Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan indítható meg a váladék...

Hogyan indítható meg a váladék az orrszívóval?

Figyelt kérdés
Szóval arról van szó, hogy 2,5 éves kislányomnak középfül gyulladása van, most kapott rá antibiotikumot, a gondom, hogy hiába szívjuk az orrát, semmi nem jön, de nem is hallani, hogy lenne benne, fül-orr-gégész szerint van a fülében trutyi elég sok. Kap orrcseppet, fújjuk a sterimarral is, lámpázzuk is. A gyermekorvos azt mondta, valószínűsíti, hogy a megnagyobbodott orrmandula nem engedi kiürülni az orrát. Mit lehet ilyenkor tenni? Hogyan fog az onnan kiürülni?
2011. jan. 14. 13:46
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Milyen orrcseppet kapott?

Hasonló helyzetben vagyunk mi is,nekünk az orrcsepp semmit nem ért(valami gyógyszertári kutyulék volt),aztán írtak fel Nasopax spray-t,ami elég jól bevált.

2011. jan. 14. 14:02
 2/11 anonim ***** válasza:
Kisfiam is most náthás. Nappal keveset bírok leszívni, de folyik neki rendesen csak nem jön. Na de fürdés után igazán megindul a párás meleg levegőtől.
2011. jan. 14. 14:03
 3/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Nekünk is valami gyógyszertárban összekutyult valami, de nem tudom a nevét, gumis a vége, amivel fel lehet szívni a csőbe a folyadékot. Rákérdezek arra a másik orrspray-re.
2011. jan. 14. 14:09
 4/11 A kérdező kommentje:
Most nézem, hogy vény nélkül is kapni, akkor veszek egyet, aztán meglátjuk. Köszi még egyszer.
2011. jan. 14. 14:15
 5/11 anonim ***** válasza:

Eszembe jutott még valami.Nem tudom ismered-e,az orr átmosást... Ezt úgy kell csinálni,hogy lefekteted a gyerkőcöt és befújod az egyik orrát.(Bármilyen orrsprayel,akár Nasivin is jó vagy bármilyen tengervizes is.)Úgy fektesd le,hogy kicsit lógjon a feje,hogy jól letudjon folyni a spray.Egy-két percig feküdjön így és utána ne azt az orrát szívd ki amelyiket befújtad,hanem a másikat.Utána ugyanezt csináld meg fordítva is.Ezzel így tulajdonképpen "átmosod" az orrát.Hátha segít ez is...

Első voltam.

2011. jan. 14. 14:22
 6/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm, nem hallottam még róla, de megcsináljuk, hátha. :)
2011. jan. 14. 14:36
 7/11 anonim ***** válasza:

Nekünk emiatt kellett kivenni az orrmanduláját, mert nem tudott ürülni a váladék csak ha felszúrták a fülét.

Esetleg próbálj eukaliptuszt párologtatni kis térben Pl. fürdés előtt a fürdőszobában.

2011. jan. 14. 18:36
 8/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm, kipróbálom. Minket is riogattak az orrmandula kivétellel, de még meghallgatunk másik fül-orr-gégészt is.
2011. jan. 14. 19:01
 9/11 A kérdező kommentje:
Elsőnek üzenem, hogy ez a nasopax egy csoda! De tényleg! Vettünk és kitapasztaltam, hogy befújás után legalább 10 percet kell várni (de ha többet sem baj) és utána porszívózás, szuperül kihozza a cuccot az orrából, sok nyúlós dolgot! Alig tudom utána kitisztítani az orrszívót. Köszi még egyszer, reméljük rendben lesz!
2011. jan. 18. 08:53
 10/11 anonim ***** válasza:

Jaj de jó!Örülök,hogy bevált nálatok is... :)

Mi sajnos ettől függetlenül nem úsztuk meg az orrmandula kivételt,jövőhét szerdán megyünk... :(

Én is több dokihoz elvittem,de amikor már egy homeos fül-orr gégész is a műtétet javasolta,akkor már nincs mese... Kívánom,hogy Ti szerencsésebbek legyetek!!! :)

2011. jan. 18. 13:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!