Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Autós anyukák! Több gyerekkel...

Autós anyukák! Több gyerekkel hogyan csináljátok a ki-be szállást?

Figyelt kérdés
Most lett autónk. Ma vittem először két gyereket orvoshoz kocsival, de ki-be szálláskor a frász tört rám, hogy valamelyik kirohan az úttestre, amíg a másikat ki/be ültetem. Főleg, amikor az úttest oldalán kell beszállni. Ti hogyan csináljátok?
2011. febr. 16. 13:36
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy csinálom,hogy eleve olyan helyen parkolok (nem baj ha távol van),amit biztonságosabbnak gondolok.A férjem frászt kap ettől,de nem érdekel.Inkább gyalogolok többet,de nem érzem biztonságosnak mondjuk az út szélén kitenni az egyik gyerkőcöt,aztán behajolni a másikért,+ táska,csomiból babakocsi,cumi,játék stb,stb...

Ha nagyon nem jó helyen parkolok,,akkor előbb kipakolok,és legutoljára veszem ki a gyerekeket.Amíg a kisebb babakocsis volt addig őt vettem ki előbb,és beraktam a kocsiba,aztán a nagyobbat.most mivel már mindkettő jár a nagyobbat engedem ki előbb,lelkére kötöm,hogy innen nem mozdulsz,aztán a kisebbet.Berakni is előbb a kisebb,aztán a nagyobb.

2011. febr. 16. 14:04
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk az a szabály, hogy a nagynak fognia kell a lábam, szorítani a nadrágom amíg a kissit kiveszem.
2011. febr. 16. 14:32
 3/10 anonim ***** válasza:

Először azt az oldalit rakom be, aki nem az úttest felől ül. Addig a másik vár a lábamnál. Aztán a másikat átviszem az úttest felőli oldalra kézben és berakom, bekötöm, stb.

Kifelé vétel forditva: kiveszem az úttest felőlit, kézben átviszem a kocsi másik oldalára, kiveszem azt a gyereket is, addig az első kiszálló a lábamnál vár. Igy nehezebb kirohanniuk az autó elé, mert meg kéne kerülni a kocsit, de nem is szokták megpróbálni, jó hely az ott a lábamnál...

2011. febr. 16. 14:46
 4/10 A kérdező kommentje:

Aha. Eddig az egyik ülés középre volt berakva. Nem rossz a gyerekeknek, ha egymástól távol, az ablakoknál utaznak?

A nadrágszorítást mindenképpen megfogadom. :o)

2011. febr. 16. 14:54
 5/10 anonim ***** válasza:

Nálunk a két kicsit szét kell ültetni, mert ha egymás mellett vannak, akkor őrületet csinálnak...

A nagyobbik ülése van középen, ő egyedül ki-be száll és rendet tart, de sokat utazok a nagy nálkül, a két kicsivel, semmi bajuk azzal, hogy nem egymás mellett ülnek, jól elvannak.

3. voltam

2011. febr. 16. 14:58
 6/10 anonim ***** válasza:
Először kiveszem a nagyobbikat.Megfogom a kezét, elmegyünk a másik oldalra a kistesóért.A nagyobbikat a járda irányába állítom és megmondom neki várja meg még kistesót kiveszem.Addig nem megy sehova.Szuper sebességgel kivarázsolok az autóból mindent.Közbe azért figyelem mit csinál.A vállamra a táska.Egyik kézbe az egyik a másikba a másik.
2011. febr. 16. 16:15
 7/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hasznos tanácsokat, azt hiszem, így én is meg tudom majd fékezni 3,5 és 1,5 éves törpjeimet. Izgalmas lehet még egy áruház parkolója, de majd kialakul az is... :o)
2011. febr. 16. 16:43
 8/10 anonim ***** válasza:

Jaj, akkor ezek szerint egy újabb problémával fogok szembenézni, ha végre elindul az én kis 15 hónapos lustaságom :))))

Most úgy szoktuk csinálni, ha a párom kocsijával vagyunk, hogy a nagyfiúnak (4 éves) kinyitom az ajtót, ő beül egyedül, becsukom rá az ajtót, majd a másik oldalon berakom a kicsit, bekötöm és utána megyek bekötni a nagyot.

Ha az én kocsimmal vagyunk, ami 3 ajtós, akkor annyiból könnyebb, hogy a jobb oldalról mászunk be hátra, a nagy beül mögém (mármint a vezetőülés mögé) és úgy rakom be a kicsit és így egyszerre kötöm be őket.

Ha biztonságos helyen vagyunk, akkor a nagy már egyedül száll ki és be, de ez csak 4 ajtós autó esetén működik.

2011. febr. 17. 16:55
 9/10 anonim ***** válasza:
Én minden nap,kb. 3szor viszem egyedül a lányaimat.Viszem mindenhova a kis esernyő babakocsinkat és mindig a kicsit veszem ki és beleteszem ,bekötöm.A nagyot mindig csak után veszem ki,mikor már tudom,hogy nem engedem el a kezét. A belvárosban ahol nagyon nagy a forgalom,meg is ijedhet pl,ha fogja a nadrágomat és ki is ugorhat egy autó elé,nekem ez lenne a félelmem,hasonló már előfordult,így nálunk ez vált be és nyugodt vagyok.Majd te is kitapasztalod,hogy lesz jó:)Jó hétvégét)
2011. febr. 19. 12:36
 10/10 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó!

Neked is köszönöm! Pici lányom még csak (holnap lesz :o) másfél éves, de egy éves kora óta vadul teper, úgyhogy babakocsit már nem nagyon használunk, abba belepasszírozni a kisasszonyt külön művészet...

A kérdésfeltevés óta már volt néhány utunk, egész jól ment, tényleg belejövünk, a nagy meg már elég megbízható, együtt működik... :o)

2011. febr. 21. 09:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!