Kisfiam állandóan kimászkál este a szobájából, mióta levettük a rácsot az ágyáról, hogy tudnám elaltatni?
én ott ültem mellett,amíg el nem aludt.vagyis még most is,pedig már 27hónapos.ez tűnt a legegyszerűbbnek.és lemondom neki,hogy most már alvás van,látod a tesó is alszik a másik ágyban.mondjuk nálunk az van,hogy fürdés után egyből az ágy van,és ott csak alszik,nincs játszás.
ne hagyd hogy játsszon.érvelj azzal,hogy már este van,és aludni kell,a játékai is aludnak már,ne keltsd fel őket.
köszi mindenkinek. hát ha megérett rá, ha nem, muszáj levennünk, mert különben átmászik rajta, akkor meg leeshet, és ettől még ugyanúgy kijön...:(
már nagyon kétségbe vagyok esve, most épp leváltott a férjem, ő cipelgeti vissza...
az sem jó ha beülök hozzá, mert ugyanúgy felkel! vagy odajön hozzám, vagy simán kisétál az ajtón... mégsem foghatom le őt, vagy kötözhetem az ágyhoz...:(( pedig már tuti hogy fáradt, ásítozik, ráadásul csak 1 órát aludt napközben és már 7 óta fent van.... Mit csináljak vele???? tegnap este 10-ig játszottuk ezt, már kivagyunk...:(
szia!
na, ezzel a problémával nem vagy egyedül:(sajna az én lányom is mászkál, amióta gyerekágyban alszik.
van, hogy egy órát alszik és már hozza is a cuccát hozzánk:(
köszi mindenkinek! most fogunk neki egy gyerekágyat venni, akkor én is beágyazok majd, ez jó ötlet, mert tényleg napközben is ki-be rohangál a kiságyból, ahol ott van a takarója.
az már a legkevesebb lenne, ha éjjel átjönne hozzánk és ott "folytatná" az alvást, már letojnám,mert legalább aludhatnánk... de sajnos nem így van, éjszaka nem jön, csak sír, nekem kell átmenni hozzá, hajnalban ha átjön, akkor meg nálunk már nem alszik vissza, hanem mocorog, felül, piszkája az arcunkat, forgolódik, rugdos, szóval fél 6-kor ébresztő van.... már kezd nagyon elegem lenni :(( és nem tudok tenni semmit, ez örjítő komolyan...
Szia!
Én vagyok, aki a beágyazást tanácsolta.
Nálunk pl. most van új ágyneműje, állatos, nagyon jól néz ki, mert észrevettem, hogy kezd ragaszkodni pl. a kispárna huzathoz. Nappalra összehajtogatom és elrakom a rácsos ágyba (aminek a közelébe se megy, nincs is kivéve a rács). A heverőn, amin éjjel alszik (valameddig :) ), napközben pelusozom, csak pléd van rajta meg pelenkázó lap. Felmászhat rá, de nincs ott semmi érdekes. Este, amíg fürdetem, az apja szépen megágyaz neki, lepedő, kispárna, sarkokba kistakarók (régi ágy, élesek a sarkok), mindig ugyanúgy. Kedvenc nyuszi az ágy sarkába. Az első pár alkalommal volt kis nyafogás, meg le akart szállni (nálunk meg ölben altatás volt régen, vagy melléfeküdtem, de a nagyszobában, nem nála, mert ugye a rácsost utálta), de egy pár nap után megszokta, hogy most nem a nagyszobába megyünk este, hanem a kicsibe. Kislámpa van, hogy azért valamennyit lásson, de ha elfelejtjük felkapcsolni, sötétben is iszkol befelé a helyére! Eleinte fél órát is mellette kellett feküdnöm, vagy többet, volt hogy én is elaludtam, mire feladta, de manapság 5 perc max.
Meg mindig ugyanazt a rövid szöveget mondom el neki: este van már, sötét van, már a holdacska világít, alszik a nyuszi, a kutyus....bla-bla. Aztán kap puszit, jóéjt és nem beszélgetek vele többet. Ha nem bír magával, mászkál, akkor visszahúzom mellém. Ha nagyon nem bír magával, akkor rászólok rendesen, hogy most már elég, alvás van. Nálunk ez bejött :) Ha éjjel jön, akkor hozza a nyusziját is :D Meg van vendégpárna a nagyágyban, ha jön, legyen hol aludnia :D Ha túl korán jön át, akkor visszamegyek vele, és visszaaltatom ott, ha meg később jön vagy álmos vagyok nagyon, akkor hagyom hogy bevackoljon, aztán alszunk :)
Ja, annyit akartam még, hogy pl. az ágyneműt nappal is cincálná, ezért nem is engedem neki, mert az az alváshoz van és kész. Reggel még megnézheti, hempereghet rajta, végigkérdezi az összes állatot, aztán mondom, hogy most elrakjuk, majd este, ha alszol, akkor megint megnézheted. Ezzel tök jól be lehetett csalni az ágyra, hogy nézd, megint van az állatos párna, hol a krokodil.... Megnézegette, aztán rávettem, próbálja ki, milyen puha :D
Mondjuk nekem a rácsosban nem menne az altatás, mert mindig mellettem aludt el, majd erről szeretném fokozatosan leszoktatni, mert aug-ra jön a tesó, ha minden jól megy.
Szóval esetleg egy normál ágyikó is megoldás lehet esetleg...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!