Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 2 hét múlva 1 éves lesz a...

2 hét múlva 1 éves lesz a babám. Hibát követek el, ha beoltatom H1N1 ellen?

Figyelt kérdés

Én és párom oltva vagyunk. DE a párom folyamatosan hoz haza náthát, torokfájást, lázat-havonta mindenképp, amit a babánknak rendszerint át is ad. Nagyon félek, hogy hazahozza a H1N1-t is.

Mintha a gyermekorvosunk nem javasolná, úgy tűnik ki a mondataiból.

Egyébként 1,5 hónapja oltottak be, akkoriba még nagyon sokszor szopott a babám, mostanában főként éjjel szopik. Védi a szoptatás vagy nem?????

Véleményetek?????

2009. dec. 30. 16:49
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
47%
egyértelműen NE oltasd be.
2009. dec. 30. 16:52
 2/21 A kérdező kommentje:
De miért? Annyira féltem és olyannyira nem tudom, hogy mi lenne a helyes.
2009. dec. 30. 16:56
 3/21 anonim ***** válasza:
100%

Én azt mondom oltasd be! Hatásosabb a védelem, mint ha szoptatással kapná.

Amint betölti a babám a fél évet, én is beoltatom (már fél éves kortól lehet!)

Csak egyszer kell megkapnia az oltást és egész életére védett lesz!

2009. dec. 30. 17:00
 4/21 anonim ***** válasza:
88%

[link]

Én itt olvasgattam róla. Amúgy ideiglenesen védi a szoptatás alatt, az hogy beadatod-e, neked vagyis nektek kell eldönteni. Attól hogy a doki nem javasolja, még megkaphatja az oltást, de csak egy éves kora után, így azt ki kell várni.

2009. dec. 30. 17:02
 5/21 anonim ***** válasza:
65%
Nem lesz védett egész életére, mert ez az oltás is, mint a szezonális influenza elleni, csak 1 évig véd. Én nem oltatnám be, főleg ha a doki is ellenzi.
2009. dec. 30. 17:03
 6/21 anonim ***** válasza:
77%

[link]

Még ezt találtam, itt írnak arról hogy egy külföldi vakcinát lehet adatni egy év alatt, a hazait nem.

2009. dec. 30. 17:06
 7/21 A kérdező kommentje:
Amint betölti az egy évet, ti azonnal oltatnátok vagy várnátok pár hetet???? Van ennek jelentősége????
2009. dec. 30. 17:11
 8/21 anonim ***** válasza:
Szia, erre a kérdésre csak te tudod megadni a választ! Sokan beoltatták magukat és a gyerekeiket is, sokan meg nem. Úgy tűnik te be szeretnéd oltatni, úgyhogy akkor hozd meg a döntést amit helyesnek tartasz és nektek az is lesz a jó, ne rágódj utána már rajta!
2009. dec. 30. 17:24
 9/21 anonim ***** válasza:
88%
Bocs, hogy nem a kérdésre válaszolok, de Kedves 2.! Nagyon nem vagy képben a dologról, mert Magyarországon, a magyar oltóanyaggal 1 éves kor alatt nem lehet oltani, mert tojásfehérjét tartalmaz!!!!! Igen, létezik másik gyerekeknek való oltóanyag, amivel 6 hónapnál idősebb babákat lehet oltani, de Mo. csak 1000db vakcinát kapott és azt csak és kizárólag krónikus beteg(kerigési, idegrendszeri, légzőrendszeri megbetegedésben szenvedő )babák kaphatják, akiket a vírus valóban fenyeget.
2009. dec. 30. 17:37
 10/21 anonim ***** válasza:
42%
Én nem oltatnék.Hogy ártasz e?Ha beadatod biztos,ha nem...lehet,hogy el sem kapja.
2009. dec. 30. 18:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!