Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit tegyek ez ellen? Mi lesz...

Mit tegyek ez ellen? Mi lesz ha jön az ovi?

Figyelt kérdés
2 évesem jobban elvan felnőttek társaságában! Gyerekekkel, de főleg vele egy korúakkal nem szeret játszani. Ő nagyon értelmes, nyugodt tipus, szeret sokszor ellenni magában, elmatat, eljátszik. Szerintem zavarja, ha egy gyerek össze-vissza ugrál, kiabál, csak néz rá furán és vagy hozzám jön, vagy játszik tovább magában.
2011. jan. 23. 20:31
 1/6 anonim ***** válasza:

Ne izgulj szerintem,semmi gond nem lesz,a leírtakból könnyen fog alkalmazkodni,nyugodt természetű,problémamentes gyermek.Életkori sajátosság,hogy két évesen még nem feltétlenűl játszik a kis pajtásokkal.

Örülj neki,hogy van egy tüneményes gyereked!

2011. jan. 23. 20:40
 2/6 anonim ***** válasza:

Kortársakkal általában 3 évesen kezdenek játszani. (Némelyik gyerek persze hamarabb is, de első gyerekeknél gyakori, hogy csak később.) Nincs ezzel semmi gond.

És könnyen lehet, hogy fél év múlva már más lesz a helyzet. Nálunk is egyik napról a másikra változott ez...

2011. jan. 23. 20:51
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! De szerintetek vigyem többet gyerekek közé, vagy inkább ne erőltessem?
2011. jan. 23. 21:15
 4/6 anonim ***** válasza:
Ha lehetőségetek van,persze,hogy vidd,legalább szokja a gyerektársaságot.
2011. jan. 23. 21:17
 5/6 anonim ***** válasza:

Szeptemberben múlt kétéves a kislányom és régóta járunk közösségbe, mégis nagyon visszafogottan viselkedik mindig. Épp ezért, készülve az ovira mi már hetek óta hívunk magunkhoz hetente egyszer egy kis barátnőt és úgy látom, hogy erre nagy szükség van ahhoz, hogy mire megyünk oviba, addigra megtanuljon bizonyos társas dolgokat, vagy legalábbis ne legyen idegen számára az, ha ketten akarnak egy játékkal játszani, stb.

Arra jöttem rá, hogy ez számára teljesen más szituáció, mint amikor mi megyünk máshoz játszani, vagy zenés foglalkozáson vagyunk. Remélem sikerrel járunk és oviban nem az óvónéni szoknyája mellett fog állni.

Ne haragudj, ha nem konkrétan a kérdésre válaszoltam, de talán elgondolkodtató lehet számodra is.

2011. jan. 24. 16:04
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Igen elgondolkodtató, amit írsz, én is tervezem, hogy megyünk zenebölcsibe, meg sűrítjük a találkozásokat gyerekekkel, csak sokszor olyan nehéz leszerveznem, mert dolgozok is mellette. De muszáj lesz az ő érdekében, én se szeretném,hogy miattam legyen nyámnyila.

2011. jan. 25. 07:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!