Miért üti a gyerekeket? és én mit csináljak? Kétségbe vagyok esve. Olyan rossz érzés, hogy ilyen "buta".2,5éves a kisfiam és ütögeti a gyerkeket. De úgy veszem észre inkább az ismeretleneket.
Nekem 2,5 éves lányom, kb ugyanez. SZŐKE, KÉK SZEMŰ, FEHÉR BŐRŰ!
A bölcsödébe jár, sajnos bántja a társait is (rácsap, vagy harap). Idegeneket mostanában már nem, de volt rá példa. Itthon minket, családot, barátainkat nem bántja soha. Sőt, itthon fegyelmezett, okos lányként viselkedik :)
Én elég keményen fogom, így itt nincs gond.
A bölcsiben sajnos nem tehetik meg hogy kicsit erőteljesebben kezeljék, így azt érzi ott lehet bármit.
nem azzal a szándékkal írtam egyáltalán, hogy cigányozásnak hasson.
gondolkoztam is, hogy kiírjam-e, hogy nem nincs semmi burkolt célzás a kérdésben, de arra gondoltam, hogy ez ennek ellenére sértő lehet, ezért mégsem írtam ki ilyet.
érdekességképpen - tényleg csak ennyit gondoltam mögé, nem mást. mint érdekesség.
sok olyan barátom, jó ismerősöm van, aki sötét hajú, szemű, könnyen barnuló bőrű, nem cigányok, csak tudom, hogy ők temperamentumosabbak ÁLTALÁBAN, és nagyhangúbbak, határozottabbak, elevenebbek, mint a fehér bőrű, világos árnyalatokkal rendelkező ismerőseim.
meg köztudott, hogy nagy átlagban van eltérés temperamentum tekintetében a "színek" függvényében.
sajnálom, ha mégis így jött le, tényleg nem ez volt a szándékom.
Biztos vagyok benne, hogy sötét szinekkel rendelkezők.
Ez a válasz 13%-ban hasznosnak tűnik.
A válasz írója 87%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: tegnap 21:46
én rá gondoltam, hogy cig@nyozik.
köszönöm utolsó válaszadó
Szia! Az én kisfiam szeptemberben volt 2 éves, kb. másfél hónapja, hogy leszokott a verekedésről. Ő is inkább a kisebb gyerekeket ütötte, vagy azokat a gyerekeket, akikkel még nem találkozott. DE! Egyik napról a másikra leszokott róla.
Én úgy gondolom, hogy ez nem az ismerkedés egyik formája, hanem tudatni akarja a többi gyerekkel, hogy ő a "vezér". :) Nem tudsz nagyon mit kezdeni, sok türelem kell hozzá, mindig mondani kell neki, hogy nem szabad, hogy ez fáj a másik gyereknek, és ha van rá módod, akkor abban a helyzetben, amikor ilyen történik, ott a gyereked előtt megsimogatod a másik gyereket és bocsánatot kérsz tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!