Tényleg túlérett a kisfiam? 4050grammal és 57cm-el született. Most 21 hónapos és 14,14kg és 90 cm,20 foga van. Már 3 hónapja folyékonyan beszél. Legalább 20 mondókát tud fejből. És egész nap szövegel.
Azta mindenit. Nagyon ügyes fiacskád van, Gratulálok hozzá
Nem hiszem hogy túl érett, csak nagyon ügyes, nem kell e miatt aggódnod inkább örülj neki.
Én is úgy szeretném ha beszélne már a lányom, mondjuk ő még csak 12 hónapos, és még csak azt mondja "NEM":)
Az!
Enyém is 21 hós és:
10 foga van
9900 gr
87 cm
nem beszél folyékonyan, de kb. 100 szavas szókincse van
kb. 3 mondókát tud fejből, soknak csak a refrénjébe kapcsolódik be.
ez egy elég átlátszó dicsekvő kérdés!
Az én fiam 20 hónapos lesz 28-án 20-40 szavas a szókincse 3 mondókának tudja a refrénjét viszont 3340g al és 51 cm-vel születtett most pedig 14 kg 13 dkg és 89 cm!Eszik iszik egyedül kanállal villával,pohárból.És 9 hónapos kora óta megy egyedül!
Én tényleg nem dicsekvésnek szántam!!!!!!!!!!
Csak minden ismerősöm korabeli babája , szinte nem beszél semmit. És az én kisfiam fizikailag is nagyobb a többiektől. És ezt nem csak én mondom hanem mindenki. Sokszor nem hiszik el hogy még csak 21 hónapos.
És kérek mindenkit aki félreérti a kérdésemet , az inkább ne is válaszoljon!
Köszönöm:)
ez fantasztikus, olyan jó hallani az ilyen fejlett, értelmes "babákról", gratulálok!!
büszke is lehetsz rá, ez nagyon szép teljesítmény.
gondolom Te is sokat foglalkozol vele, figyelsz rá, biztosan ez is közrejátszik.
szerintem még sokra viszi.
a magassága, súlya nem olyan rendkívüli, viszont a beszédkészsége, memóriája, és hogy ilyen sok foga van, magasan átlagon felüli.
Egyik gyerek ilyen, a másik olyan. Semmit sem jelent. Lányom annak idején 8 hónaposan mondta, hogy szitakötő, boci, csiga, ilyesmiket, 1,5 évesen folyékonyan beszélt és akkor már neki is 20 foga volt.
A fiam is beszélt már 1,5 évesen, de őt csak a markolók érdeklik, a szókincse is arra korlátozódik. Lánykám két éves korában már minden mesét végig hallgatott, válogatott, imádta hallgatni. A fiamnak most van 3-4 kedvence, és csak azt hajlandó meghallgatni, szerencsére már markolónak nem kell belekeveredni a mesébe :-)
A Te fiacskád is magas, az enyém is mint egy három éves akkora, a súlyáról nem nagyon tudok nyilatkozni, mert a lánykám fél évesen 12 kg. volt, és szépen fokozatosan gyarapodgatott. A fiam meg már vagy egy éve tartja ezt a 14-15 kg közötti súlyt, gondolom a növekedésre koncentrál inkább :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!