Egyre rosszabb. Mit kéne csinálni vele?
Sok türelem, és még több odafigyelés.
Ha a kicsi 3 hónapos, akkor mindez nem megy könnyen, de benne most realizálódott, hogy már nem csak ő van egyedül.
Ha tudtok csinálj programot csak vele, vagy a feleséged menjen csak vele, míg te vagy más vigyáz pár órát a kicsire.
Bízzátok meg apró feladatokkal, kérjétek meg dolgokra. És persze nagyon dicsérjétek meg, ha "segített" valamiben.
Első vagyok.
Amellett, hogy nagy odafigyelést követel ki magának (ami teljesen érthető), azért tudnia kell, hogy ki az úr a háznál. Már bocsánat, de azért írtam ilyen sarkosan, mert ha most nem érzi meg a szülői szigort és következetességet, akkor később még rosszabb lesz.
Azt pl. ne hagyd, hogy neked menjen. Ilyenkor én valami büntit adnék neki.
DE, még egyszer írom: rengeteg türelem, szeretet, vele töltött idő, dicséret.
Ezek nem zárják ki, hogy néha büntire is szükség van.
ha verekszik bünti, mondd el neki , hogy miért kapja, nevezz ki egy széket , egy párnát szőnyeget vagy bármit, és arra le kell ülni amikor valami rosszat csinált, ha feláll, vissza kell ültetni.
menjetek és csináljatok valami közös porgramot, csak te meg ő, pl hétvégén menjetek el egy játszóházba utána, meg valahova enni. együtt focizni a parkba, cukrászdába uzsonnázni. érezze, hogy ő külön figylemet kap.
akár este fürdés közben, beszélgethetsz vele, hogy az hogy itt a tesója ő ugyanolyan fontos, és mivel te dolgozol napközbe, akkor ő otthon a ,,férfi" a házban és segítsen anyának. pl cumisüveget a kicsinek adni, vagy cumit a szájába. a kicsit néha vedd át te, hogy az anyjával is tudjon kettesben lenni, mert úgy érzi most , hogy a kicsi elvette az anyját, mert vele többet foglalkozik.
aztán szépen lehet megbeszélni a szétdobálós és egyéb dolgokat, csak szép fokozatosan áll neki.
és légy következetes, ha egyszer valami nem , akkor nem, ha fellökne, leguggolsz hozzá a szemébe nézel és kérdezd meg, hogy mi a baj? miben segíthetek? lehet hogy unatkozik.
sok türelmet kívánok
Azt írod, Te vagy vele többet. Szerintem egyértelmű, hogy az anyja hiányzik neki.
Cseréljetek többször. Három hónapos babával nem lehet nagyon "elrontani" a dolgokat. Etetés után a feleséged adja szépen Neked, ő meg menjen el kettesben a naggyal.
Második (és többedik) gyerekek könnyebben megtanulnak várni, de az első gyerekekre mindig nagyon-nagyon kell figyelni, nekik meg kell szokni az osztozást, míg a picinek ez kezdettől természetes.
A három éves korszak amúgy is nehéz.
Bár nekem lányaim vannak, a verésre "veréssel válaszolok" módszert nem tarom jónak semmilyen szempontból. Érzékeltetni kell vele, hogy Te vagy a főnök, de lehetőleg amíg csak megy, nyugodt és higgadt hangnemben. Ha olyat akar, amit nem lehet, megvárni amíg kidühöngi magát, majd nyugodtan elmagyarázni, hogy mi miért stb.
Nem egyszerű, de azt mindig érdemes szeme előtt tartani, hogy nem az "ellenséged", és hogy még gyerek, nem azért csinálja a "hülyeséget", hogy titeket bosszantson, hanem mert így reagálja le a dolgokat. Nincs még felelősség érzete, nem úgy hoz döntéseket, mint egy felnőtt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!