Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A 20 hónapos fiam nagyon...

A 20 hónapos fiam nagyon megijed a kisebb zajoktól is. Ezt ki fogja nőni vagy érdemes felkeresni szakembert? Bővebben alul.

Figyelt kérdés

Lakótelepen lakunk, és hát vannak zajok főleg a felső szomszédtól. Tegnap este azon akadt ki a kisfiam, hogy a fenti szomszéd unokája futkározott a szobában és a mennyezet kicsit hupogott. Picit zavaró volt, de nem volt vészes. Úgy elkezdett hisztérikusan sírni mintha nem is tudom mi történt volna. Az utcazaj, az autóduda, autóriasztó, kalapálás, Family Frost kocsi, tompa kalapálás a távolból stb... ezektől hisztérikusan elkezd sírni és hüppög utána legalább fél órát. Próbálom neki magyarázni, hogy nem kell ezektől megijedni, próbálom időnként humorosan előadni hogy "csak a kisfiú bújócskázik odafennt, ugyanúgy ahogy te is szoktál" de semmi, látszik rajta hogy teljesen meg van riadva.

Nyugodt családi légkör van nálunk, nincs veszekedés stb... nem lenne rá oka, hogy ilyen labilis legyen.

Mit lehetne tenni, mert már aggódok, hogy ilyen mimóza a kisfiam.

2011. febr. 18. 14:18
 1/1 anonim ***** válasza:
Nekem is ilyen tipusú a kislányom, 2 és fél éves, most már sokkal jobb a helyzet,de kisebb korában o is nagyon sokat sírt ilyenek miatt.Úgy veszem észre,hogy lassacskán talán kinovi,most is ijedos,de már nem sír.Szerintem nem nagyon tudunk mit tenni,talán ez genetika,én is hamar megijedek.
2011. febr. 18. 14:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!