Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért vannak rémálmai 2 éves...

Miért vannak rémálmai 2 éves kislányomnak?

Figyelt kérdés
Kislányom a napokban tölti be a 2 évet. Karácsony tájékán az összes kis foga kibújt már (mind a 20), így biztosan tudom, hogy nem fogzás okozza nála az éjszakai riadalmakat. kb. 2 hete szinte minden éjszaka meg-meg riad. Ilyenkor nagyon nehéz megvígasztalni, csapkod, ordít, hiába próbálom szavakkal, öleléssel megvígasztalni nagyon elutasító, persze egy pár perc múlva már enged és szépen visszaalszik. Sokszor van, hogy nem is ordít, inkább nyafog, forgolódik, és halkan "anyázik" szólítgat. Nappal nagyon jó kedvű, élénk,beszédes kis fruska. Semmi jelét nem látom, hogy érzelmi bajai lennének. Bár tény, hogy ebben a korban elég akaratos és ha valami nem sikerűl hamar begurúl és hisztizik. Esténként nyugtató teácskát készítek neki, illó olajozok ( citro fű, levendula), nyugtató zenét hallgatunk lefekvés előtt fűdetésnél, és rendszerint szépen, hamar el is alszik. Csak az éjszakák húzósak. Miért van ez. Elfogja ezt hagyni várjak még, vagy szerintetek jobban figyeljek oda rá, esetleg fordúljak szakemberhez. Köszönöm előre is a válaszokat. Egy nagyon aggódó anyuka!!!
2011. jan. 28. 12:40
 1/1 anonim ***** válasza:
szia, sztem a dackorszak miatt van, így engedi ki a feszültséget. nálunk pl. az elalvás nagyon nehéz, forgolódik, rámfekszik, szólongat hogy anya, anya....vagy egy óra míg elalszik. ő viszont nem ébred. én azt találtam ki, hogy ugye napközben sok a feszültség, mert alapból szfogadó, bár tud nagyon hisztizni, meg akaroatos, és biztosan megviseli, hogy szót is szeretne nekem fogadni, meg a saját akaratét is szeretné érvényesíteni. és este ez kijön rajta. amúgy is egy érzékenyebb fajta voltmindig . ő karácsonykor volt 2 éves.
2011. jan. 28. 14:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!