Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy csináljátok, hogy egész...

Hogy csináljátok, hogy egész nap a gyerekkel játszotok?

Figyelt kérdés
Olyan sokszor olvasom itt,hogy egész nap csak játszotok meg sétáltok.Meg hogy "azért vagyok itthon hogy vele legyek".Hát én nem tudom,mit rontok el,de én bizony 2-3 óra az,amit csak vele foglalkozom egy nap.A mai napunk pl így nézett ki:reggel felkeltünk,pakolásztam,kiporszívóztam,lementünk sétálni meg a boltba.Hazajöttünk,felültettem magam mellé a konyhapultra és mosogattam,ő meg nézte.Persze beszélgettünk közben.Aztán feltettük az ebédet főni (amit lehet,azt rábízom.Ma pl ő rakta a krumplikat a lábosbaadogatta a tojásokat,stb.).Aztán megint mosogattam,kitakarítottam a hűtőt,ott állt végig mellettem és nézte meg "segített".Elmúlt dél,mire végeztünk.Ebédelt és le is tettem aludni.Azóta alszik (pár napja két és fél órát alszik,előtte kb másfél,kettőt) .Ha nemsokára felkel,játszunk kicsit és megyünk sétálni meg apa elé.Hazajövünk 5 körül,akkor játszunk kicsit,közben beszélgetünk apával,csinálom a vacsorát.Fél 7 után fürdés,7kor már alszik.Mit csinálok rosszul? Mikor alszik nem hangoskodhatok,kicsi a lakás.Ilyenkor pl rendbeteszem a számlákat,zoknit stoppolok,stb.Ja,és másfél éves.
2011. febr. 24. 14:32
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Nyugi! Jól csinálod! Egy kisgyerekkel nem is kell egész nap együtt játszani! Bevonod a mindennapi teendőkbe - ez számára játék és tanul is általa. Így is eleget vagy vele.. Legalább megtanul önállóan is játszani, használhatja a fantáziáját közben.. Az ilyen gyerekek sokkal önállóbbak lesznek később, mint akik megszokják, hogy csakis felnőttel lehet játszani.
2011. febr. 24. 14:38
 2/12 anonim ***** válasza:

Nálunk imád porszívózni a Tök:) neki ez is játék.

Semmit sem csinálsz rosszul:)

2011. febr. 24. 14:41
 3/12 anonim ***** válasza:
de hiszen egész nap vele vagy!a játék se kötné le egész nap,szerintem tök jó ez így.biztos örül,hogy így bevonod a mindennapi teendőkbe!
2011. febr. 24. 14:46
 4/12 anonim ***** válasza:

Én is hasonlóan csinálom.

Délelőtt a kislányom ott ül a konyhapulton, mindig felkéretőzik: "Baba csüccs oda!"

Akkor szokott lelkiismeret furdalásom lenni, mikor kéri a hintát (konyhaajtóra van feltéve) és mutatja, mondja, hogy üljek vele szembe, lökjem. Erre nem mindig van időm, csak két keverés, hámozás között esetleg.

Ébredés után délután sokat játszunk és este is.

2011. febr. 24. 14:49
 5/12 anonim ***** válasza:

Tényleg jól csinálod, jogos a felvetésed.

Az én kisfiam 2 éves lesz és úgy tudom növelni a vele való foglalkozás idejét, hogy este,amikor már letettem, akkor főzök másnapra. Egyébként mi is sok mindent együtt csinálunk, segít van kis porszívója, felmosója, szeret a mosógépbe ki-bepakolni. Vasalni szoktam akkor, amikor alszik napközben vagy szintén este.

2011. febr. 24. 14:51
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Ez a normális!!! A gyereknek látnia kell, hogy anya mit dolgozik. Neki tulajdonképpen az is játék, közben meg tanul!

Egyébként el sem tudom képzelni, hogy valaki egész nap kizárólag a gyerekére tud figyelni, ill. csak rá.

Az anyák hamar megtanulják megosztani a figyelmüket: gyerek-háztartás-férj. Máshogy nem megy!

2011. febr. 24. 14:51
 7/12 anonim ***** válasza:
73%

tudod mi jutott eszembe? hogy vajon minek kérdezed mikor Te pont egy olyan anyuka vagy aki egész nap a gyerekével játszik és 2x is sétálnak :)))

az, hogy főzöl és közben segít az neki játék! sőt, sokkal jobb sokszor mint ha egy FP flancos játékot nyúzni :) tök jól csinálod szerintem :)

2011. febr. 24. 14:56
 8/12 anonim ***** válasza:
Szerintem semmmit nem csinálsz rosszul. Nálunk is hasonlóan mennek a dolgok. Ma felkeltünk,reggeliztünk,aztán elmosogattam,addig ő eltevékenykedett az etetőszékben,aztán közösen felporszívóztunk :).Utána lementünk egy órára sétálni,útba ejtettük a boltot is. Hazajöttünk,ebédeltünk és letettem aludni. Most is alszik. Ha felkel meguszonnáztatom és leülünk játszani,aztán nemsokára hazajön apa,megcsinálom a vacsorát,megvacsizunk,utána fürdés és már megy is aludni. Ma nem kellett főznöm,mert maradt még tegnapról kaja. Általában akkor állok neki főzni,amikor már hazaért a férjem a munkából, vagy este,vagy reggel még mielőtt a kisfiam felkelne.
2011. febr. 24. 15:03
 9/12 anonim ***** válasza:
Nekem teljesen jonak tunik, ahogy csinalod, mar-mar peldaerteku. A gyerekkel is foglalkozol, es mellette tudod csinalni ahazimunkad. Minden rendben van ezzel. En sem tudok egesz nap csak vele jatszani, mert foznom, takaritanom kell. Apa keson er haza, igy nem varhatok mindennel addig, mig hazaer, hogy akkor mas foglalkozzzon a picivel.
2011. febr. 24. 15:06
 10/12 anonim ***** válasza:
Szerintem nagyon jól csinálod.A mi napunk is hasonló,csak nekem van egy elsős nagylányom és egy szintén másfél éves kistesó.Én hatkor kelek,elkészítem a nagy tízóraiát,teát készítek,reggelit adok neki,menetrend szerűen végezzük a dolgunkat,keltjük a picit,öltöztetünk,suliba indulunk.Hazafelé bevásárlás,itthon pici reggelizik én készítem az ebédet,addig ő játszik.Utána gyorsan kipórszívózok,felmosok,adok ebédet a picinek és megy aludni.Alvás idő alatt hazahozom a suliból a nagyot,addig apósom vigyáz a picire,gyorsan tanulunk a naggyal,bepakoljuk a sulitáskát és ha felkelt a picur,akkor jókat játszunk,esetleg sétálunk,biciglizünk,mikor mit.Délelőtt nincs időm semmire,viszont a délután és az este a miénk.Az estét kifejezetten szeretem,akkor itthon van már apa is és vidáman telik az idő.Nem terhes semmi,mert együtt vagyunk.Mikor mindent elvégeztünk,akkor beülünk mind a gyerekszoba közepére és apával gyönyörködünk bennük.
2011. febr. 24. 15:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!