Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Beszokatnátok a gyereketeket...

Beszokatnátok a gyereketeket egy olyan bölcsibe, ahol a gondozónénik ordítoznak a gyerekekkel?

Figyelt kérdés
2011. jan. 10. 23:32
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
66%
Ne haragudj, de fegyelmezni nem lehet halkan. Én is rákiabálok a lányomra, mikor már ötödjére is juszt is csinálja, amit megtiltottam neki.
2011. jan. 10. 23:47
 12/24 anonim ***** válasza:
75%

Nehéz bármit mondani, mert elképzelhető, hogy ez a kislány nem tudja a rendet és más már nem használ, mint a képébe mászva rászólni.

Nézd egy bölcsi veszélyes üzem, ahol szigorú rendnek kell lennie, mert nincsenek kikötve a gyerekek ls könynen kárt tehetnek magukban-másokban. Egy szülőnek sokszor egy-két gyerekre is nehéz figyelni, gondold végig ha 15 gyereket kell kordában tartanod. És otthon ha leesik a gyerek és mondjuk eltöri valamijét vagy súlyosan megsérül, akkor az egy baleset, ami előfordul. De gondold el ezt egy bölcsiben? Mindjárt kérdeznéd és hol voltak a gondozók, amíg a gyerek felmászott és leesett-netán komoly következményei is lehetnek.

Nálunk kinézem az óvónéniből, de ugyanakkor imádja a gyerekeket, kétségem nem fér hozzá. A dajka néni is egy mufurc kinézetű ember, de süt minden szavából a szeretet a gyerekek felé. És soha nem is panaszkodott a fiam rájuk, pedig biztos náluk is előfordulnak fegyelmezések. 25 gyerek nem lehet angyal mindig. Sőt rajong értük.

A mi óvónénink nagydarab, nagyhangú nő, ha simán mond valamit az is olyan, mint a kiabálás. És a fiam szokott ilyeneket mondani, hogy villogott valami és kérdeztem az oviban nem villog semmi? Mire ő, de Ági néni szeme, ha mérges. És hallottam már keményen kiosztott szülőket is. És gyerekre is rászólt, mert belenyúlt a zsebébe és kivette az ollót, hát helyretette a kisgyereket,de nem mert többet ilyet csinálni a gyerek.

Persze az is lehet, hogy nem a gondozónőknek való szakma és valóban üvöltöznek a gyerekekkel.

2011. jan. 10. 23:57
 13/24 anonim ***** válasza:
14%
Biztosan nem íratnám be. Rajtuk kívül más gondozók? De inkább keress másik bölcsődét. A pici gyerekekkel szinte mindent meg lehet csinálni következmények nélkül. Akinek ehhez van pofája,az nem ember! Biztos belefásult már a munkájába a hülyéje! Cigány kislányról annyit írnék,sokan még ált.iskola első osztályában sem tudják megmondani a nevüket,hogy mikor születtek,hol laknak,stb.
2011. jan. 11. 00:34
 14/24 anonim ***** válasza:
45%
Jah,írogatták itt egy páran,hogy biztos rossza napja volt,meg a szabályok így,meg a kislánnyal lehetett baj. Könyörgöm,ez a munkahelye a nőnek ahol moderálnia kell magát,nem a 2 éveseken tölteni a rossza napjait! Azért lett gondozó,mert elméletileg szereti a gyerekeket és türelemmel van irányukba. Azzal mutat példát,hogy ordibál? Ordítson otthon,ne a bölcsődébe a gyerekkel! És akármilyen rossz egy gyerek így gondozó,pedagógus nem viselkedhet! Amit ma a hírekben hallani,az más tészta. Ott már nem 2 évesekről van szó!
2011. jan. 11. 00:39
 15/24 anonim ***** válasza:
57%

"És akármilyen rossz egy gyerek így gondozó,pedagógus nem viselkedhet!"

Nekem csak egy kívánságom lenne: tölts egy hetet a bölcsiben/oviban, majd megbeszéljük újra!

A véleményem az, hogy ennyi gyerekre csak fegyelemmel lehet felelősséggel vigyázni és ha valaki nem fogad szót, arra rá kell szólni! Ha nem egyszer, nem kétszer, akkor 10x és hangosan is akár! Becsmérelni, hogy mit tanítottak már meg nekik otthon és mit nem, más dolog, ez nem szép. Aki azt gondolja, hogy jajj, de kedvesen és aranyosan lehet irányítani közel 20 gyereket egy szobában, az szerintem álmodozik. Sokszor egy-kettőt is nehéz, nem hogy ennyit. Inkább választanám a keménynek tűnő óvónőt, mint a mindig nyájas, kedveset, mert ha kedvesen és halkan mondja a gyereknek (a hatalmas zaj közepén), hogy "jajj, ne mássz fel oda", akkor az a gyerek pont annyira is fog rá hallgatni. A helyedben még várnék, és nézelődnék, mielőtt hosszabb távú következtetéseket vonok le egyetlen kiabálásból.

