Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 2 hét múlva 1 éves lesz a...

2 hét múlva 1 éves lesz a babám. Hibát követek el, ha beoltatom H1N1 ellen?

Figyelt kérdés

Én és párom oltva vagyunk. DE a párom folyamatosan hoz haza náthát, torokfájást, lázat-havonta mindenképp, amit a babánknak rendszerint át is ad. Nagyon félek, hogy hazahozza a H1N1-t is.

Mintha a gyermekorvosunk nem javasolná, úgy tűnik ki a mondataiból.

Egyébként 1,5 hónapja oltottak be, akkoriba még nagyon sokszor szopott a babám, mostanában főként éjjel szopik. Védi a szoptatás vagy nem?????

Véleményetek?????

2009. dec. 30. 16:49
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Szia!

Mi is igy vagyunk.JAnuárban lesz 1 éves.Oltatom.Kb. elötte 6 nappal megyünk dokihoz.Doki ajánlja.Mi be vagyunk oltva.Soha semmi ellen nem kértem oltást,de ez ellen igen.Nálunk ez már el van döntve.

Van olyan ami 6-12 hó közöttieknek van,de azt veszélyeztettetek kapják/koraszülött,sziv rendellenesség stb./És ott 3 hét után be kell adatni a következőt és csak utána alakul a védettség.A magyar vakcina jó /gyógyszerész és vegyész ismerös-ő is beoltatta magát,terhes/.Szóval minket bárki lehurroghat,eldöntöttük.HA csak 1%.-al csökken az esélye,hogy elkapja,vagy szövödménye lesz,megérte.Hozzáteszem,ha Czeizel ajánlja ,akkor nekem bárki mondhat bármit.Ő talán valamit kanyit hozzá...

2009. dec. 30. 21:05
 12/21 anonim ***** válasza:

utolsó vagyok,csak egy kérdés:hányadikán született a babád?Enyém 11.-én,és 5én viszem oltásra.

Ez csak kíváncsiság miatt kérdeztem...

2009. dec. 30. 21:11
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Én beolttattam a 11 hónaposomat is, eddig minden rendben vele. A doki javasolta. Azóta úgy megnyugodtam! Lassan letelik a 2 hét..akkor már védett lesz!
2009. dec. 30. 21:24
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

miért követnél el hibát?

várd meg, míg betölti az 1 éves kort és kaphat oltást. mi az, h baja lesz tőle? ez 1 védőoltás, könyörgöm! nem ciánt fecskendeznek sem belénk, sem a babákba. inkább kapjon 1 oltást, aminek semmi mellékhatása nem volt hozzáteszem, minthogy intenzívre kerüljön. márc-ban jön a 2. hulláma ennek a szarnak és sokkal több beteg lesz mint a mostaniban. mi oltva vagyunk, a fiam is. 18 hónapos volt, mikor megkapta az oltást. én nem rettegek ettől tovább, és hiszem, h jól döntöttem.

2009. dec. 30. 21:26
 15/21 anonim ***** válasza:
42%

az hogy nálad nem volt mellékhatása az egy dolog.. másnál lehet fejfájás láz stb...

figyelj. ha nincs semmi gond, nem vagytok betegek/ legyengült immunúak ne oltasd be.

ha igen, akkor igen. ha férjed ilyen mint írtad akkor oltasd be... bár ilyenkor semmi szüksége a gyereknek arra hogy az apja körül legyen.

2009. dec. 30. 21:35
 16/21 anonim ***** válasza:

nem nálam nem volt mellékhatása, hanem a fiamnál sem. sőőőt. nekem izomlázam volt másnap, neki semmi baja nem lett. én nem fogok senkivel vitatkozni, leszögezem. de ezek a mikrochipet ültetnek az emberbe, majd 10 év múlva meghalunk, és ez az egész kitaláció, szóval ezek az ökörségek kissé unalmasak már.

és hogy oldja meg, h ne kerüljön a baba kontaktba az apukájával? gondolkozz már kicsit!

2009. dec. 30. 21:46
 17/21 A kérdező kommentje:
21:11-es válaszolónak: 9-én született. Megtennéd, hogy leírod, hogy hogyan viselte a babád az oltást? Köszönöm
2009. dec. 30. 22:31
 18/21 A kérdező kommentje:

Mindenkinek köszönön a választ. Mindenkié hasznos számomra. Háááát igen, elég nehéz lenne apukát távol tartani, hisz mi ketten vagyunk és a babánk, nincs segítségünk, nem tudjuk elszeparálni, ha mi megbetegszünk. A fiam imádja az apját, megy utána, mászik, átsétál, hiába van a másik szobába. Szóval kizárva a szeparáció.

Szerencsére én nem vagyok náthás fajta, de az apa igen, hisz ő jár mindenfelé, ő intéz sokmindent. Épp ezért félek, hogy a H1N1-et is hazahozza, hisz a náthát is hazahozza. Nemcsak munkahelye van, egyetemre is jár, városba is mindenfelé jár. Szóval eléggé veszélyeztetettek vagyunk vírus elkapás szempontjából szerintem.

Mégegyszer köszönöm a válaszokat

Boldog Új Évet Kívánok Mindenkinek!

2009. dec. 30. 22:38
 19/21 anonim ***** válasza:
Szia!5.-én,vagy 6-án viszem.utána írok!BOLDOG ÚJ ÉVET!
2009. dec. 31. 20:48
 20/21 A kérdező kommentje:

Kedves Anyuka, ugye nem felejtesz el írni, hogy mi volt az oltás után?

Remélem minden rendben lesz.

2010. jan. 6. 11:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!