Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szerintetek ez önzőség?

Szerintetek ez önzőség?

Figyelt kérdés

A kislányom 2 éves. az elején nem nagyon volt el magában, illetve semennyire, de kb. 16 hós korára sikerült úgy kialakítani, hogy ha dolgom van, akkor elvan. Ált. délelőtt elmegyünk boltba , ha van, kisgyermeknek való fogllakozásra, majd otthon én főzök, ő meg elvan, ill. gyakran jönnek, szinte minden nap a barátnőm és akisfia, tehát nem is egyedül ténykedik, hanem velük (nagy konyha van, ott vagyunk mindannyian, de én nem nagyon veszek részt a játékban, max. ha mutat valamit, akkor arra mondok vmit, amit épp vár), közben főzök, teszek veszek. aztán amíg alszik, netezek (hozzáteszem, ez az egyetlen kikapcsolódáom). délután szoktam vele foglalkozni, monbdókáskönyvet nézünk, építünk, festünk. ez kb. másfél-két óra nettó naponta. amit konkrétan vele foglalkozok, na meg persze este a mese, mondóka.

nem vagyok önző, hogy délelőtt inkább házimunkázom, holott ezt megtehetném addig is, amíg alszik? néha nagyon furdal a lelkiismeret emiatt.

ha lehet, ne azt írjátok, hogy ugyan, én is ezt csinálom, hanem olyasmit, hogy nem, nem vagy önző mert.... vagy igen, önző vagy mert....

köszi!

2011. jan. 10. 12:58
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
39%

Én kisfiam is 2 éves. Ő nincs el egyáltalán, ez a másik véglet.

Én a házimunkába befogom, jön velem mosni-főzni-takarítani, mindenhova.

Ha ellene egyedül, akkor is hívnám, hogy tanuljon, hogy bővüljön a szókincse, szóval én úgy gondolom, hogy többet is lehetnétek együtt.

De ez az én véleményem.

Most is itt a fiam, nézi, hogy mit írok:)

2011. jan. 10. 13:05
 2/12 anonim ***** válasza:
34%
Nem, nem vagy önző. Ha semmi kikapcsolódásod nem lenne, hamar megőrülnél, amitől aztán az egész család megőrülne. Szóval szerintem ennél még több is beleférne, ha pl néha még el is mennél otthonról, az lenne az igazi kikapcsolódás.
2011. jan. 10. 13:07
 3/12 anonim ***** válasza:
Nem vagy önző, mert neked is kell egy kis kikapcsolódás, ennyire egyszerű az egész. Szinte nekem is ez az egyetlen tevékenység mostanában, ami kikapcsol, nincs idő és pénz momentán másra. Nekem három gyerekem van. Napi egy-két órát mégis ide tudok ülni. Most épp a két nagy suliban van, én elvégeztem mindennel, amit mára terveztem, már csak a vacsorakészítés van vissza, de azt 6-kor szoktam kezdeni. Na meg egy délutáni séta a picivel.
2011. jan. 10. 13:19
 4/12 anonim ***** válasza:
50%

nem vagy önző, mert a gyereked érdeke az, hogy egy kiegyensúlyozott és boldog, türelmes anyukája legyen. Ehhez pedig minden embernek szüksége van egy kis időre kikapcsolódni és magával foglalkozni.

Én úgy gondolom, hogy inkább legyek türelmes és vidám anyuka a gyerekem mellett napi 12 helyett pl 5 órában, minthogy egész nap csak vele foglalkozzak, de nem szívesen és türelmetlenül...

2011. jan. 10. 13:53
 5/12 anonim ***** válasza:
52%

1. vagyok

Nem a kikapcsolódásról van szó, hanem arról, hogy én úgy gondolom, hogy azt írtad, hogy 1,5-2 órát foglalkozol konkrétan a gyermekeddel.

Szerintem ez kevés.

Kapcsolódj ki, de a házimunkába igenis be lehetne vonni.

Én is netezek, amikor a fiam alszik, de napközben egyfolytában együtt vagyunk. Én szeretem, amikor segít, annyira édes, szorgalmas. Mindig mondja, hogy ne én csináljam, hanem ő. Nagyon élvezi ő ezt.

Szerintem próbáld ki.

2011. jan. 10. 14:04
 6/12 A kérdező kommentje:

köszi minden választ.

a házimunkában persze segít, söpröget, kiszedi a ruhát a mosógépből, kirázza, felakasztja, ha kiömlik valami, megy a ronygért, feltörli stb. de ezeket én nem nevezem foglalkozásnak.

amúgy sztem nincs elmaradva a beszédje, nagyon sok szót ismer, mert újszülött kora óta ügyelek rá, hogy választékosan és gazdag szókinccsel beszéljek hozzá.

valóban az vezet, hogy ha nem lenne ez a napi 1,5-2 órám ilyenkor, akkor a fennmaradó időben kevésbé lennék kiegyensúlyozott. nincs nagyszülő (vagyis van de nagyon mesze) aki néha átvállalná, apa meg dolgozik reggeltől estig. nagynéha, mondjuk félévente egyzser eljutok moziba, de oda is egyedül, és karácsonykor először együtt is voltunk végre az apjával moziban.

2011. jan. 10. 14:18
 7/12 anonim ***** válasza:
60%
Én abszolút nem tartom magamat önzőnek ezért. Van egy 29 hónapos kislányom, aki délelőtt bölcsibe jár, van egy 15 hónapos kisfiam aki délelőtt velem csinálja a házimunkát (sajnos nagyon ritkán marad fél-fél óra, amit csak vele játszok), délben elmegyünk a tesóért a bölcsibe, ebédelnek és mennek aludni. Amíg alszanak én is pihenek. Szükségem van rá, egész nap meg sem állok, ha nem a házimunkát csinálom, akkor velük játszok. Reggel velem kelnek, este vacsorára ér haza a férjem. Ennyi kell, hogy ember maradhassak. Így is sokszor úgy érzem, hogy az én életem már csak a mások igényeinek teljesítéséből áll. Félre ne érts, édes a teher, csak néha megcsömörlöm egy picit. De nem választanék más életet sosem.
2011. jan. 10. 14:30
 8/12 anonim ***** válasza:
0%
2 óra az kevés. Nem vagy önző, de visszaüthet később ez a kevés törődés...jó bamba gyereked lesz (van?)!
2011. jan. 10. 17:42
 9/12 anonim ***** válasza:
0%

Látod, kedves utolsó, engem is lepontoztak, mert le mertem írni a véleményemet.

Kedves kérdező.

Igen, tökéletes ahogyan neveled a lányodat.

Ugye, most felpontozol????

2011. jan. 10. 18:48
 10/12 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező, szerintem ne törődj velük. Ahogy írod, gyakorlatilag az egész napot veled tölti, akkor meg miről beszélünk? Gondolom, a 1,5-2 órát a konkrét foglalkozásra értetted, amit mondókáztok, könyvet néztek, egyéb módon tanítgatod. De egész nap, amit együtt töltötök, gondolom beszélsz hozzá/vele és bekapcsolódik, amibe tud. Ez miért ne számítana törődésnek?

A "jó bamba gyereked van" válaszoló pedig biztos örülne, ha az ő gyerekét is lebambáznák látatlanba, totál ismeretlenek.

2011. jan. 10. 21:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!