Mit jelent az, h folyékonyan beszél?
Én valamelyik nap találkoztam egy 20 hónapos kislánnyal. Elmondta a "csiga biga gyere ki"t az elejétől a végéig.
Nekem ezt jelenti a folyékony beszéd.
Kisfiam 26 hónapos lesz, 2-3 szavas mondatokat használ, egyfolytában löki a rizsát, de én ezt nem tartom folyékony beszédnek, mert nem érthető legtöbbször, csak számunkra.
fiam 2 éves és mondatokat mond.pl elment a mama a boltba,vesz csokit.
Húzd le a nadrágom,megyünk fürdeni.elment a kisfiú,haza aludni.Minden gondolatát szavakba tudja foglalni,az érzéseit,hogy mit szeretne hogy mit csinál stb.szerintem ő már folyékonyan beszél.Igaz a toldit még nem mondja fel nekem,de ahogy kommunikál az nekem folyamatos.
Én azóta mondom, hogy folyékonyan beszél, amióta helyesen ragozva, "interaktívan" beszél. Tehát kérdez, vitatkozik, arra reagál amit mondunk neki, mindezt egész mondatokban.
Pl. Ma kérdezte, hogy apa otthon van-e, mondtam, hogy dolgozik, erre ő ezt válaszolta: Szerintem apa mégis otthon van. Vagy mondtam neki, hogy bekapcsolhatja a TV-t, erre megkérdezte: Anya, piros gombbal?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!