1 hét alatt bölcsibe szoktatás, jártatok így? Hogy viselte a gyerkőc, hogy történt?

A bölcsibe felkészítenek, hogy minimum 2 hetet szánjon a család a beszoktatásra. De még jobb,ha 1 hónapot! Neked ezt nem mondták el?
1 hét NEM elég, hogy a gyermek megszokja a teljesen új környezetet, még akkor sem, ha rugalmas, könnyen kezelhető gyermek. Rettentő nagy változás ez az életében, melyhez nekünk sem lenne elég 1 hét!
Sőt, azt is szokták javasolni, hogy egy személy végezze végig a beszoktatást!
A baba mellett a gondozónő is külön tényező, neki a beszoktatás alatt meg kell ismerni annyira a gyereket, hogy ismerje a reakcióit, erre 1 hét rettentő kevés!
Az én fiai nagyon jól viszonyultak a bölcsihez, de még így is kellett a 2 hét, mivel az alvás mindenkinél kritikus dolog!

Tudom, a munka az munka!
A gyermekvállalás ideje alatt felgyűlt szabadságokat a visszamenetelkor ki kell venni! Ez egy gyermek esetében is legalább 1 hónap szabadságot jelet! Mi van a szabijaiddal?
Én visszamentem dolgozni (GYES), kiveszem a szabikat, s ez alatt szoktattam be a gyermeket a bölcsibe.

A mi bölcsinkben nincs ilyen, hogy 1 hét alatt be kell szoknia a gyereknek, mert annyi idő van rá és kész. Nálunk 2 hét a beszoktatási idő. A második hét utolsó két napja az amikor már ott is alszik és uzsonnázik. Ez van.
egyébként nem akarlak megijeszteni, de azt se vedd 100 % nak, hogy a gyereked a beszoktatási időt végig bírja járni. Hiszen bekerül egy közösségbe, amivel addig nem találkozott és elég nagy valószínűséggel le fog betegedni. Ezzel számolni kell. Vagyis a beszoktatási idő ennyivel hosszabb. Így minimum 3 hetet lehet rá számolni.
Egyébként ha bizonytalan vagy valamiben, akkor miért nem mész be a bölcsibe és kérdezed meg személyesen a vezetőtől. Hisz azért ne felejtsük el, hogy ahány bölcsi annyi szokás.

Szia!
Attól hogy gyeden vagy február 14.- ig, még el tudod kezdeni a beszoktatást elsején, nem? Annak mi az akadálya? Nálunk a beszoktatást nem számítják járásnak, hiszen nem eszik ott. Egy óvónő
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!