Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A bölcsödei beíratásnál a...

Adri baba kérdése:

A bölcsödei beíratásnál a papírhoz kell csatolnom egy papírt a munkáltatótól hogy dolgozni megyek. Nekem nincs olyan helyem ahol vissza várnak hanem azért akarom bölcsibe adni hogy elmennjek dolgozni valahova. Annélkül nem veszik fel a gyereket?

Figyelt kérdés
2011. jan. 19. 10:43
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Nem. Keress helyet, a felvételi beszélgetés idejére szerezz nagymamát, szomszédot, bébiszittert. Ha találsz munkát, mehet bölcsibe.

Ha 1 év múlva találsz munkát, nem veszi el a gyereked a helyet egy tényleg dologzó anyuka elől.

2011. jan. 19. 10:52
 2/13 A kérdező kommentje:
Jah persze,ez egy hülyeség!Én meg egyedülállóként dögöljek éhen itthon a gyerekkel .
2011. jan. 19. 11:15
 3/13 anonim ***** válasza:

Most nem értelke, mielőtt szültél, volt munkahelyed? Mert akkor oda 1 hónapra kötelesek visszavenni és kötelesek kiadni amunkáltatatói igazolást is.

Ha nem volt munkahelyed, akkor pedig az van, amit fent javasoltam. Nem mondta senki, hogy dögölj éhen, csak épp keress munkát. Ahhoz nem zavar a gyerek (önéletrajzok postázása, telefonálgatás). Ahol TÉNYLEG érdeklődnek irántad, oda kell csak elmenni személyesen, max. 1 óra, azt meg fogod tudni oldani. Ezért kár lenne a bölcsiben a helyet foglalni, hiszen lehet, hogy hónapokig nem kapsz állást. Ezért nem is veszik fel a gyerekedet.

2011. jan. 19. 11:28
 4/13 anonim ***** válasza:
Nálunk nem veszik fel a gyereket ha még nem dolgozik anyuka. Sokat felíratták a kicsiket a várólistára úgy, hogy nem volt munkahelyük, mondván úgyis találnak majd. Hát nem találnak... Ami nekünk nagyon jól jött, mert egy ilyen kisgyerek helyére vették fel soron kívül a kisfiamat.
2011. jan. 19. 11:35
 5/13 A kérdező kommentje:

A magyar kormány éljen.Szüljél gyereket,de bölcsibe nem tudod adni munkát meg nem létesítenek.

A munkahelyem megszünt!

2011. jan. 19. 14:28
 6/13 anonim ***** válasza:
47%
Már ne is haragudj, de azt várod, hogy amíg te otthon vagy (ergó nem fizetsz járulékot) és kapod a gyest az államtól, ez idő alatt még állami pénzen fenntartott bölcsődében legyen a gyereked?! Nem nagy elvárás ez egy kicsit? Keress állást, aztán majd ha lesz, akkor járjon bölcsődébe a gyereked. (nyilván írasd be előbb, hogy akkor legyen is helye)
2011. jan. 19. 14:41
 7/13 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy egyedül vagyok az álláspontommal, de miért fizessen az állam (én, az adófizető) kb. havi több 10.000 Ft-ot a bölcsinek, ha te otthon vagy és nincs esélyed munkát találni?

Ha van esélyed munkát találni, akkor csupán 1 óra hosszára kell felügyeletet találnod a gyereknek, a felvételi elbeszélgetésre, ha van ott ilyen egyáltalán. Ha felvettek, már mehet is a bölcsibe a gyerek. Nem értem, miért akadályoz téged a gyerek a munkakeresésben.

Szerintem azért, mert nem találsz munkát, nem az államot kell hibáztatni. Vagyis teheted, de az nem fog segiteni...

2011. jan. 19. 14:43
 8/13 A kérdező kommentje:

Tényleg ennyire sötétek vagytok????

Ha van is munkám akkor is elsőre próba idős vagy nem állíthatok oda hogy adjon igazolást nekem mert gyerekem van(mert kb fel sem vesznek dolgozni).

Nem azzal van a bajom hogy nem fogok munkát találni.

Amúgy meg sajnos nekem nincs kire bíznom a gyereket,0 nagyszülő.STb

2011. jan. 19. 16:21
 9/13 A kérdező kommentje:
egyébként nem engedik beiratni amíg nincs munkahelyem.szted???Akkor hogy van kedves válaszoló
2011. jan. 19. 16:23
 10/13 anonim ***** válasza:

Nem vagyunk sötétek, drága.

De igen, ha felvettek, rögtön kérhetsz igazolást, nem fognak érte rögtön kirúgni. Szerinted mit csinálsz majd, ha a bölcsiben megbetegszik a gyerked és próbaidő alatt otthon kell vele maradnod??? Nem tudod eltitkolni a munkahely előtt, hogy gyereked van, még ha szeretnéd se. És abban tuti biztos lehetsz, hogy a gyereked 3 hónapon belül 100%, hogy beteg lesz min. egyszer. erre készülj fel. És akkor mehetsz táppénzre.

Nekem sincs semmi segitségem, leirtam, én kikhez szoktam fordulni, neked is azt javaslom. Szomszéd, barát, bébiszitter, nyugijas óvónő, stb. Bárki vigyáz egy kicsire egy óra hosszára, ha nagyon kell. Nálunk pl. a bébiszitter 500 Ft egy órára. Cserébe lesz munkád. Ha nincs a környéken állás, akkor a gyerekfelvigyázásért se kér senki vagyonokat, ne aggódj.

Ha meg se próbálod, ne minket szidalmazz. A megoldást leirtuk, megkaptad, nem kell megköszönni. szevasz.

2011. jan. 19. 16:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!