Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Normális, hogy 3 évesen még...

Normális, hogy 3 évesen még etetni kell?

Figyelt kérdés
Nővérem fia 3 éves, de még nem eszik magától. Sokszor még az előre felvágott ételt sem (kenyér, kifli, sajt). A kanalat nem tudja, hogy kell rendesen megfogni. Ha eszünk, egyből jön az "anya adja" és akkor a nővérem már tömi is a szájába az ételt. És ez a tesóm szerint teljesen normális. A múltkor egyedül evett egy fél kiflit, és teljesen oda meg vissza voltak, hogy milyen ügyes, hogy már a kiflit néha egyedül eszi?!! Vélemény?
2011. febr. 23. 13:55
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

neki pedig örökké tiszta a ruhája".----na ehhez nem szólok semmit.

nem a ruhája a lényeg hanem hogy megtanuljon enni egyedül!!!

van előke vagy szakálka ki hogy hívja és akkor nem eszi le magát.... Ne azért ne egyen már a gyerek egyedül, mert összekajálja magát...

2011. febr. 24. 10:27
 12/15 anonim ***** válasza:

A 2 éves státuszon van is egy ilyen kérdés hogy eszik-e egyedül már kanállal, villával.

Nekünk 1 éves korától egyedül eszik. És nem azért, mert erre tanítottuk, hanem mert egyszerűen máshogy nem eszik, nem engedi, hogy etessük. Most 25 hónaposan, tisztán, szépen, egyedül eszik kanállal, villával.

2011. febr. 24. 12:17
 13/15 anonim ***** válasza:
Nekem azért az is fontos, hogy tisztán tanuljon meg enni, és ne kelljen minden kaja után átöltöztetni. Hát én már csak ilyen szellemi csökevény vagyok, én kérek elnézést....
2011. febr. 24. 14:55
 14/15 anonim ***** válasza:
nem a ruhája a lényeg hanem hogy megtanuljon enni egyedül!!! - és szerintem meg fog tanulni enni egyedül, még nem láttam olyan iskolást, vagy kamaszt, akit az anyja etetett volna.
2011. febr. 24. 14:56
 15/15 anonim ***** válasza:
Az én lányom,másfél éves kora után nem hagyta magát etetni. Nővéred a fiában elnyomhatta ezt az önállóság felé való törekvést. Értelme és haszna nincs annak,amit csinál vele.
2011. febr. 25. 00:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!