Miért kell külön programot csinálni az egyik, a másik gyerekkel?
Sok embertől hallom, hogy ha több gyerek van, akkor menjen külön az apuka az egyik gyerekkel, az anyuka a másik gyerekkel és fordítva. Miért fontos ez? Miért nem csinál együtt programot a család, ami mindenkinek jó?
Én gyerekkoromból úgy emlékszem, féltékenyek voltunk egymásra tesómmal, mikor kimaradtunk a másik szülővel való programból. És a gyerekeimen is észrevettem a féltékenységet, amikor külön programot csináltunk. Nálatok hogy működik ez?
4 gyerekem van. Sok közös programot csinálunk, koncertek, motoros találkozó, stb... De néha látom rajtuk, hogy szeretnének kicsit kisajátítani. Ilyenkor alkalmat keresek rá, hogy kettesben legyünk, ha csak fél óra erejéig is.
De legtöbbször az igazi családos programok jönnek be.
26 hós és 4 hós gyerekeim vannak.
Hétköznap mindig együtt megyünk sétálni hármasban.
Hétvégén, ha itthon van a férjem, akkor viszont kettesben megyünk. Vagy én vagy a férjem elmegy sétálni a 26 hóssal, a 4 hós pedig itthon marad a másikunkkal.
Próbáltunk négyesben is sétálni, de nem jön be, mert én tolom a picit, a nagy meg cipelteti magát az apukájával, így más nem történik, csak a férjem jól elfárad. Viszont ha úgy megyünk, hogy csak ketten, akkor motorozik, futkos, játszóterezik, homokozik, stb. Amúgy is észrevettük, hogy ilyenkor jobb a kedve, jól esik neki, hogy csak vele foglalkozunk.
Ez gondolom alakulni fog, ha a pici is játszóteres korszakába lép majd.
ha nagyobb a korkülönbség, akkor nehéz olyan programot csinálni, hogy mindenkinek jó legyen. Nálunk volt olyan, hogy Apa elvitte a nagyot vidámparkba, én meg a kicsit bábszínházba.
De ezek ritkák, általában keresünk közös jó programokat, de néha nem árt a külön is elmenni. Nem mindig, 1 hónapban egyszer.
Szia!
Pici bölcsis,nagy 6,5 éves ovis.
Az ovis fiammal havonta 1x pénteken anyanapot tartunk,akkor elmegyünk moziba,vagy csak "csavarogni".
Nálunk nagy problémát jelent,hogy a pici nagyon anyás,kisebb korában problémás volt,így amióta megszületett sokkal kevesebb időm jut rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!