2 éves gyermeked kivel fürdik?
Figyelt kérdés
- egyedül
- apával
- veled (anyával)
- tesóval
Ha fiú a gyermeked és együtt fürödtök, "nem zavar/zavarja", hogy látja a nunid és a cicid? :-)
2011. jan. 13. 16:28
11/17 anonim válasza:
2 éves lány fürdik anyával apával, de ha akistesó (fiú)nagyobb lesz akkor majd együtt!
12/17 anonim válasza:
egyedül, de néha velem is. Engem lát meztelenül, ha fürdök vagy öltözök. Engem is így neveltek, hogy ez természetes legyen neki a meztelenség. Nem rohángálok előtte direkt úgy, de ne csináljon később ebből ügyet, ha meglát. Engem is így neveltek. Láttam apát, és tesóimat is meztelenül.
13/17 anonim válasza:
A legjobb ha együtt fürdik a család.A meztelenség nem szabadna hogy feszélyezze a szülőket,mert a kisgyerek úgyis kíváncsi,és megtudja amit akar.Tanulmányok szerint sokkal szégyenlősebb lesz az a gyerek,aki látja a szülő feszélyezettségét,és nem hajlandó meztelenül lenni vele.Úgyis felfoghatja,hogy ez a normális,és esetleg ő sem lesz hajlandó levetkőzni sehol.A 3 éves iker fiaim már mindent láttak,mindkettőnknél,azóta tudomást sem vesznek róla,természetes nekik.
14/17 anonim válasza:
2 éves múlt a fiam. Általában velem fürdik, néha egyedül. Ő néha megjegyzi, hogy anyának nincs kukaca, de jobban érdekli a császármetszés helye. Azt mindig megsimogatja, és mondja, hogy bácsi megvágta anyát, fáj. Várjuk a tesót, és fürdés közben is megsimogatja a hasamat, és akkor azt mondja, hogy anya, baba és tesó együtt fürdik.
15/17 anonim válasza:
Nagyon jó, ha egy kisgyerek látja a szüleit meztelenül, így mire óvodába kerül megtanulja, hogy anyának puncija van, apának kukija. De az még jobb ha ellenkező nemű, de hasonló korú testvérét is látja meztelenül. Akkor azt is tudni fogja, hogy a gyerekek nemi szerve más, mint a felnőtteké.
16/17 anonim válasza:
2,5 éves lányom egyedül fürdik, mellette állunk a férjemmel.
17/17 anonim válasza:
Eddig csak szülők írtak, most én is hozzászólnék, mondhatjuk felnőtt fejjel. 19 vagyok és lány. Én emlékszem fürödtem kiskoromban anyával is, apával is. Nem okozott törést a lelkemben:) Se őket, se engem nem zavart soha, mai napig is simán átöltöznek mindketten előttem és egyikünket sem zavarja. Bár mikor elkezdtem kamaszodni, olyan 13 évesen, akkor azt mondtam, hogy én most már nem szeretném, ha bejönnének mikor fürdök, azóta csukom a fürdőszobaajtót, anya ha nagyon akar valamit bejöhet, apa nem, bár anyáért se vagyok odáig ha rámtöri az ajtót. Nem tudom miért alakult ez nálam így. Hisz azt szoktam meg természetesként gyerekkoromban, hogy senki nem takargatja magát. Szerintem ez a saját személyiségtől is függ, nemcsak a neveléstől. Mint mondtam a szüleim nagyon nyitottan kezelték a dolgot, engem 13 évesen mégis elkezdett zavarni, ha meztelenül láttak. Még anya előtt se vetkőzök le szívesen. Ugyanakkor mások előtt semmi gondom vele, pl öltözőben tesi óra előtt soha nem takargattam magam, sőt szalagavatónk előtt együtt öltöztünk a fiúkkal, ott mászkáltam teljes nyugalommal bugyiban melltartóban 12 fiú előtt, mégse éreztem ezt kínosnak. Lényeg, hogy szerintem nem kell ebből ügyet csinálni. Én annak ellenére, hogy a szüleim levetkőztek előttem, a saját gyerekeim előtt tuti nem fogok, anya egyedül fürdik majd, és apa se fog egyszál p.csben átrobogni a nappalin, mert elfelejtett magának pizsamát hozni fürdés előtt stb.. Nem tudom miért, de én a látott "minta" ellenére így érezném számomra jónak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!