Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nem eszi a lányom a kenyeret,...

Nem eszi a lányom a kenyeret, de hogy lakathatom így jól?

Figyelt kérdés
Akármikor, akármivel adom a kenyeret, szendvicsként, katonaként, feltéttel, mindegy hogy hogyan, de feltétet leeszi, lenyalja, viszont a kenyérhez hozzá sem nyúl, sem a kiflihez. Viszont ha üresen adom, akkor megeszi semmi gond nélkül, de mellé már nem hajlandó enni. Akiknél így van, ti hogy oldottátok meg? Barátnőm lánya dettó ilyen, ő az oviba is ezt csinálja, de az én lányom még csak 2 múlt, nem akarom, hogy ő is ilyen legyen.
2011. febr. 7. 08:04
 1/8 anonim ***** válasza:
52%
Miért problémázol ezen? Az én egyik fiam is csupán "tányérnak" használja a kenyeret... 13 éves, makk egészséges... 174 cm magas... Most a kicsi lányom (2,5 éves) szintén nem kenyeres... Ő is leeszi róla a feltétet és ennyi. A gyerekek tudják mi jó nekik. Különben is vannak ilyen időszakaik. Egyszer megesznek dolgokat, máskor meg elutasítják ugyanazokat. Szerintem, ha nem csinálunk ügyet minden csip-csup dologból, sokkal jobban járunk.. Ha meg az evés körül állandóan a világ, mindenki beleőrül. Különben a 2 éveseknek szokása ez, amit a kislányod csinál :)
2011. febr. 7. 08:18
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk az van, hogy ha leette a feltétet a kenyérről, addig nem kap újra, amíg a hozzá tartozó kenyeret is meg nem ette. Mondjuk az én lányom egyébként jó evő, de van hajlama arra, hogy csak a feltétet egye. Így legtöbbször, de nem mindig megeszi a kenyeret is.
2011. febr. 7. 08:38
 3/8 kisnita ***** válasza:
Az én fiam is furcsán eszik. Ha felvágottat teszek neki a kenyérre akkor előbb leeszi a felvágottat és ha olyanja van akkor eszik a kenyérből is egy kicsit. Ha vajasan adom akkor lekaparja róla a vajat és simán eszi meg a kenyeret. Ha meg csak a kenyeret adom akkor azt meg szokta enni. Ha kettévágom a kiflit és teszek közé valamit akkor is előbb azt eszi ki belőle és utána ha még éhes akkor a kiflit is. Én nem problémázok rajta, úgy vagyok vele, hogy mindegy, hogy mit eszik csak egyen és hízzon már végre!
2011. febr. 7. 09:13
 4/8 anonim ***** válasza:
0%
Tedd rá a feltétet, és vágd fel falatnyi katonákra. Ha így benyomod csak a szájába, nem tudja róla leenni.
2011. febr. 7. 10:04
 5/8 A kérdező kommentje:
Benyomom a szájába?! Gratulálok, ha te erőszakkal eteted!
2011. febr. 7. 10:14
 6/8 anonim ***** válasza:
:) Az utolsó válasz nekem is furán hangzik... Az enyém elve 15 hónapos kora óta csakis egyedül eszik. Nem is engedné, hogy én bármit a szájába dugjak. Amúgy meg, ha véletlenül a kenyérből is leharap egy keveset, azt baromi ügyesen addig forgatja, míg végül kiköpi.
2011. febr. 7. 10:17
 7/8 anonim ***** válasza:
zabpehely?
2011. febr. 28. 16:58
 8/8 anonim ***** válasza:
Nem erőszakkal etetem.. nem tudom miért kell lovagolni a szavakon. Akkor beadod a szájába.. így jó? :)
2011. febr. 28. 17:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!