Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Cumileszoktatási tippek,...

Cumileszoktatási tippek, ötletek, trükkök 2.5 évesnél?

Figyelt kérdés

Kezdetektől csak az ágyban alváshoz kapta. (Autóban nem, mivel ott előfordult, hogy elaludt 1 órás utazáskor.)

Már csak éjszaka alszik.

Eleinte nappal még +1 órát aludt, most már csak úgy elérhető ez, ha éjszaka 11-től reggel 7-ig alszik. (Cumi kiesésekor felébred.)

2011. febr. 16. 11:23
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Az én lányom is 2.5 éves volt, amikor nyaralni voltunk és este nem találtuk meg a cumiját. mOndtuk neki, hogy ottfelejtettük a strandon, majd holnap hazahozzuk. Kb egy órán át vergődött, aztán elaludt. Másnap meglett a cumi, de nem adtam oda, este megint kereste, mondtam, hogy még mindig a strandon van, aznap már hamarabb elaludt és többet nem is kereste. 2.5 évesen már érettek rá, hogy elhagyják.
2011. febr. 16. 11:32
 2/12 anonim ***** válasza:
Egészen egyszerűen elveszed, hogy nincs és kész! Nálunk a cicivel volt így, egy pár napig elvonási tünetei voltak, de egyszer csak elfelejtette, és el tudott aludni nélküle. Pedig ez nehezebb, mert nálam volt, és tudta hol keresse, csak én nem adtam oda. A cuminál kitalálsz valami rizsát, és úgy könnyebb lesz. Nem szabad megsajnálni, elég nagy már hogy leszokjon róla.
2011. febr. 16. 11:38
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Cumi tündéres mese: elmesélni a gyereknek, hogy holnap (vagy egy meghatározott idő múlva) jön a cumitündér, akinek az a dolga, hogy összegyűjtse a cumikat azoktól agyerekektől, akikmár nagyok, hogy odaadja a kisbabáknak. Együtt összegyűjtitiek egy este lefekvés előtt a cumikat egy szép dísztasakba, és felakasztjátoka bejárati ajtó kilincsére. Másnap reggelre eltűnnek a cumik, helyettük ajándék várja a gyereket. Ha úgy érzed szükség van, rá előre is beígérhated az ajándékot, de nagyobb az öröm, ha meglepetésként éri. Persze azért nem biztos, hogy egycsapásra elfelejti a cumját. Egy próbát megér, kedves, szolíd módszer.
2011. febr. 16. 13:07
 4/12 anonim ***** válasza:

Kisfiam még nemvolt egész 2éves amikor kidobta a cicának.Mondogadtam neki hogy anya nem szereti ha cumizol,meg hogy kikéne már dobni a cicának.Addig-addig hogy egyik nap ö mondta hogy "muma cicának ":)

Kinyitottam az ajtot és kidobta.Persze késöbb beakarta hozni,de a cica már elvitte :) Pár napig kereste,de sose sirt utána.Pedig nagy cumis volt Ö is.

A cumitündéres story jo lehet.KITARTÁS

2011. febr. 16. 14:38
 5/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, jókívánságot!

Meg vagyok lepődve az első 2 válaszon!

1.: Eddig azt hittem, hogy ilyen csak a Suttogóba és a könyvekben van, mint nálatok! Szóval ilyen is van... Nálunk a cumival elalvás is egy órás ceremónia, ugyanis nem akar aludni menni se. (Nem akar vacsizni, fürödni, majd kiszállni, majd felöltözni, majd ágybamenni...stb, típikus dackorszak már legalább fél éve.) Tegnap pl. 9-től kb. 20 percig meseolvasás, majd harcolok, hogy az ágyba kerüljön, majd negyed 12-ig víz vagy valami kifogás miatt nem akart aludni.

2. Igen, a cicivel is ez volt nálunk is, azt mi is ügyesen megoldottuk, pedig hidd el, nekem is nálam van. :)) Nem egyszerűen elvettem, hanem fokozatosan csökkentettem, majd mindig elvontam a figyelmét, ill. apa is besegített: amikor már nem ment, ő foglalkozott vele míg én a látóhatáron kívülre vonultam. Így is (miután napi 1-re csökkent) csak pár napig tartott.

Igen, talán az is befolyásolja, hogy ki mennyit alszik, nálunk ebből már nincs mit elvenni. Akinek több az alvásigénye, talán előbb elalszik cumi nélkül, mint akinek eleve kevés.

A cumitündéres nagyon jóóó, ezt kipróbáljuk! (Sajn szülinapja szept., utána karácsony, de akkor valamit be kell iktatni!)

Köszönöm a 4.-nek is és mindannyiótoknak a legjobbakat!

2011. febr. 16. 16:23
 6/12 A kérdező kommentje:

Megkérdezhetem, a tündérmesés milyen ajándékot kapott? Diavetítőt akartunk mostanában venni neki, de azt összeszerelni...stb délutánra apára maradna, így az nem jó. Plüssállatot, puzzlyt anyósomtól rengeteget kapott (sajnos használtan és porosan az ő gyerekei idejéből).

A cicás is jó, ahol van háziállat!

2011. febr. 16. 16:27
 7/12 anonim ***** válasza:
Nem kell hatalmas ajándék, valami akkora, ami belefér a szatyorba. Nyilván eleve akkora szatyrot válassz, amibe majd belefér az amit tenni akarsz a helyére. Hogy másnap az legyen a cumik helyén a zacsiban. Jó, ha napokkal az összegyűjtés előtt felvezeted a történetet, és színezd ki amennyire lehet, például, hogy hol lakok a cumitündér, milyen a ruhája, hogyan küldött neked üzenetet, hogy egyik éjjel meglátogat majd titeket, mert épp kifogyott a cumikból stb. Az ajándék olyan apróság legyen, aminek örül, de nem kell szülinapi szintűnek lennie. Pl neki való puzzle, baba, játék edénykészlet. A lényeg inkább a mese, és hogy a saját akaratából mondjon le a cumiról. Az ajándék csak egy kellemes mellékhatás.
2011. febr. 16. 21:47
 8/12 anonim ***** válasza:
Most lárom a puzzle kilőve. Akkor lehet könyv is, ha szereti őket. Te tudod mit szeret és mi hiányzik még. Örülhet gyurmának, zsírkrétáknak is.
2011. febr. 16. 21:53
 9/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a rám fordított figyelmedet, és hogy nagyon jó ötleteket adtál! :)
2011. febr. 17. 11:26
 10/12 A kérdező kommentje:

Bocs, meg par kerdes:

1. Mennyi idöt jo hagyni a cumitünder megerkezeseig, ha most elkezdem mondogatni?

2. Az ejszakai felebredesekre ötlet? Mert eddig is gyakran felebredt sajnos, szinte minden ejjel min. 1-szer, de inkabb 2-3-szor, es alt. a cumi esett ki a szajabol. Altalaban nem teszi vissza, mintha ilyenkor meg felig aludna, es nem talalja, es hatalmas panikszerü sirast rendez, ezert egyszerübb a sajat nyugalmam erdekeben, hogy tovabb tudjak aludni, ha odaadom. Akkor, ha nem lesz cumi??? Mit lehet mondani a tünderröl, vagy mi mast, amitöl megerti?

(Kesöbb is, de az elsö ejszakan is, amig az ajandekot sem kapta meg?)

2011. febr. 17. 21:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!