Jó lesz így szerintetek a bölcsibe szoktatás?
Figyelt kérdés
Márciustól megyek vissza (holnap derül ki). Van kb. 2,5-3 hónap szabim. DE már vinném márciusba mert nagyon anyás. De még nem is ebédeltetném bent, hacsak nem ő akar. Áprilistól bent is benn. Ha ezt megszokta akkor próbálnánk az ott alvást is.2011. jan. 10. 13:24
1/7 anonim 

válasza:

én nem biztos, hogy ennyire elapróznám... szerintem első perctől kezdve azt éreztesd vele, hogy ez egy egész napos "buli", hamarabb fog alkalmazkodni a szituhoz! egyáltalán nem hiszem, hogy 1 hónapig jó, ha csak játszani megy délelőtt, aztán 1 hónapra rá márebédelhet is, aztán a következő hónapban már ott is aludhat... mindezt max 2 hétre sűrítsd, de egyébként úgyis akkor fogod ezt pontosan tudni-látni, amikor elkezditek a beszoktatást! lehet, hogy teljesen más partner lesz ebben a gyermeked, mint gondolnád! sok sikert!
2/7 A kérdező kommentje:
köszönöm, lehet, hogy igazad van. majd lájuk, hogy alakulnak a dolgok.
2011. jan. 10. 13:48
3/7 anonim 

válasza:

Osztom az előttem hozzászóló véleményét. Azt szokja meg a gyerek, amihez hozzá szoktatod, ha ahhoz szoktatod, hogy délben még ebédelnie sem kell, utána ne várd, hogy fog. Vagy akkor már lehet, hogy csak nehézségek árán fog. Szerintem bízd rá a pedagógusokra, ők biztosan tudni fogják, hogy mennyit enged a gyerek természete. Pl. nálunk az első nap bent volt a gyerek velem együtt egy órát, bent tízóraizott. Már másnap két órát volt egyedül, harmadnap hármat, utána pedig már a normál rendszer szerint bement reggelire és ebéd után jött haza. Neki nem kell bent aludnia, de ha bent kellett volna, akkor a második hét elején legkésőbb az is megtörtént volna. Elvileg az első héten csak a hét végére kell annyira beszoknia, hogy a szülőnek már nem szabad bent lenni vele, de nálunk úgy gondolta a gondozónéni, hogy jobb lesz a gyereknek így és tényleg sírás- rívás nélkül beszokott.
4/7 anonim 

válasza:

Nálunk nem is lehet ilyet csinálni. két-három napig vele lehetek délelőtt pár órát, de negyedik naptól élesben ott van.
5/7 anonim 

válasza:

Szia, bölcsibe szoktatásnak meg vannak a maga "szabályai-módszerei" amit a gondozónő fog nektek mondani. Szerintem bízd a szakemberre, és jobb minnél rövidebb idő alatt, mert azt mondják (keresztanyám bölcsis, anyósom óvónő) hogy ha elhúzzák a beszoktatást annál nincs rosszabb, jobban szenved a gyerek, hogy kinél meddig tart míg egyik fázisból a másikba jutnak gyerekfüggő de ezt úgyis látjátok majd, és segítenek a gondozónők! Lehet már 2.héten ott akar aludni a többiekkel, mert délelőtt annyira lefáradnak hogy evés után beájulnak, én is idén viszem bölcsibe 2 éves kislányomat:) sok sikert!
6/7 anonim 

válasza:

Valóban! A beszoktatás során jussatok el odáig, hogy ott ebédeljen, s ott is aludjon! Ez a beszoktatás legnehezebb része! Nem szabad elaprózni, hogy most hazaviszed, s egyszer csak már nem viszed. Inkább szokja meg, hogy egész nap ott kell maradnia, s akkor nem lesz neki furcsa, ha már dolgozol!
A beszoktatás része az is, hogy a gyermek bölcsibe érkezése, s elhozatala igazodik az anya munkájához. Szerintem érdemes így beszoktatni!
7/7 anonim 

válasza:

Az én kisfiam február elején kezdi a bölcsit, én március végéig még otthon leszek szabin. Én is valahogy így gondoltam, de azt mondták a bölcsiben, hogy ne csináljam, az első hét péntekig el kell jutni oda, hogy ott is aludjon. Utána pedig ugyanabban az időpontban vigyem reggel is, ahogyan majd később fogom. PEdig most még aludhatna tovább... Na mindegy, ők biztos jobban értenek hozzá, úgyhogy elvileg a második héttől már rendesen fog járni. Nekem meg lesz időm töviről hegyire kitakarítani a lakást, fodrászhoz menni, venni 1-2 dolgozós cuccot, és főzőcskézni rájuk (amit nem tudom, hogy munka mellett hogy fogunk megoldani).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!