Bölcsibe szoktatásról mesélnétek történetet?
Nálunk sem adnak cumisüveget a gyereknek, csak maximum a cumit, ha nagyon sírós.
De hidd el, értik ők a dolgukat, tudják, hogy mikor mit miért csinálnak.
Mi is múlt héten kezdtük a beszokást, de szerencsére én már bölcsi kezdés előtt másfél hónappal leszoktattam a kislányom a cumisüvegről, különben ő is most azzal akarná magát megnyugtatni.
Az én kislányom egy órán át sírt - csak mondták, én szerencsére nem hallottam, mert berohantam volna, és legyilkoltam volna mindenkit a környéken kínomban :-) - aztán azóta sem sírós.
Hívták őt is játszani, de ő inkább csak sírdogált.
Vele sem foglalkoztak tovább, azt mondták, hogy ha még nekiállnak tutujgatni, akkor még tovább tart a sírás, neki kell rájönnie, hogy a játékok, mondókázások sokkal jobbak, mint a sírdogálás.
Ne aggódj, minden rendben lesz.
A cumisüvegről meg úgyis leszoktatják a gyerekeket a bölcsiben, a lényeg, hogy Te otthon se add már neki - max. táphoz, tejhez - hogy szépen elhagyja a rossz szokását, hogy a cumisüvegen cuppogva nyugtatja magát.
És, ha elfogadsz egy tanácsot egy szintén sajgó szívű anyukától: ne maradj a közelben, mert megkattansz!
Mi ott tartunk, hogy ma már ott is kellene aludnia a gyereknek, de meghülyülök már itthon, nem találom a helyem, és tépelődök, hogy vajon minden rendben van-e.
És életemben annyit nem bőgtem, mint az elmúlt másfél hétben, de hát ez ilyen.
Nincs mit tenni, vagy megbízol azokban az emberekben, akikre kénytelen vagy hagyni a gyereket, vagy megzakkansz, és pokol lesz minden napod.
Inkább próbáld magad lekötni otthon - nekem sem megy, de észt osztani frankón tudok... :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!