "mondom",hogy a fogak elromlása nem az édességtől függ! Az édesség ronthat a helyzeten,de ha reggel és este rendszeresen mosunk fogat,akkor ezt a tényezőt kizárhatjuk. A gyermek megfelelő zöldség, gyümölcs,vitaminok,fehérje,rostok stb... mellett nyugodtan fogyaszthat napi szinten édességet,persze a normál testsúlyát figyelembe véve! A legtöbb gyermek édesszájú,ahogy a legtöbb felnőtt is.
2011. ápr. 30. 08:10
 15/18 anonim ***** válasza:

Minden nap kap valamit. Túró rudi, puding, tejszelet stb.Egyet megeszik ebéd után. Tesója is aki 4 éves. Hálistennek mindkettőnek egyelőre gyöngyfogai vannak. Egyébként nem hiszek benne, hogy csoki ront a fogakon ha ápolva vannak. Én gyerekkoromban szó szerint faltam a tábla csokikat. Borzasztó sovány voltam, nem is tiltották. Most múltam 30 és 1 fogam lyukadt ki tavaly. ennyit erről. Ez genetika inkább. Meg a vitaminbevitel is számít szerintem.

Anyunak gyönyörű fogai voltak, és amikor elköltöztek egy másik helyre elkezdtek sorra romlani a fogai. Kiderült a víz minősége miatt. Valami ásványi anyaggal volt probléma. Nem az édességgel.

Túlsúlyban sem hiszek, hogy a csoki okozná. Én a mai napig nem vagyok 50 kiló. A gyerekeim 11 a másik 15 kiló. Napi egy édesség bőven belefér. Plusz hozzáteszem elég gyakran sütök, abból mindig annyit esznek amennyit akarnak.

2011. ápr. 30. 09:23
 16/18 anonim ***** válasza:
Négyéves lánykám van, nem nagyon adtam neki édességet, túró-rudit max, mert úgy voltam vele, hogy amíg örül a gyümölcsnek, addig felesleges édességgel kínálgatni. De mamik nem így gondolták, eljött a pillanat amikor megkapta az első csokiját....aztán jött a döbbenet, beleharapott és kiköpte. :D Aztán jöttek a cukorkák, többféle csoki, de az én lányom mindet kiköpte. Volt olyan hogy anyósom egy fél szatyor édességgel állított be hozzánk, hátha megeszik belőle valamit a gyerek. Nem evett.Aztán most már ott tartunk, hogy a mamik ugyanúgy fél szatyor nasival állítanak be, csak a szatyorban csoki helyett banán, alma, mandarin, körte, és egyéb gyümölcsök vannak, mert a gyerek gyümölcs, és zöldségmániás.Húsvétra is kapott két csokinyuszit, még jövőre is meglessz, mert a decemberi csokimikulás is még ott árválkodik a polcon, de a gyümölcs, az két nap alatt elfogyott. Jelenleg az egyetlen termék amit hajlandó megenni, az a különféle műzliszeletek. Ha boltba megyünk vele, az édességes soron simán végigmegy, max vesz egy műzliszeletet, de a zöldséges résznél órákig válogat :DD Mondjuk én örülök neki, mert így nem kell tiltani sem, és ha ebéd elött fél órával megeszik egy narancsot attól pl nem megy el az étvágya, mintha csokit enne.
2011. ápr. 30. 12:58
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

2 éves a kisfiam és nem igazán adok neki édességet.

Neki sajnos nagyon megfogja a pociját és szorulása van még egy szelet kinder szelettől is.

Én inkább gyümölcsöket adok neki, joghurtot.

2011. ápr. 30. 14:05
 18/18 anonim ***** válasza:

Naponta nincs édesség, egyrészt anyagi okokból sem.

Három gyerekünk közül a kettő éves a legkisebb.

Hetente egy-két alkalommal van tejcsoki, abból kb. 4 kockát eszik meg. Egy-egy alkalommal kap croissant-t, havi egyszer sütök palacsintát, bármilyen töltelékkel imádja. Szereti a sütiket is, heti egyszer eszik. Néha veszek pudingot, túró rudit, kekszeket, van, hogy megeszi, van, hogy otthagyja az asztalon.

2011. ápr. 30. 17:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!