Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Rosszul evő gyerekkel mit...

Rosszul evő gyerekkel mit lehet csinálni?

Figyelt kérdés
2011. febr. 13. 21:40
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Békén hagyni. Ne az evés legyen a központ, ne arról szóljon az élet, hogy ő mennyit, mikor, hogyan, stb. eszik vagy nem eszik. Hogy kinek mekkora az étvágya, egyéni jellemző. Ha a gyereknek rendelkezésére áll az étel, az nem fog éhen halni. Hogy jobb legyen az étvágya, szívesebben leüljön enni, tedd eseménnyé az evést! Ülj le te is vele együtt enni, csinálj neki színes, szép ételeket, ami szép, számukra érdekes is! Engedd, hogy ő döntse el, mennyit szeretne enni. Először csak kevesebbet tegyél a tányérjára, ha megeszi, kaphat még. Ha jóllakott, engedd, hadd menjen. Viszont két étkezés között ne kapjon nasit!
2011. febr. 13. 21:46
 2/10 anonim ***** válasza:
2011. febr. 13. 21:49
 3/10 anonim ***** válasza:

Én semmit nem tudtam csinálni vele, most sem tudok.

Ami bánt, hogy a súlyán is meglátszik.

Válogat, az új ízeket meg sem kóstolja, azonnal elutasítja.

21 hónapos.

2011. febr. 13. 22:20
 4/10 anonim ***** válasza:
az én kislányom 2,5 éves és ha egész nap megeszik egy fél szelet kenyeret, akkor sokat mondok.Viszont nem az a gebe kislány és mindig megkérdezik, milyen jó evő a kislány?18kg.De magas.
2011. febr. 13. 22:32
 5/10 anonim ***** válasza:
18 kg 2 és fél évesen? Az szép. Az enyém most 21 hónapos (én válaszoltam előtted), de örülök, ha 2 évesen 11,5 kg lesz. Most 11 kg és még van 3 hónapja... :)
2011. febr. 13. 23:13
 6/10 anonim ***** válasza:

28 hónaposan a fiam 12,5 kg, 97cm. Egyáltalán nem furcsán sovány, a 18 kg-ot igen soknak tartom, főleg ha alig eszik. Ott akár valami hormonàlis dolog is lehet. Jobban aggasztó, mint aki nem is eszik és ennek megfelelően vékonyka is.

Egy kis vitamin, c vitamin béres cseppel kicsit meghozza az étvágyat.

A fiam szintén elutasitó minden uj étellel szemben:( ezzel egyáltalán nem haladunk. Nagyon idegesitő, ezt csak az tudja, aki naponta, 2 éve ezzel kinlódik. De az igaz, hogy felszabadultabb, mióta nincs erre a dologra rágörcsöltetve.

2011. febr. 14. 10:41
 7/10 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat.

kisfiam két éves és 11 kiló. nem nádszál vékony de vékony.

októberben kezdtük a bölcsit azóta nem hizott semmit.

mondjuk sajnos sokat betegeskedik a bölcsi óta.

nem nagyon görcsölök rá de néha nagyon idegesítő hogy nem akar főtt ételt enni. akkor eszik normális adagot ebédre ha csak reggelizik.

a bölcsibe is ha nem eszik ebédet akkor duplán uzsonnázik.

remélem azért ha kicsit nagyobb lesz azért ez váltzni fog.

másfél éves koráig mindent megevett azóta lett nagyon válogatós.

köszönöm mégegyszer a válaszokat. azért egy kicsit nyugtató hogy nem vagyok egyedül ezzel.

2011. febr. 14. 21:41
 8/10 anonim ***** válasza:

Az 18 kg-os kislány anyukája vok:

Az én kislányom sem kövér.Magas és kis vékony dereka van.De viszont, azt se mondjátok anyukák hogy egy 2éves gyereknek a 11kg a megfelelő.

2011. febr. 14. 21:57
 9/10 anonim ***** válasza:
Hát nem is tudom...Igaz, hogy a 11 kg egy kétévesnek nem túl sok, de a 18 kg rengeteg!
2011. febr. 14. 22:14
 10/10 A kérdező kommentje:

hát szerintem se megfelelő a 11 kiló a kisfiamnak de hát sajnos ez van.

remélem hamarosan változik valamit és enni fog.

mindenkinek szép napot

2011. febr. 15. 17:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!