Ment úgy gyerkőcöd bölcsibe, hogy még szopizott nappal is (elalvás előtt)?
Szerintem emiatt ne aggódj.
Az én kislányom igaz nem bölcsis, de sokszor lepasszolom alkalmi kisebb munkák idején. Ilyenkor másnál alszik, és természetes, hogy ott nincs cici, mivel én sem vagyok. Minden gond nélkül le tudják őt fektetni, és mivel idegen helyen van, a sok inger miatt fáradtabb, és egyből elalszik, ahogy leteszik őt...
Van, hogy egész napokat nem vagyok vele, amikor vagyok, olyankor 6-8x minimum szopik még egy nap.
Kedves 13:24.
Mindenki maga dönti el, hogy meddig szoptat. A szoptatás addig jó, amíg mindkét félnek jól esik. A lányom 4 éves koráig szopott, és semmilyen kóros kötődés nem alakult ki benne. Simán oda lehetett adni a maminak 2-3 napra, nem kérte a cicit, tudta, hogy nincs, ha nem vagyok ott. 2 éves korától bölcsis volt. Reggel megszoptattam, amikor érte mentem, a gondozónő beengedett egy kis szobába, és ott szoptattam, mert akkor nagyon vágyott rá. De pontosan tudta, mik azok a helyzetek, amikor hiába is kérte volna.
Mindkettőnk számára nagyon szép időszak volt.
Számomra nem derült ki, hogy mennyi idős a gyermek...pedig ez lényeges.
A főnökasszonyom 4 hónaposan visszament dolgozni és bölcsibe adta a kicsit. Nála egyértelmű volt, hogy még sokáig szoptat (+fejt és tárolt)...és emlékszem, hogy gondja volt azzal, hogy két évesen még mindig az egész délutánt cicin töltötte a kicsi. Nagyon nehéz volt neki :(
Én 31 hónaposan adtam be és előtte 3 hónappal elváltunk gond nélkül.
A csoportjában több olyan kisgyerek is volt, aki még cicizett otthon (az idősebb 3-hoz közelítő gyerekeket rakták egy csoportba össze). A gondozónéniknek nem láttam, hogy gondot okozott volna. Az elalvást nagyon ügyesen meg tudják oldani, ettől ne félj!
Sőt emlékszem egy kisfiúra, akit direkt azért nem íratott oviba az anyukája (pedig már betöltötte a 3-at), mert nem akarta, hogy megszólják a szoptatás miatt...
Szóval ne aggódj, akármekkora is a csöppöd, a bölcsiben értenek hozzá, hogy hogyan altassák el cici nélkül és ettől otthon te még nyugodtan adhatsz neki...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!