2011. jan. 11. 01:46
 16/24 anonim ***** válasza:
62%
Na, az ilyen ellenzőkből lesz később, aki bemegy a suliba, és megpofozza a tanárt, mert csúnyán mert nézni a gyerekére. Ne legyünk már ennyire álszentek. Téged nem kiabáltak le gyerekkorodban? Engem még meg is kalapált az óvónő, sőt, a tanáraim is. (kaptam hajhúzást, fejrekoppintást tollal, körmöst vonalzóval, és érdekes módon, mégse rohantak anyámék tanárt verni, sőt, én sem lettem lelki nyomorék). Ne dramatizáljuk már túl ezt az "ordítozás" dolgot könyörgöm.
2011. jan. 11. 01:48
 17/24 anonim ***** válasza:
48%
Azért ordítozás és kiabálás között van különbség. Nálunk is rá szoktak kiabálni olykor a gyerekekre, főképp a fiamra, aki tény és való, hogy egy iszonyú mozgékony gyerek, ha egy percig nem néznek rá, már valami rossz fát tesz a tűzre. De ha határozott hangot szól, abbahagyja. Viszont azon én is kiakadnék, ha egy gyereket lehülyéznének, mert hogy a nevét sem tudja. Ez már nem nevelés, hanem a gyerek megszégyenítése. Ugyanis ha az a gondozónő jót akarna a gyereknek, akkor nem arra hívná fel a figyelmét, hogy mit NEM tud, hanem megtanítaná rá, és akkor majd tudni fogja. Szóval itt inkább a hozzáállással vannak gondok.
2011. jan. 11. 09:46
 18/24 anonim ***** válasza:
75%

Hát nem tudom.

Sajna nálunk nem nagyon lehet variálni, minden csoport, minden bölcsi csurig van, de szerintem inkább más megoldást keresnék.

Szerintem, ha egy gondozó nem tud ordítozás nélkül rendet tartani, akkor nem való gondozónak.

Én még soha nem hallottam a mijeinket ordítozni, mégis rend van a csoportban.

És hogy rossz napja van?

Könyörgöm!

Én sem óbégatok a munkahelyemen, ha rossz napom van, mert nem odavaló.

Pár éves kisgyerekekkel meg főleg ne ordítozzon senki sem.

Nálunk itthon sincs ordítozás.

Én megértem, a dilemmádat, kedves kérdező, én is vacillálnék.

Ha tudsz más megoldást, akkor szerintem ne az ordítozósokhoz add a gyerekedet.

Nem nevelem a gyerekemet egy anyámasszonykatonájának, de nálam az idegenek ordítozása, meg az idegbeteg gondozók nem férnek bele a gyerek mindennapjaiba.

2011. jan. 11. 10:47
 19/24 anonim ***** válasza:
67%

Nehéz helyzet. Ha van lehetőség másik bölcsibe vinni, akkor inkább vidd oda.

Egyetértek azzal, hogy fegyelmezni lehet ordibálás nélkül is. Pláne ilyen kicsikkel. Ez minden, csak nem normális nevelés, fegyelmezés. Ezt én sem tűrném el. No de verekedni sem mennék be!

Beszélhetnél esetleg a gondozónénikkel.

2011. jan. 11. 11:45
 20/24 anonim ***** válasza:
63%
Én vagyok akit lepontoztatok. Nagyon jól tudom,hogy miről beszélek,óvónői végzettségem van! Itt pici gyerekekről beszélünk,nem az iskolásokról. Fegyelmet nem ordítozással kell tartani. Olvastátok egyáltalán a kérdezőt? 2 cm-ről beszélt az arcába a kislánynak és hozzátette,hogy nyugodtan szólhat az anyjának is. Merő rosszindulat! Ilyet én soha nem tapasztaltam,mert egyszerűen ilyet nem engedhet meg magának egy gondozó a legapróbakkal!!! És ha a ti gyereketekkel csinálnák ezt? Jah,hogy nem fog úgy viselkedni? Nem is kell. Van pl.hogy kinéznek 1-1 gyereket a csoportból a kedves gondozók/pedagógusok,van ott is kedvenc meg közutált gyerek. Mert szegény,mert gazdag,mert cserfes,mert kuka,stb. És az ilyen pici nem mondja el az anyjának otthon,legfeljebb nem akar bölcsődébe menni!
2011. jan. 12. 08:12
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!