Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit csináljak ha a kicsim...

Mit csináljak ha a kicsim néha annyira elkeserítően viselkedik velem, hogy sírni tudnék?

Figyelt kérdés

Most is éppen így vagyok :(

Nem fogad szót, üt, harap, karmol, néha az az érzésem, hogy nem is szeret, pedig én annyira imádom...

Van, hogy elfogy az erőm, a türelmem és sírni tudnék.

2011. febr. 15. 15:00
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Látom vannak még az enyémen kívül is ilyen ördögfiókák.

Sajnos nálunk ma is folytatódott a durvulás és nem bírtam tovább cérnával nagyon ráüvöltöttem, aztán meg sírásba törtem ki. :((

Most letettem aludni, uh. egy picit lehiggadhatok.

Reggel kimentünk kicsit levegőzni, persze már az öltözködéskor kiborított, uh. mondtam neki, hogy ez volt az utolsó és nem megyek vele sehova ha így viselkedik.

Komolyan...., már félek elindulni. Persze ő sem fogad szót ha kinn vagyunk és ha valami nem tetszik földhöz vágja magát, ami nyáron nem is borítana ki, de ebben a sárban....

Persze máshol ő is egy angyal. Ül az ölembe (itthon soha sem ül meg nálam), figyel, csöndbe van.

Már azon gondolkodtam, hogy milyen nyugtatót kezdjek el szedni, mert ordítani sem akarok vele állandóan.

Ma már bevettem egy Magne B6-ot.

2011. febr. 16. 10:48
 12/15 anonim ***** válasza:

teljesen megértelek! én is sokszor gondoltam már rá, hogy na jó mehet vissza a hasamba, majd lejárom! :) Az én gyerekem is ilyen eleven és érdeklődő, mint a tiéd, ők kis felfedezők, nem tudnak nyugiban eljátszani valamivel fél órán át, és ráadásul türelmetlenek. Az enyém teljesen pipa lesz, ha valami nem sikerül neki rögtön. viszont két éves kor alatt még nem lehet az értelmükre hatni, tehát észérvekkel meggyőzni. persze az jó ha beszélsz hozzá, mert a hangsúlyt azért érti és a nyelvet is így tanulja, de megérteni akkor sem fogja az érveidet.

nekem a védőnő mondja mindig, hogy csak türelem,meglesz ennek a gyümölcse, abba fogja hagyni ezt a viselkedést, csak még idő, ki kell várni :( engem pl már sokminden nem zavar, pl hogy kupi van, hogy szétpakol, stb. És akkor mi van? így tanul, sokminden érdekli, legalább kielégíti a kíváncsiságát. határokat csak ott szabok, ahol már veszélyben lenne. Persze baromi idegesítő, amikor két poharat nem tudok elmosni, mert neki a sütőt kell kapcsolgatnia... de ha az összes edényt kidobálja az már nem érdekel... egy időben sokkal több mindent próbáltam neki tiltani, és ő is frusztráltabb volt ettől, tényleg mindenért rá kellett szólnom, mert amivel szerintem játszhatott volna, az nem érdekelte... úgyhogy inkább én is változtattam az elveimen :)

2011. febr. 16. 11:36
 13/15 A kérdező kommentje:

Nekem is változtatnom kéne, mert így idegroncs leszek :(

Remélem idővel túl leszünk ezen a nehéz korszakon.

2011. febr. 16. 18:06
 14/15 anonim ***** válasza:

Az enyém is eldobja magát a sárba. Hót nem érdekel már. A ruháját kimossa a mosógép, őt meg megfenyítem, hogy megfázik. Nesze neked hétfő óta beteg. Nem influenza.

Na úgyhogy megy az orrszívás. Mondom neki minden alkalommal, hogy kellett ez neked? Le kell gyűrni, de már nem is ellenkezik, csak üvölt torka szakadtából. :( Tudja, hogy magának köszönheti, elég okos.

Holnap újra doktornéni. Ha már arrafelé indulunk tudja mi jön, nem lehet átverni...néha arra gondolok túl okos a korához képest.

Szedjél Frontint. Én van olyan nap anélkül már rég nagykéssel öltem volna le a családot. (mert ugye apuka este hazajön és naná, hogy cukkol a világháborús lakásromok miatt)

Fojtogatós fruska anyukája

2011. febr. 16. 21:46
 15/15 anonim ***** válasza:
hát igen... én amúgy kivagyok már ettől, hogy mindig azt várom, hogy mikor lesz már vége ennek a korszaknak... olyan rohadt nehéz! és mindig jön valami más a helyébe... ha arra gondolok, hogy kis gyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond...hát nekem is csak sírni lenne kedvem... áááááááá bocs, nekem is szar napom van ma, ez nem volt túl hasznos válasz :) de legalább tudod, hogy nem vagy egyedül!
2011. febr. 18. 12:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!