Normális, hogy 3 évesen még etetni kell?
Figyelt kérdés
Nővérem fia 3 éves, de még nem eszik magától. Sokszor még az előre felvágott ételt sem (kenyér, kifli, sajt). A kanalat nem tudja, hogy kell rendesen megfogni. Ha eszünk, egyből jön az "anya adja" és akkor a nővérem már tömi is a szájába az ételt. És ez a tesóm szerint teljesen normális. A múltkor egyedül evett egy fél kiflit, és teljesen oda meg vissza voltak, hogy milyen ügyes, hogy már a kiflit néha egyedül eszi?!! Vélemény?2011. febr. 23. 13:55
11/15 anonim válasza:
neki pedig örökké tiszta a ruhája".----na ehhez nem szólok semmit.
nem a ruhája a lényeg hanem hogy megtanuljon enni egyedül!!!
van előke vagy szakálka ki hogy hívja és akkor nem eszi le magát.... Ne azért ne egyen már a gyerek egyedül, mert összekajálja magát...
12/15 anonim válasza:
A 2 éves státuszon van is egy ilyen kérdés hogy eszik-e egyedül már kanállal, villával.
Nekünk 1 éves korától egyedül eszik. És nem azért, mert erre tanítottuk, hanem mert egyszerűen máshogy nem eszik, nem engedi, hogy etessük. Most 25 hónaposan, tisztán, szépen, egyedül eszik kanállal, villával.
13/15 anonim válasza:
Nekem azért az is fontos, hogy tisztán tanuljon meg enni, és ne kelljen minden kaja után átöltöztetni. Hát én már csak ilyen szellemi csökevény vagyok, én kérek elnézést....
14/15 anonim válasza:
nem a ruhája a lényeg hanem hogy megtanuljon enni egyedül!!! - és szerintem meg fog tanulni enni egyedül, még nem láttam olyan iskolást, vagy kamaszt, akit az anyja etetett volna.
15/15 anonim válasza:
Az én lányom,másfél éves kora után nem hagyta magát etetni. Nővéred a fiában elnyomhatta ezt az önállóság felé való törekvést. Értelme és haszna nincs annak,amit csinál vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!