Szeretnél így élni?!
http://www.youtube.com/watch?v=2S0iopAunPg
Ha választhatnál, hogy egy gyereked lesz és őt tudod járatni Helen Doron angolra, babaúszásra, később sporttáborba, hármasban elmehettek Máltára, Tenerifére nyaralni és pár húzósabb év után viszonylagos nyugalomban nevelgetitek csendesen a lánykát/kisfút, mentek érte bölcsibe, hétvégén gyerekzsúrozni akkor azt választanád, vagy
azt amit a videóban látsz: sok gyerek, sok könyv, nagy család, láthatóan szerényebb körülmények, állandó gyerekzsivaly, civakodás, sosincsnincsmegállás érzés, egyszerre beteg az ötből három illetve az olyan pillanatok amiket a videón látni.
Melyik életet választanád?
Egyértelműen az elsőt választanám , sőt mi több választom is. Járunk babaúszásra és a Helen Doron is jön hamarosan. El kell , hogy mondjam, hogy nekem 4 testvérem van. Szép és jó a nagy család, de én azt kívánom bárcsak azt mondták volna a szüleim, hogy elég mondjuk 3 gyerek. Igaz akkor én nem lennék, de a 3 idősebb testvéremnek sokkal könnyebb lett volna és a szüleim is élnének még. Kegyetlenül nagy teher 5 gyerek. Az hogy csak normálisan ellegyen a család már az is annyi pénzbe kerül, hogy nehéz előkeríteni. Gondoljatok bele 7 emberre ruha, élelem, a ház rezsije... Ilyen luxus, hogy ajándék vagy nyaralás eszembe sem jut...
Egyébként mind az 5-en egyetemet végeztünk és tisztességes, becsületes felnőttek lettünk. De én tudom milyen szar érzés hallgatni hogy ki mit kapott, meg hogy hol nyaralt/ síelt, mikor ti sehol nem voltatok, semmit sem kaptál, mert nem volt miből. A pénz másra kellett, ruhákra, kajára, iskolára... Nehéz volt ezt gyerekként megérteni. De a legrosszabb az, hogy erre rámentek a szüleim.
Boldog vagyok, hogy a kislányunk mindent megkaphat amit szeretne. Lesz még egy vagy két testvére, de több semmiképp.
Nem olvastam végig a válaszokat, 3 percem van csak, így rövid leszek.
Ha nem mehetnék Tenerifére, vagy bárhova külföldre nyaralni, akkor is az 1 gyereket vállalnám be. A többi tetszik, bölcsibe érte, hármasban kirándulás, hétvégi zsúrok. :)
Ez a cél. 1 kisfiunk van, 19 hónapos, lassan össze is házasodunk... boldog vagyok. :)
Az anyuka nem látszott a videon. Gondolom esténként hulla fáradtan zuhan ágyba, hogy aztán éjszaka felkeljen az éppen aktuálisan rosszul alvó csemetéjéhez, vagy a legkisebb bébihez, aki még 3 óránként szopik.
Nehezen tudom elképzelni, hogy ekkora családot segítség (pl. rendszeres nagyszülői besegítés) nélkül el lehet látni, irányítani.
Egyébként szép meg jó a nagy család, de én a 2 kicsi gyerekemhez is kevésnek érzem magam sokszor. Na meg gyerekfüggő is, az enyémek ritka elevenek:)
Az első variáció sem vonz. Átlagos életre vágyom, semmi luxus. A gyerekek meg tudják értékelni azt, ami van. Legyen békesség, egészség, meg szeretet. Ennyi. Úgy érzem, mi ezt 2 gyereknek tudjuk megteremteni.
Természetesen a nagycsaládos variációt választanám a szívem szerint,mert annyira boldogok ezek a gyerekek és a boldogsághoz nem kell pénz.Látszik,hogy mennyire összetartóak és mennyi jó dolgot tanulnak egymástól,az élettől...ja és nem unatkoznak.De nem szeretnék több gyereket,mert nehéz volt a terhesség,majdnem elvesztettük a születéskor,és most is nagyon nehéz nekem vele(3 éves),nagyon nehezen vesszük mi felnőttek az akadályokat és nagyon ritkán tudunk ilyen felszabadultan boldogok lenni,mint a videón.Szóval,sokszor azt érzem,hogy pozitívabbnak kellene lennünk a férjemmel és nem minden apróságon aggódni,ezért úgy érzem,hogy nekünk a kockázatokat is nézve nem lenne jó még több gyerek.
Egyébként a Málta,angolóra stb. egy ilyen boldogság érzésével,amit ennyi apró gyerek adhat egy nap kalap kakit sem ér.
hát én végigbőgtem ezt a videót, iszonyú szép volt
a választ nem tudom
nekem annyira nem fontos a sok pénz, meg a tenerifei nyaralás, de 5 gyerekhez nem csak pénz kell, hanem olyan beállítottság is meg rengeteg energia, nem tudom hogy nekem menne-e
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!