Másfél éves kisfiam lázas, nurofen szuszpenziót adok neki, de 4 órára rá újra lázas. Hány óránként lehet ismét adni? És kuppot hány óránként?
Hívd fel az ügyeletet, az a biztos!
De én úgy tudom, hogy különböző hatóanyagú lázcsillapítót 3-4 órára az előző után lhet adni. De csak akkor, ha előzőleg nem ugyanazt használtad. Rá 3-4 órára meg adhatod a másikat. tehát a nurofent és az antipiretikus kúpot (gondolom már nem germicid van, mert az ilyenkor már semmit sem ér), felváltva adhatod így. De mondom, ügyeleten megmondják a tutit! Jobbulást!!
Ügyelet!
Az oké, hogy 2 különböző hatóanyagú lázcsillapítót adhatsz 4 óra elteltével, de sokan elfelejtik azt is leírni, vagy mondani, hogy arra nagyon kell figyelni, hogy a napi adagot ne lépd túl. Van, amit naponta csak 2szer adhatsz, van amit 3szor és van amit 4szer. Szóval az is fontos
Én láz esetén amúgy mindig a doki által írt kúppal kezdek, mert nálunk a szirupok nem jöttek be, nem elég hatékonyak.
supp.antipireticum vagy supp.noraminophenazoni van nálunk itthon, ezek hatásosak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!