2 hét múlva 1 éves lesz a babám. Hibát követek el, ha beoltatom H1N1 ellen?
Én és párom oltva vagyunk. DE a párom folyamatosan hoz haza náthát, torokfájást, lázat-havonta mindenképp, amit a babánknak rendszerint át is ad. Nagyon félek, hogy hazahozza a H1N1-t is.
Mintha a gyermekorvosunk nem javasolná, úgy tűnik ki a mondataiból.
Egyébként 1,5 hónapja oltottak be, akkoriba még nagyon sokszor szopott a babám, mostanában főként éjjel szopik. Védi a szoptatás vagy nem?????
Véleményetek?????

Szia!
Mi is igy vagyunk.JAnuárban lesz 1 éves.Oltatom.Kb. elötte 6 nappal megyünk dokihoz.Doki ajánlja.Mi be vagyunk oltva.Soha semmi ellen nem kértem oltást,de ez ellen igen.Nálunk ez már el van döntve.
Van olyan ami 6-12 hó közöttieknek van,de azt veszélyeztettetek kapják/koraszülött,sziv rendellenesség stb./És ott 3 hét után be kell adatni a következőt és csak utána alakul a védettség.A magyar vakcina jó /gyógyszerész és vegyész ismerös-ő is beoltatta magát,terhes/.Szóval minket bárki lehurroghat,eldöntöttük.HA csak 1%.-al csökken az esélye,hogy elkapja,vagy szövödménye lesz,megérte.Hozzáteszem,ha Czeizel ajánlja ,akkor nekem bárki mondhat bármit.Ő talán valamit kanyit hozzá...

utolsó vagyok,csak egy kérdés:hányadikán született a babád?Enyém 11.-én,és 5én viszem oltásra.
Ez csak kíváncsiság miatt kérdeztem...

miért követnél el hibát?
várd meg, míg betölti az 1 éves kort és kaphat oltást. mi az, h baja lesz tőle? ez 1 védőoltás, könyörgöm! nem ciánt fecskendeznek sem belénk, sem a babákba. inkább kapjon 1 oltást, aminek semmi mellékhatása nem volt hozzáteszem, minthogy intenzívre kerüljön. márc-ban jön a 2. hulláma ennek a szarnak és sokkal több beteg lesz mint a mostaniban. mi oltva vagyunk, a fiam is. 18 hónapos volt, mikor megkapta az oltást. én nem rettegek ettől tovább, és hiszem, h jól döntöttem.

az hogy nálad nem volt mellékhatása az egy dolog.. másnál lehet fejfájás láz stb...
figyelj. ha nincs semmi gond, nem vagytok betegek/ legyengült immunúak ne oltasd be.
ha igen, akkor igen. ha férjed ilyen mint írtad akkor oltasd be... bár ilyenkor semmi szüksége a gyereknek arra hogy az apja körül legyen.

nem nálam nem volt mellékhatása, hanem a fiamnál sem. sőőőt. nekem izomlázam volt másnap, neki semmi baja nem lett. én nem fogok senkivel vitatkozni, leszögezem. de ezek a mikrochipet ültetnek az emberbe, majd 10 év múlva meghalunk, és ez az egész kitaláció, szóval ezek az ökörségek kissé unalmasak már.
és hogy oldja meg, h ne kerüljön a baba kontaktba az apukájával? gondolkozz már kicsit!
Mindenkinek köszönön a választ. Mindenkié hasznos számomra. Háááát igen, elég nehéz lenne apukát távol tartani, hisz mi ketten vagyunk és a babánk, nincs segítségünk, nem tudjuk elszeparálni, ha mi megbetegszünk. A fiam imádja az apját, megy utána, mászik, átsétál, hiába van a másik szobába. Szóval kizárva a szeparáció.
Szerencsére én nem vagyok náthás fajta, de az apa igen, hisz ő jár mindenfelé, ő intéz sokmindent. Épp ezért félek, hogy a H1N1-et is hazahozza, hisz a náthát is hazahozza. Nemcsak munkahelye van, egyetemre is jár, városba is mindenfelé jár. Szóval eléggé veszélyeztetettek vagyunk vírus elkapás szempontjából szerintem.
Mégegyszer köszönöm a válaszokat
Boldog Új Évet Kívánok Mindenkinek!

Kedves Anyuka, ugye nem felejtesz el írni, hogy mi volt az oltás után?
Remélem minden rendben lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!